Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 27 de desembre de 2013

Nota de premsa remesa pel Grup Muntanya Valldigna. EL GMValldigna està preparant les sendes de Simat de la Valldigna

L'ajuntament de Simat de la Valldigna, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient i el Grup Muntanya Valldigna, estan realitzat treballs de manteniment en els seders de la zona de les Foies i Penyalba. Les actuacions consisteixen en netejar i adequar i reparar la senyalització d’estos antics camins de les Foies, afectats pels últims incendis ocorrits en esta zona.

La Valldigna té rutes senderistes històriques molt representatives, aquest fet no és casual ja que combinen totes les possibilitats que vol el senderista a l’hora d’elegir un itinerari: uns paisatges espectaculars, història i cultura d’uns pobles amb sendes moltes d’elles empedrades i un recorregut amb desnivells i distàncies sense molta dificultat que s’ajusten  a la majoria dels senderistes.

Les sendes es van construir emprant la tècnica de la pedra en sec: s’hi construeix els marges laterals de contenció del terreny apilant la pedra que, segons la pendent per on circula la senda tenen l’altura els marxes. La tècnica en la construcció d’estos camins de muntanya, és la mateixa que han utilitzat els nostres avants passats durant molts anys per accedir a la muntanya.

El Grup Muntanya Valldigna realitza des de fa anys treballs de manteniment d’estes rutes històriques, la majoria de les quals travessen diversos termes municipals de les poblacions de la comarca. La nostra experiència contrastada durant estos anys en realitzar els treballs ens fan conèixer la dificultat tècnica, tant en el desplaçament com en la seua reconstrucció, perquè els materials que s’utilitzen són simplement la pedra i apilar-la en sec, malgrat que de vegades són de considerable grandària.

Val a dir que, sols en la comunitat Europea, existeixen milers de senderistes i turistes que busquen este tipus d’activitats per passar les seues vacances i la Valldigna té una oferta de més de 300 km de senders de muntanya, mar, paisatges, cultura i història per oferir als milers de visitants o turistes que poden vindre a fer este tipus d’activitat tan demandada en els nostres dies.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari