Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 9 d’octubre de 2013

Tractat al ple de l'Ajuntament: El sector de El Golfo proposa una electrificació amb una línia d'alta tensió pel costat del poble

El polígon del Golfo no té a hores d'ara dotació elèctrica suficient, cosa que fa que l'ajuntament no puga rebre les obres. Davant d'eixa realitat, l'agent urbanitzador d'aquest sector s'ha posat en contacte amb Iberdrola i ha fet arribar a l'ajuntament una proposta per poder electrificar el sector.

L'electrificació d'aquest sector urbanístic i dels altres nous sectors del Pla General de 2004 va estar estudiada en l'any 2007, moment en què es va signar un protocol d'intencions entre l'Ajuntament i Iberdrola. Aquesta línea discorria enterrada per Tavernes, i donava servici a tots els sectors de la platja, els sectors urbanitzables de l'entrada del poble, el Golfo i el Teularet.
Aquest document estaba cridat a formalitzar-se després en un conveni en què haurien de plasmar-se les condicions de l’execució, cosa que malauradament no va ocurrir.

Tornant ja al ple volem ressenyar que es votaren dues coses en el mateix punt.
En primer terme, l'urbanitzador va demanar que se l'excloguera de l'esmentat acord, cosa que s'entén perquè no té ja sentit el mateix, donat que el creixement urbanístic s'ha vist tremendament paral·litzat i que d'aquesta manera l'urbanitzador pot formalitzar un conveni independent i directe amb l'empresa subministradora. Tots els grups polítics van estar d'acord en aquesta part.
D'altra banda, es demanava la conformitat de l'Ajuntament sobre una proposta preliminar de sistema d'electrificació exterior, consistent en una línea de 20 kV sobre torres que aniria des de la subestació eléctrica (a la part oest de Tavernes), fins al sector.Sembla ser que des del punt de vista merament tècnic no hi ha cap problema en la solució, però no deixa d'implicar l'aparició de torres d'electrificació prop del nucli urbà. La proposta que es va portar a votació consistía en no donar conformitat al traçat de la línia d'alta tensió, ja que a més no es trobava en el moment procedimental adequat.
En aquest apartat, el portaveu popular va exposar que és necessària una solución coordinada i consensuada per poder electrificar els sectors programats amb forma d'actuació conjunta i no resoldre aïlladament la problemática de cada sector.
Amb tot, es va aprobar el punt amb els vots a favor del govern municipal i les abstencions de l'oposició. EDITEM: És a dir, es va desestimar el traçat proposat per l'agent urbanitzador i es va aprovar que es quedara fora del protocol d'intencions entre l'Ajuntament i Iberdrola.
Nosaltres compartim la idea de que cal resoldre la problemàtica urbanística i que cal resoldre-la planificant les solucions de manera que no es resolga cada tema sense tindre en compte només que les condicions particulars del mateix. Una visió de conjunt és més que necessària, essencial en l'ordenació del territori.

5 comentaris:

 1. Entonces tindrem més postes electrics al nostre terme. Tot el contrari del que prometia Jordi Juan al seu "programa electoral" ara tenim torres d'alta tensió amb el doble de potencia i més postes electrics al nostre terme.
  I, el més greu, en lloc de buscar una solució conjunta per a electrificar tots els sectors l'alcalde buscarà una solució per a cada sector individualment amb el que tindrem moltes més torres al nostre terme.

  ResponElimina
 2. La votació va resultar desestimant la proposta de l'agent urbanitzador.

  Sobre el que comenta sobre la resta de sectors, n'estem d'acord, ara bé, no hi ha massa perspectectives de que a curt termini "es moga" cap sector.

  ResponElimina
 3. Com es solucionarà el suministre electric de este sector?

  ResponElimina
 4. Si el promotor es l'agent urbanitzador i la linia va per propietat privada (horts), l'ajuntament no pinta tant. Sols per ha donar permis de vol de la linia als camins rurals i carreteres locals.
  A mes hi ha un troç de conducció soterrada feta desde la rotonda gran de baix las 5 hermanas fins a la rotonda del pont que te la barca.

  ResponElimina
 5. No tenen llum i estàn totes les faroles enceses. Hi ha algo que a mi no em cuadra.
  Qui paga la llum de les faroles del poligon del Golfo'
  Per què estàn totes enceses si està mig buit i les faroles del polígon del poble estàn la mitat apagades?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari