Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 19 de desembre de 2013

El veus, doncs ja no el veus. Última sessió de les I Jornades de Turisme de la Comunitat Valenciana

Hui s'ha celebrat la quarta i última sessió de les I jornades de turisme a la Valldigna. 

El tema que hui s'ha tractat ha obert de nou els ulls al assistents ja que els ponents de hui han mostrat la importància de la formació en el recursos humans que duen avant el sector turístic. També s'ha tingut la mostra de com gestionar un patrimoni cultural des de la inciativa privada. A més, ho han fet amb exemples clars.

En primer lloc ha intervingut Joaquin Valera, dirctor del Centre de Turisme de l'Alqueria del Duc. Ell ens ha explicat quina és la principal faena que en el centre es fa: la formació dels professionals del turisme. A més ens ha mostrat la infinitat de propostes formatives, tant de formació continua com de formació professional. Ha sigut una intervenció molt interessant i així ho ha demostrat les preguntes dels assistents que dia rere dia han assistit fidels a la data. 

En segón lloc ha fet la seua presentació Silvia Prades, socio de Dida Cultural Exdukere, empresa responsable de la difusió i promoció del Monestir de Santa Maria de la Valldigna. Ella ens ha explicat de quina forma es pot treballar conjuntament el sector privat amb el públic i com de esta forma està duguent-se avant les activitats culturals al Monestir que tenim a casa.

Per tancar la vesprada ha sigut Pepe Pastor, director de l'Escola Politècnica Superior de Gandia i veí de Tavernes, qui ens ha mostrat les diferents propostes formatives que té el campus de la UPV a Gandia i ha aprofundit en el Grau de Gestió Turística. Ell també ha remarcat la importancia del coneiximent com a ferramenta clau en la ixida de este pou.

I, una volta més, i per no pedre la costum, l'alcalde de Tavernes ha preferit no assistir a les jornades. Esta volta ha sigut Josep Llàcer qui, de forma sigilosa, ha entrat començada la primera xarrada i ha ixit en mig de la segona. Sense fer cap soroll, no siguera que algú li diguera algo. Ha sigut un vist i no vist. No vist en cap jornada, i vist 10 minuts en l'última.

Per sort, els assitents s'han quedat amb ganes de més i han emplaçat a Carmen Canet a organitzar una quinta jornada per a debatre conjuntament tot el tractat durant els 4 dies anteriors.

Amb eixa proposta en quedem

2 comentaris:

 1. Molt bona la idea de fer una quinta jornada per a debatre les idees presentades en totes les ponències que s´han fet. Que la façen i que ho diguen per a poder assitir.
  Per favor, els polítics que no han assistit a les jornades que no apareguen eixe dia i si apareixen tirar-los al carrer. Estaria bo que no han assistit, no han demostrat cap interès i que després vulguen traure conclusions. Ha burlar-se de la gent que s´hen vagen a un altre lloc, el tema del turisme és molt seriós, pot ser una possibilitat molt real de crear riquesa en La Valldigna però eixos polítics que no han assistit demostren el seu nul interès per açò. No han anat a les jornades, que no vagen a les conclusions. No han fet falta per a celebrar les jornades, no fan falta per a traure conclusions.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Els politics de tots els colors han faltat a les jornades de turisme. Jo li demanaria a Carmen Canet que si convoca eixa quinta jornada ho fera de manera que s´enterara tot el poble i en la mateixa convocatòria demanaria per favor als polítics que no han fet acte de presència en estes jornades que no s´acostaren per allí. Sols que assistisquen, si volen, els que si que han anat a les jornades, els altres que s´envajen al cine, tots junts, son tots iguals.

   Elimina

Escriu el teu comentari