Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 23 de desembre de 2013

Xe, això que val? Això ho pague jo!

El regidor Llacer ja està entregat en cos i ànima al Festiven i amb ell tot el personal de la brigada municipal que està davall les seues ordres. Ja no importa que hagen clots als carrers, que els jocs infantils estiguen en mal estat, que hi haja fanals fundits, que els passos de peatons no es vegen, que els camins del camp estiguen abandonats o que es necessite reparar el mobiliari urbà. "El primer és el Festivern" és el que es diu per tot l'ajuntament.

La zona d'acampada s'ha ampliat este any i el terreny ja està anivellat i net. Els tractors de l’ajuntament han estat un grapat d’hores mans a l'obra deixant la zona perfecta com podeu vore en les fotos.El mateix ha fet el personal i les maquines de l’ajuntament que han treballat de valent netejat i anivellant el terreny on s'instal·larà la carpa per a 8.000 persones, com ha pregonat el gabinet de premsa de l’alcalde. La carpa acollirà els concerts de cap d’any del Festivern i el grup “Obrint Pas” es despedirà dels seus seguidors amb el que diuen serà el seu últim concert elèctric. La zona ha quedat perfecta com es pot vore a la foto:I la nostra pregunta és: i tot aixó qui ho paga? Qui paga tota la faena que s'ha fet i es farà per la celebració del Festivern? Hores extra del personal de la brigada, hores extra del personal de neteja, excés de treball dels treballadors de FCC...

Segons va dir l'alcalde el Festivern de l'any passat va costar al poble de Tavernes 6.256€. 

Doncs nosaltres anem a fer càlculs. L'organització del Festivern muntarà enguany una carpa per a 8.000 persones. El preu de les entrades va des dels 20€ que pagaràn els jóvens de Tavernes fins als 26€ que pagaràn els de fora que compren l'entrada en la taquilla. Si suposem que assistents del poble sols en seràn 1000 i la resta seràn de fora tenim un total de 202.000€ als diners que arreplegaràn de la venda d’entrades. A més, hem de sumar els que trauran de les barres, d'altres actes programats o del “merchandising” que puguen vendre.

Tornant a la nostra pregunta: Tot Aixó, i el que vindrà, qui ho paga? Nosaltres creiem que tot això ho té que pagar l'organització del Festivern que és qui fa el negoci i no el poble de Tavernes que ben poc de benefici va a traure del festival. Ja en són prou els empresaris o persones que lloguen els seus apartaments els qui aseguren que els assistints no volen llogar-los la vivenda per pareixer-los cara o perque preferixen no pagar a la zona de acampada. 

Si acampen i no paguen lloguer, si mengen a la zona de acampada i no van al restaurant, si no visiten cap lloc d'interés de la Valldigna, on està el benefici per al poble? Emplacem des d'ací als que vullguen fer-ho que al acabar el Festivern ens mostren la relació d'ingresos que hagen obtés d'este festival.

I vosté, senyor Juan, que actua com a capità moro d'Alcoi, sempre amb la famosa frase aixó que val? aixó ho pague jo, comence a actuar com els temps reclamen i deixes de pagar bous al carrer i Festiverns, i procure que la llum del passeig Colon estiga encesa per les nits.

24 comentaris:

 1. Pensem per un moment el que podrien fer els de Aceplat i demés empresaris de la platja en totes les facilitats que dona l´ajuntament al Festivern. Si els permitira possar una carpa i fer una festa en les mateixes condicions que el Festivern: brigada a la seua disposoció, tractors de l´ajuntament, no pagar ocupació de via pública, etc. El benefici si que sería per el poble, desestacionaríen la platja, els restaurants i demés comerços es beneficiaríen, es llogaríen apartaments, etc. I una altra cosa molt important si es fera tot això tal vegada algún emprendedor montaría algo a la platja, el senyor Llàcer no ho veu tant que parla de ajudar als emprendedors? Les paraules son molt boniques els fets son altres coses molt diferents.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Los comerciantes de la playa de Aceplat solicitaron poder instalar una carpa para hacer una fiesta para nochevieja. Fueron tantas las trabas y los inconvenientes que les pusieron en el ayuntamiento que al final desistieron de sus intenciones. Eso es lo que mira el señor Juan por los empresarios y comerciantes de Tavernes.

   Elimina
 2. Esperem que este any ho pague tot Festivern SL.
  A vore si l'any que ve troben un sr. Juan d'altre poble que ho pague tot i ens deixen tranquils.

  ResponElimina
 3. S'ompliren la boca anunciant l'instalacio de noves papereres. Pero no han tingut present que ara que hi han papereres hi ha que buidarles...... Estan plenes hasta dalt, el Sr. Nyau no sabra que hi ha que buidarles?

  ResponElimina
 4. Es d'Aceplat amb eixos diners palmes amb les orelles i tot

  ResponElimina
  Respostes
  1. Que trist que deixen de costat als del poble i donen tot el recolzament als forasters. I la platja abandonada.

   Elimina
 5. Qui vullga Festivern que se'l pague.
  Estem pagant la festa als de fora.
  Si els de fora volen festa que se la paguen ells i no vinguen ací que li la paguem els de Tavernes.

  ResponElimina
 6. Festivern. Escas benefici per als bars i comerços del poble.
  Festivern: Despesa per el poble.
  Festivern: Benefici i ventajes per els organitzadors.
  Festiver: Fem bruticia i pixarrades als portals i racons dels voltants.
  Si pixaren a les portes de casa dels Srs Llacer i Juan.... segur que valorarien el punts anteriors i enviarien el Festivern a on brama la tollina.
  -Un vei que te que entrar al seu garatje amb catiusques-

  ResponElimina
 7. Festivern:Li dona vida ha un poble!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Quina clase de vida? no vull eixa clase de vida. No vull que identifiquen el meu poble amb eixe tipus de festes ni que es considere el Festivern com un atractiu turístic. Això es un insult als vertaders atractius turístics que te Tavernes. Això sols pot dir-ho un il-luminat com Borràs que ho va escriure en el Levante i va fer el ridícul mes gran de tota la història de Tavernes.

   Elimina
  2. Per favor: cal dir "a un poble!" i no "ha un poble!"

   Elimina
 8. Jo crec que tampoc sera tan mal el festivern per a Tavernes pero crec que l'alcalde Juan deuria de pensar també en l'altra gent que no li agra aquesta musica en valencià i rockera. Ja que TOTS pagem el que costa el FESTIVERN per a gent de fora com de dins del poble que mes li donaria al Bipartit dur-nos una berbeneta a la plaça de l'ajuntament i despres de les campanades tots els ciutadans del poble poden viure la festa de cap d'any al seu poble?. No prefereixen beneficiar i conseguir vots dels seus i als altres ciutadans de tavernes que se'n vagen fora del poble. Esperem que per a l'any que ve el Bipartit ja que s'acosten les eleccions afavorisca tant a uns ciutadans com a altres.

  ResponElimina
 9. No teniu cap comerç per la zona veritat? Es pot dir el que es vullga, però la caixa que fem eixos dies els bars de Marjaletes i els voltants no la fem cap altra època de l'any. I també paguem llicències extra si volem traure barres al carrer, lloguem gent, etc. Els "grans events" que està tant acostumat el PP no els vegeu malament, encara que costen una fortuna a tots. Aquest "mini event" comparat amb aquells és l'únic que ens deixa algo al poble. Deixeu fer un poc, per favor.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo ja se quin bar es...Com no socialista en tota regla. Sols hi ha benefici per al poble al teu bar i als de eixe carrer... que passa amb els Bars del centre del Poble o els de l'altra part del poble? Que passa als xicotets comerços del poble? Aquests no tenen cap benefici perquè moltes d'aquestes persones decideixen anar a comprar a Mercadona i no al xicotet comerç. No vol dir que estiga en contra del Festivern del poble perquè al menos Magik i 4 pubs més del poble plenen i sempre hi ha gent pel carrer, però no es pot generalitzar que el Festivern porta diners al poble perquè no és així ja que sols es beneficien els del voltant i no tots, a demés a l'ajuntament li suposa una despesa molt gran en la qual paguem tots i això els comerços que trauen no paguen res sino que ho paga tot el poble.

   Elimina
  2. Que es faça però que el paguen els que fan el negoci que son els del FESTIVERN S.L.

   Elimina
 10. El personal de la brigada ha estat tot el mati marcant la zona d'acampada del Festivern SL
  Això qui ho paga???

  ResponElimina
 11. Quina vida li dona el festivern al poble? El que ho sapigua que en conteste gracies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Li dona vida a un poble,no al poble...al poble valencià,que rebutges el valencià?I no hem negaras q hi ha mes ambient que abans,ara si el que et molesta es que ninguna deixes persones es votant del pp això es un altra cosa,xe mentres no fatgen mal a ningú avant

   Elimina
  2. Li dóna vida al poble valencià? Doncs vaja vida que li dóna, passa't i pega una mirada als que estan acampats en Marjaletes, veuràs banderes republicanes, banderes roges amb la falç i el martell, banderes estrelades i altres més d'aquesta mena. Ara només falta que facen un videoreportage amb tot açò i ho ensenyen en Fitur el mes que ve, que ací segur que si que anirà el senyor Jordi Juan, d'eixa forma acabaran de matar el futur del turisme de Tavernes. Veient este panorama qui va a vindre ací? Artur Más? Carod Rovira? Oriol Junqueras? Joan Puigcercós? Cayo Lara?
   Vaja cuadrilla de pájaros que tenim a l´ajuntament. I damunt diuen sense ruborizarse que el Festivern és el major atractiu turístic de Tavernes. No hi ha ningú que els faça veure el ridícul que estan fent?

   Elimina
 12. Els del FESTIVERN SL ja han venut 4.000 entrades a 23€ que son 92.000€. Però la zona d'acampada i la de la carpa l'han arreglat els de la brigada de l'ajuntament i la platja abandonada per al turise de Nadal.
  Qui vullga festa que la pague. Que cobren les entrades més cares per als de fora i que paguen tots els gastos o que lloguen ells personal i maquinaria.
  Això que ho paguen els del Festivern!!!

  ResponElimina
 13. M'han dit que els del Festivern han donat un muntó d'entrades als del bipartit per a ells, amics i familiars.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostiaaa, pues jo no tinc!!!!!! cuanta tontería digueu x asi, em pixe d risa...

   Elimina
 14. Quina manera de pilititzarho tot en este poble!!!....qui no vullga anar al festivern que no vaja,pero no megareu que molta gent del pible que abans sen anava fora a cap dang ara es queda al poble perque desde que es fa el festivern els pubs estan oberts i hi ha ambient al poble.Aixo es bo per als propietaris dels pubsi bars que son gent del poblei aes fa que molts joves vagen eixa nit a peu per tot el poble i no tinguen qus agafar cotxes per a pegar a fugir .Xe prou de criticar que els de abans tambe es gastaven molts diners en actes que no eren del gust de tots!!!!....o aixo ja no ho recordeu??

  ResponElimina

Escriu el teu comentari