Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 7 de novembre de 2013

Ple de novembre 2013: El protocol d'intencions per a electrificar els sectors de la platja es va deixar sense efecte

En aquest ple també va tindre cabuda l'urbanisme del nostre poble. En aquesta ocasió es portava a debat i votació l'inici de l'expedient per a deixar sense efecte el protocol d'intencions per al desplegament de la infrastructura eléctrica a les actuacions urbanístiques de la platja.
 
Tal i com va llegir la regidora Carmen Canet i després va aclarir la popular Inma Tudela, es tractava de deixar sense efecte un protocol que organitzava amb un únic traçat per on havia de passar la infrastructura eléctrica per a tots els sectors. Així, s'unificaven en una solució totes les demandes previstes d'electrificació. No obstant, ara i donat el panorama econòmic actual, és més que improbable que el protocol cristalitze en forma de conveni i que puga dur-se a terme; raó per la qual es va proposar al ple deixar sense efecte l'esmentat document.
 
La regidora Inma Tudela va indicar que no es posava cap objecció a la decisió del govern local de deixar sense efecte aquest protocol, però va incidir en la importància de treballar paral·lelament en solucions energètiques i de subministrament per als sectors, ja que la problemática segueix damunt la taula. La necessitat de tindre una solución conjunta, consensuada, pensada i planificada és de vital importancia per a l'urbanisme de Tavernes, perquè si no, tal i com va comentar Tudela, es corre el perill de que siguen els propis agents urbanitzadors juntament amb Iberdrola qui proposen el traçat (un per a cada sector), ho tramiten a la Conselleria d'Indústria i que en eixe momento l'únic paper de l'Ajuntament siga dir de manera no vinculant si el projecte li sembla bé o no.
La proposta de Tudela va ser, doncs, treballar des de ja mateix en una proposta alternatica que done solución, per exemple, a l'agent urbanitzador del sector del Golfo; que en el passat plenari ja va aportar una proposta de traçat per a que l'energia eléctrica arribara al seu sector.
 
La regidora Canet hi va estar d'acord amb les matisacions fetes per la popular i a la fi es va aprovar per unanimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari