Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 20 de desembre de 2013

L'urbanisme a Tavernes. Un tema candent als plenaris

Plenari darrere de plenari trobem a l'ordre del dia del mateix dictamens i resolucions de expedients relacionats amb el urbanisme. I clar està, el plenari del mes de desembre no anava a ser menys.

Entenem per resoldre (que sembla que significa solventar un problema) que es deixa sense efecte el acord i, per tant, eixa zona o projecte es queda sense un programa que el regisca. El problema no desapareix, sols s'aplaça o s'agreuja ja que no hi ha res planificat per a eixe tema. Ni si es pot urbanitzar, ni si és sòl urbanitzable, ni si les infraestructures estaran o no quan comence el projecte.

En el cas del plenari celebrat el dilluns dia 16 sols hi hagueren 3 punts a tractar sobre este tema. No obstant, tots, o quasi tots, tenen el mateix problema de fons: falta de camí marcat per a seguir.

Hui resolguem l'acord amb el IVVSA. Demà trenquem el que teniem amb un agent urbanitzador. El cas és que ens estem quedant sense projecte urbanistic a Tavernes i, quan algú vullga vindre a fer algo, haurà de traure's ell mateixa les castanyes del foc.

Per activa i per pasiva, en prosa o en vers, amb paraules tècniques o amb paraules de carrer. El cas es que la senyoreta Tudela li demana a la senyora Canet en quasi tots els plenaris que el poble necessita una linia de planificació única, que resolga i s'avance als problemes que puguen tindre els sectors en quant a infraestructures, serveis... I no fer-ho per sectors i quan ho demane la situació. Previsió davant de improvisació.

Les paraules circulen sense efecte: urbanisme de paper... Però la prova és que a este plenari s'ha tornat a resoldre'n un - en este cas amb el IVVSA i de mutu acord - de actuació urbanística dels sectors 8 i 9. I segurament, al pròxim plenari en tindrem un paregut.

Es ben sabut que la societat és sempre qui obri el camí a l'administració. No obstant, no estaria de més detectar la necessitat que reclama l'urbanisme a Tavernes (que ja deurien haver-ho detectat) i possar-se mans a l'obra i evitar així que ens agafe el bou.

1 comentari:

  1. La veritat és que no se sap que vol fer el bipartit. S'han dedicat a parar-ho tot i prou.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari