Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 3 de desembre de 2013

Karina Vercher acusa el nacionalista Jordi Juan de mentir i vorejar la legalitat per pujar els impostos a Tavernes i mantenir el seu sou

Nota de premsa de la regidora no adscrita Karina VercherLa regidora progressista recorda que la majoria dels regidors del plenari (PP i no adscrits) van acordar baixar els impostos a setembre i que l'alcalde nacionalista de Compromís, Jordi Juan, va prohibir que es votara la mesura.

En resposta a les declaracions abocades per l'alcalde nacionalista de Tavernes, Jordi Juan, en un article d'opinió aparegut a la premsa comarcal diumenge passat, la regidora progressista Karina Vercher ha acusat Joan de mentir i vorejar la legalitat per impedir la baixada de els impostos municipals a la Vall i fins i tot per augmentar l'any vinent.

Segons Vercher "Juan menteix quan intenta responsabilitzar el cadastre de l'increment d'impostos que es produirà el pròxim any i ho fa perquè sap que Compromís i Esquerra Unida juntament amb els regidors Borrás i Canet s'han quedat sols al poble en el seu intent de pujar més els impostos. L'única veritat és que el plenari extraordinari d'agost podria haver baixat els impostos i el seu govern ho va impedir de manera que els veïns de Tavernes pagaran més diners l'any que per la contribució urbana".

De fet, fa mesos que els impostos municipals es podrien haver baixat si l'alcalde de Tavernes no haguera impedit en juliol que el plenari municipal, en el qual es troba en minoria, fera ús de les seues competències i baixara un 20% el sou dels polítics. Posteriorment en l'agost, el seu regidor d'hisenda Víctor Borràs va impedir que es votara la rebaixa del coeficient que serveix per calcular el que han de pagar els veïns de la Vall en concepte de contribució urbana. Aquestes decisions, segons Vercher, voregen la legalitat ja que la competència d'establir sous i tipus de gravamen és del plenari i no de l'alcalde. Les actuacions de Juan i Borràs s'ha recorregut als jutjats i s'espera que un jutge dictamine sobre la seua legalitat.
  
Per a Vercher "resulta evident que Juan vol ingressar més diners sense importar-li el mal que ho estan passant els veïns de Tavernes, per així continuar sent l'alcalde que més diners cobra a la Safor i a més tenir diners per a concerts i editar discos a companys de la formació nacionalista com el que la Mancomunitat de la Valldigna editarà al representant de Compromís a Canal 9, Rafa Xambó. Certament aquests diners no aniran a fins socials".

Aquestes declaracions fan referència a la negativa de Jordi Juan a deixar que el plenari de Tavernes aprovés una baixada del 20% en el sou de tots els polítics de la corporació i la negativa de l'alcalde a dedicar una partida diners per pagar les beques de menjador en estiu als xiquets més necessitats del municipi, decisió que només van comptar amb el suport de Compromís, PSOE i de la direcció d'Esquerra Unida.

Finalment Karina Vercher ha recordat Jordi Juan que ell i Víctor Borràs costen uns 100.000 euros a l'any als contribuents de Tavernes pel que tenen l'obligació de treballar per a tots els vallers i no només per als militants de Compromís, PSOE i Esquerra Unida. Vercher afirma que en el proper plenari de desembre es podrien baixar un 20% els impostos si l'alcalde de Tavernes no torna a impedir als regidors exercir el seu dret a vot.

2 comentaris:

 1. Karina deuria de callar perque ultimament als plenaris no s'entera de la misa de la mitat. Espere que aquesta nota de premsa remesa per la regidora karina siga verdadera... Perque despres de vore tot el que ha fet... No se si creuremeu.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Karina va estar govern i sap con es mouen, Bloc i PSOE.
   Penses que si ho feren be, haguera eixit del Tripartito, tenia una postura molt comoda junt a ells, pero va decidir pasar-se a l'altra part, a la part de la oposicio, a on es treballa en contra de les injusticies del Bipartito.
   I que la deixen parlar als plenaris, cosa que Jordi no fa, sera que tindra por que li diga mes de quatre veritats a la cara davant de tots?

   Elimina

Escriu el teu comentari