Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 19 d’octubre de 2013

Què roin és haver de fer alguna cosa que no vols ferAquest seria el títol de la història que dijous va viure un altre capítol en Tavernes. Dijous es va celebrar en la Casa de la Cultura la presentació, per part del govern municipal del senyor Juan, del Pla d´Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes.

Des que es va publicar l'Ordre de la Consellería d'Economia en la qual es convocava un programa d'ajudes per a fomentar l'ocupació en l'àmbit local, el Pla d´Ocupació Conjunt dels Administracions Públiques Valencianes, des del govern municipal i sobretot des del Bloc-Compromís s'han anat fent crítiques i menyspreus a aquest Pla. Han utilitzat totes les armes a la seua disposició, fins i tot el seu blog afí (també ací) per a menysprear i parlar malament d'una iniciativa que el seu objectiu és fomentar l'ocupació.

En el mes de juliol, després d'haver transcorregut més de tres mesos des de la publicació de la convocatòria a la qual ens hem referit abans (DOCV 6993 de data 28-03-2013), el Partit Popular, en no fer-ho el govern del senyor Juan, pren la iniciativa d'informar als habitants de Tavernes sobre el Pla d'Ocupació convocada per la Generalitat, la Diputació de València i els ajuntaments que es volgueren adherir. Al mateix temps el Partit Popular va demanar al senyor Juan que Tavernes se sumara a aqueix Pla. Conseqüència d'açò va ser una pluja de crítiques cap al propi Pla d'Ocupació Conjunta i cap al Partit Popular.

Es van utilitzar expressions com: “vendre’ns la burra”, “saraos”, "brindis al sol", “vendre’ns fum”, “volen el paguem els ciutadans”, “un engany més als ciutadans”, “el Festivern genera més ingressos”, “enganyifa” i moltes altres més.

Davant la informació realitzada pel Partit Popular i la petició expressa que se sumara al Pla d'Ocupació, el senyor Juan i el senyor Llàcer no van tenir més remei que, a contracor, fer la sol·licitud d'adhesió.
També a contracor van sol·licitar al Ple de l'Ajuntament la modificació de crèdit necessària per a poder participar en el Pla d´Ocupació, perquè tots sabem que no hi havia consignació pressupostària per a tal finalitat, doncs per al govern municipal del senyor Juan la preocupació pels aturats de Tavernes és nul·la i per açò no existeix consignació per a plans d'ocupació, formació per a aturats ni res per l'estil.

Es van presentar les bases del Pla d´Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes per a la seua aprovació. En presentar-les al ple per a la seua aprovació definitiva el regidor de Foment Local va presentar una esmena en la qual se suprimia la publicació de les mateixes en el Butlleti Oficial de la Província així com la preceptiva exposició pública durant 30 dies. En el ple el senyor Secretari General de l'Ajuntament va fer el pertinent advertiment que aqueixa actuació no s'adequava a la normativa vigent. El senyor Llàcer argumentava que era per a agilitzar els tràmits i acurtar els terminis perquè les empreses pogueren tenir més temps per a poder fer les seues sol·licituds.
L'argument sembla lògic, però no se sosté en peu, Per  a que serveix saltar-se la normativa i no publicar les bases en el BOP i no fer l'exposició pública si a continuació capritxosament per part del senyor Llàcer s'acurta el termini fins al dia 15 de novembre?

Aquest fet d'acurtar el termini al seu capritx és greu, doncs es bota a la torera tant l'Ordre 3/2013 de 22 de març de la Consellería d'Economia, que en el seu article 6 punt 4 deixa molt clar que el termini és fins a final de desembre, com l'article 1 punt 2 de les Bases del Pla d´Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes aprovades pel Ple de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna en la seua sessió del dia 7 d'octubre de 2013 on també deixa clar que el termini acaba el 31 de desembre.

Analitzant el procés dut a terme es desprèn que en tot aquest tema s'han fet les coses malament. S'ha sol·licitat la participació en el mateix per part del govern del senyor Juan a desgana i forçat per les circumstàncies, realitzant l'entorn del senyor Alcalde multitud de crítiques al pla i al Partit Popular que ho recolzava i que sol·licitava participar en el mateix. Al no tenir el convenciment clar que el pla era bo tot el que s'ha derivat han sigut crítiques, molt poca publicitat, falta d'explicació de la forma escaient del Pla d´Ocupació, no tenir en compte l'aprovat en el ple en relació als terminis, fer l'assemblea per a presentar el Pla quan ja s'havia obert el termini de sol·licitud …

Com deia l'escriptor libanés Jalil Gibran: “Si no pots treballar amb amor sinó només amb desgana, millor serà que abandones el treball i t'assegues a la porta del temple a rebre almoina dels que treballen amb alegria.”

4 comentaris:

 1. Això es el que deuria de fer Llàcer, el que diu eixe escriptor, que en valencià seria: "Si no tens ganes de fer be les coses vesten a ta casa"

  ResponElimina
 2. ¿Como se pueden hacer las cosas tan mal? Sólo cabe una respuesta, porque no hay interés ninguno en hacerlo bien. Si, como se deduce facilmente de toda esta historia, no había interés en el plan de empleo de la Generalitat no haberlo solicitado y punto. Para qué todo el teatro que ha montado el señor Llácer para dar ha entender que se quería que las empresas de Tavernes se beneficiran de estas ayudas cuando la realidad, y los hechos lo demuestran, es otra bien distinta.
  Otra cosa que no se entiende es eso de que la Generalitat marque los plazos, el plenario apruebe los mismos plazos y el señor Llácer lo cambie como si nada. No consigo entenderlo.

  ResponElimina
 3. Però encara no coneixeu a Llàcer, repasseu l'hemeroteca i veureu com al setembre de 2012 va presentar, amb nota de premsa oficial i tot, un programa fantasma en el qual deia que es farien 46 accions per als aturats i emprenedors i que hi havia un pressupost de 20.280 euros.
  Ningú ha vist res, res hi ha ni hi havia en el pressupost i va passar a l'oblit.
  Açò és el que fan Jordi i Llàcer, vendre fum.
  El del Pla d'Ocupació ja es van encarregar des d'un principi de criticar-ho, que esperàvem ara que posaren entusiasme en la seua explicació i posada en funcionament, pues no senyor, i per a acabar-ho de rematar acurten el termini perquè menys empreses encara es puguen apuntar.
  Per al Festivern o Botifarra o altres coses semblants si que ho fan tot a la perfecció, pero per a coses que venen de la Diputació o la Generalitat, no volen ni voreu, encara que siga beneficios per als treballadors.

  ResponElimina
 4. Tavernes va a acabar sent una ciutat dormitori si no li posem remei a aquest desastre d'atur a la nostra localitat!! 2000 persones aturades i l'ajuntament sense fer res per a evitar al menys que no puje aquesta xifra, perque si recordem, sols es crea treball al mes d'agost mentre que a les ciutats del voltant es creava... esperem que posen remei a aquest problema.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari