Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 25 de novembre de 2013

Manifest contra la violència de gènereNota de premsa de Noves Generacions de Tavernes

Des de Noves Generacions de Tavernes, amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, establert així per Nacions Unides en l'Assemblea General celebrada el 17 de desembre de 1999, volem una vegada més, denunciar i alçar la nostra veu contra aquesta xacra.

La violència contra les dones és una de les més degradants violacions dels Drets Humans i continua progressant en l'àmbit global. No respecta fronteres, cultures, nivells econòmics, ni edat. Un recent informe de l'Observatori de Violència Domèstica i de Gènere afirma que s'està notant que existeixen, cada vegada més, adolescents que justifiquen la violència com a resposta a alguna cosa violent. Els joves i tots els espanyols en general, no podem ni devem tolerar aquesta trista realitat. Hem de posar tot el nostre esforç a eradicar la violència de gènere.

Per una banda, en el que portem d'any 42 dones han mort a causa dels maltractaments. I a Tavernes, hem de recordar que setmana passada la violència de gènere tornà a mostrar la seua cara més brutal, on un home de nacionalitat francesa va ruixar a la seua exdona amb un spray de defensa, li va propinar una pallissa, la va llançar al sòl i va intentar lligar-la amb la intenció de retenir-la, és per això que des d’aquest manifest demanem a tota la corporació local que prenguen mesures per a evitar que aquests fets no es tornen a produir a Tavernes. Són motius per a seguir lluitant i prenent mesures per a eradicar aquests lamentables actes i les 42 pèrdues de les dones maltractades.

Per altra banda, l'aprovació de l'Estratègia Nacional per a l'eradicació de la violència contra les dones 2013-2016 suposa un document sense precedents que arreplega al voltant de 260 mesures destinades a combatre els maltractaments, 1.530 milions d'euros destinats a actuacions guiades per dos principis: el respecte a la dignitat i als drets humans, i la lluita contra la desigualtat, ja que ací radica l'origen de la violència que pateixen les dones.

Des de Noves Generacions considerem imprescindible que se seguisquen prenent mesures per a acabar amb el maltractament cap a la dona i la discriminació per raons de gènere. Enfront de la violència masclista, tolerància 0. Tots junts hem d'estar involucrats a acabar amb el maltractament.

2 comentaris:

  1. Aquest dia deuria de ser tots els dies. Esperem que les autoritats tan locals com nacionals intenten que aquest numero de victimes es reduisca o fins i tot desaparega... perque vore a les noticies que una dona a mort per un home és molt trist en plé segle XXI

    ResponElimina
  2. Lo que va passar a Tavernes es molt impactant. Jo em pensava que a Tavernes no hi havia actes d'aquesta mesura i pense que l'Ajuntament ha de fer algo a favor de les dones que pateixen (si es que hi han a Tavernes) violencia de génere, ja que no se les pot deixar mai soles perque esta xica encara ho pot contar... pero.... i si no ho haguera pogut contar? Demane que desde la corporació municipal tant del PP, PSOE, COMPROMIS, etc... arriben a un pacte conjunt e intentar posar fi a aquestes accions en el nostre poble.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari