Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 6 de novembre de 2013

Ple de novembre 2013: Més modificacions de crèdit

Dues modificacions de crèdit es van dur a aprovació al ple. En portem ja 33 enguany i és que no ha hagut intent o indici del mateix per apropar postures i aprobar un pressupost. Després de l'espectacle que va suposar la no aprovació i trencament del tripartit "en viu i en directe" el govern de Juan ha optat per acabar l'any amb el pressupost de 2012 prorrogat. Això ha suposat que les mnodificacions hagen estat contínues i que hagen provocat (tant que parla el senyot Borràs d'eficiència) un bon grapat de modificacions de crèdit, és a dir d'expedients per salvar la casa.
 
En aquest plenari es van portar a debat les modificacions de crèdit 32 i 33 de 2013.
La modificació 32 es tractava de la tramitació escaient per a que la recaptació de la nit de les paelles de les Festes del Poble arribara a Cáritas, entitat sociocaritativa escollida enguany. Amb l'aprovació unànim d'aquesta modificació Cáritas està més prop de rebre els 3360 € recaptats.

Es va debatre després la modificació de crèdit número 33 de 2013. En ella, el govern del bipartit Bloc- PSPV pretenia que se li atorgués l'autorització per poder disposar de crèdit per a tres inversions. D'una banda demanava 50.000 euros per a una actuació al pàrquing municipal i 4.000 euros per a dues inversions, l'aire condicionat del Jutjat de Pau i el pagament d'un desfibril·lador, la compra del qual va ser autoritzada en el Ple passat.
 
Com ja ha passat en altres ocasions, els representants del grup popular van demanar que se separaren en dues eixa modificació de crèdit, deixant en un costat la despesa destinada al pàrquins i en altre l'aparell d'aire condicionat i el desfibril·lador. La motivació per demanar questa diferenciació ja és coneguda: l'oposició demana la creació i convocatoria d'un grup de treball on puguen aportar idees per a fer viable el pàrquing i estiguen assabentats de quines són les necessitats i problemas del mateix de primera ma. Entenem que aquesta demanda és una clara mostra de responsabilitat política i de ganes de treballar per Tavernes.

Aquesta petició ha arribat al govern del señor Juan de forma reiterada però la resposta ha estat sempre negativa. No arribem a entendre per què, però així és. El govern del bipartit impedeix la transparència en la presa de decisions d'aquest servei i al mateix temps que es queixa per no tindre solucions de viabilitat per al mateix, impedeix la col·laboració dels regidors populars.

Amb tot, el regidor del popular Salvador Ferrando va sol·licitar que aquest punt es deixara sobre la taula, a l'igual que es va fer en la Comissió informativa d'economia i hisenda. La seus proposta va ser que es tramitaren dues modificacions, com ja heu pogut llegar, i no una sola. Ferrando va argumentar que volia que s'aprovaren les inversions de l'aire condicionat i del desfibril·lador (que ja tenim); al metix temps que demanava al govern de Juan que recapacitara sobre la conveniencia de buscar sol·lucions i treballar conjuntament amb l'oposició, atés que el govern actual es troba en minoría, cosa que sembla no voler acceptar.
 
Sembla, doncs, que el tema del pàrquing està sent víctima d'un posicionament polític més que d'altra cosa i bona mostra és que el senyor Juan va rebutjar la proposta de dividir la modificació de crèdit en altres dues i de propiciar, d'una vegada per totes, el diàleg i el treball conjunt.
Quina llàstima per a tots!

2 comentaris:

  1. Estem seguent governats per gent sense sentit de dialec ni cooperacio , ho fas el que jo vull o no juguem , eixa es la tactica del govern del bipartit i mentre el poble cada dia mes brut , sense servicis ni tampoc posibles sol.lucions . Una pregunta quantes vegades s'han assestat oposicio i govern per a parlar del que sigua? Si algu en pot contestar perfa. I una altra on esta eixe dialec que diu tanta vegada el Sr. Juan . Jo els dire es queda en sa casa quan va al ajuntament

    ResponElimina
  2. Estem seguent governats per gent sense sentit de dialec ni cooperacio , ho fas el que jo vull o no juguem , eixa es la tactica del govern del bipartit i mentre el poble cada dia mes brut , sense servicis ni tampoc posibles sol.lucions . Una pregunta quantes vegades s'han assestat oposicio i govern per a parlar del que sigua? Si algu en pot contestar perfa. I una altra on esta eixe dialec que diu tanta vegada el Sr. Juan . Jo els dire es queda en sa casa quan va al ajuntament

    ResponElimina

Escriu el teu comentari