Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 13 de desembre de 2013

Segon dia de les I Jornades de Turisme a la ValldignaAhir va ser el segon dia de les jornades que la Mancomunitat de la Valldigna va organitzar per a motivar i reactivar el turisme a la nostra comarca.

En esta ocasió va ser el torn de Juan Tormo, Jordi Talens i Paco Sales. 

El primer de tots, com a arquitecte municipal i amant i entenedor del territori de la Valldigna explicà l’infinitat de infraestructures verdes que existeixen a la Valldigna. Zones i espais naturals protegits tant per la Unió Europea com per la pròpia Generalitat Valenciana. Després de mostrar-nos un preciós vídeo sobre la Valldigna produït per l’associació Unesco Valencia ens recordà la enorme oportunitat natural i de infraestructures que és la Valldigna.

La segon xarrada de la nit va estar a càrrec de Jordi Talens, secretari del Centre Excursionista. Ell, com a apassionat de la muntanya des dels 14 anys, ens va mostrar l’infinitat de possibilitats que brinda les muntanyes del nostre vall per a crear productes turístics. Alguns d’ells han estat adeqüats i possat a punt pel pròpi centre. A més, tal com va fer Juan Tormo, en recordà que a la nostra comarca no som coneixedors del que tenim a les nostres muntanyes. En concret ens parlà de la Via Ferrata, una de les 15 de la Comunitat Valencia i que es troba a la muntanya de les Creus. Està ha sigut classificada amb una perillositat C, en alguns trams D. 

Per a tancar la nit estagué Paco Sales com a representat del Grup Muntanya Valldigna. Ell ens mostra casos reals de rutes turístiques per la muntanya ja existents a Barx. Ens explicà la importància de la conservació de sendes i senyalització per a fer possible que un turista que ens visite puga transitar sense cap problema per les nostres muntanyes. També mostrà les diferents activitats que fa el grup destinades als visitants i l’ajuda que oferix a l’hora d’assessorar a la Mancomunitat o qui li demane ajuda. És el cas del fullet de Senderisme a la Valldigna fet amb l’ajuda dels propis membres del grup. Per acabar Paco demanà que el Grup Muntanya Valldigna desitjava que Barx tornara a formar part de la Valldigna.

Una vegada més, per a no trencar la costum, l’alcalde de Tavernes va fer acte de NO presència, deixant de nou sols als veïns, empresaris i alcaldes de tota la Valldigna.

2 comentaris:

  1. Aquestes jornades sobre el turisme a la Valldigna estan pareixent-me molt interessants. Ja era hora de que començarem a apreciar el patrimoni que te la Valldigna perquè fins fa poc sols pensaven en FER I DESFER. Llevar patrimoni i fer edificis.

    ResponElimina
  2. A l'alcalde ni se l'espera, sols li agrada fer-se fotos en tots per a que el seu periodista de l'ajuntament li faça notes de premsa i al periodic pagat per tots.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari