Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 22 de gener de 2014

Hui comença Fitur

Hui, 22 de gener, comença la Fira Internacional de Turisme. 

Ja fa uns dies ens preguntàrem qui seria el responsable d'assistir a esta fira tan important per al sector. També, al mateix post, barallàrem diferents possibilitats sobre què seria el que allí mostrarien els representants de la nostra ciutat.

Ja tenim clar quina va a ser la seua aposta. 

Recentment a la web de l'ajuntament aparegué un informe econòmic firmat per el sr Llàcer en el que s'afirmava que gràcies al Festivern, Tavernes ha sigut coneguda, el seu nom ha arribat a llocs insospitats i ha estat en boca de milers de persones que difícilment s'haurien interessat per saber alguna cosa de Tavernes o s'haurien plantejat mai visitar la nostra ciutat. Fins i tot recalca que el cost d'una campanya publicitària d'esta magnitud si fóra contratada per l'Ajuntament seria pràcticament incalculable.

Llegint estes frases tenim ben clar que a Fitur els nostres governants van a presentar el turisme cultural que el Festivern aporta a Tavernes. El turisme cultural que identifica una societat i és font de riquesa i generació d'activitats econòmiques. El turisme cultural que pot construir, primer, un factor de riquesa i, per tant, de desenvolupament econòmic; i en segon lloc, un incentiu per a la creació de noves ofertes i atractius culturals (pàgina 1 del nomenat informe).

I no la Formula1 i carreres de vaixells fantàstics que fan altres. Perquè clar, la construcció del aquari més gran d'Europa no és una generació d'activitats econòmiques; i crear un dels dos circuits urbans d'Espanya no té res a veure amb la creació de noves ofertes.

Esperem que l'informe firmat pel sr Llàcer siga acceptat a la Fira Internacional de Turisme, perquè les dades que allí ha posat als veïns de Tavernes han sigut poc rellevants.

No obstant, li recordem al sr Llàcer què el professor César Herrero diu al seu treball Propuesta metodológica para la evaluación del impacto económico de las Fiestas de Primavera en la ciudad de Sevilla que la mayoría de los "estudios de impacto" de actividades culturales...que miden la actividad económica adicional inducida no puede utilizarse como argumentos en favor del apoyo público a la cultura. Además, a menudo estos estudios están equivocados, pues indican el volumen de negocio adicional creado en lugar del valor añadido. También tienden a dejar a un lado las alternativas disponibles, esto es, no se pregunta si, por ejemplo, un acontecimiento deportivo podría generar más actividad económica que el hecho cultural considerado"

Ja sabem que al sr Llàcer no li agrada la Formula1 ni l'America's Cup, però... l'alternativa podria ser una festa de cap d'any a la platja?

10 comentaris:

 1. S'haveu cobert de glòria, perque per a tirar per terra el Festivern, que te clars i obscurs pero que esta molt be, no era necessari anomenar la corrupció de la F1 o America's Cup. I no, no ens agrada gens els cotxets ni els vaixellets de luxe, menys si els hem de pagar entre tots i al poble no en vam vore ni un d'aixo. Esta clar que el Festivern no ha deixat al poble els diners que diu Llacer pero que ha estat bon repunt econòmic no ho dubta ningú. Cadascú es fa la seua publicitat i el PP pot demanar comptes i que isca debades, pero que no torne el Festivern no ho pot demanar. Es evident que per ahi faria fallida.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Señor K. Marx lo que yo entendí cuando leí el informe del señor Llácer cuando habla de lo que hubiera costado un campaña publicitaria con la trascendencia que, según él y la organización del Festivern, ha tenido para Tavernes el Festivern, es el mismo argumento que la oposición ha criticado cuando lo ha utilizado la Generalitat Valenciana en relación a la Fórmula 1 u otros eventos similares. Es lo que, entiendo yo, se quiere expresar en este post. Lea el informe a ver si opina como yo. Esta claro que si se critica en un sitio no se puede utilizar para sus fines en otro, eso sería querer aplicar la ley del embudo.

   Elimina
  2. En això tens raó, pero ja es sap que els politics en saben molt d'argumentar a favor i desacreditar en contra. Per això cal saber llegir entre l'interes. I saber contestar-los. A tots. Als d'aci tambe, com faig dalt.

   Elimina
 2. Jo sols vuic recordar que hi ha vida més allà del FESTIVERN. Si l'economia de Tavernes ha de viure del FESTIVERN apañats anem. Crec que deurien de centar-se més en crear empreses per als parats de Tavernes que anar comparant...

  ResponElimina
 3. Molta propaganda d FITUR xo, on esta el stand q representa a Tavernes? Xq les fotos q ixen en LVDV son dls representants d la FDF i una en el Sr, Jordi Joan xo davant d la publicitatd la Generalitat,donçs a ki an representat estos señors? Xq Tavernes no ix x cap d lloc

  ResponElimina
  Respostes
  1. A tavernes en el FITUR ni esta ni se l'espera. Per al Bipartit FITUR no es res... Tindran que anar a CATALONIA a fer propaganda del nostre poble

   Elimina
 4. Estic d'acord que hi ha mes vida que Festivern i la gent del poble vol feina i la festa va despres

  ResponElimina
 5. Molt de Festivern però en Fitur ni nomernarlo.

  ResponElimina
 6. sr.Karl Marx, el que es diu desde mols llocs, no es que no es faça el Festivern,sino que tambe es pense el la resta de joventud y la gest del poble i ens donen altres opcions i les mateixes facilitats per par del govern del ajuntament, a la resta de empreses del poble.I altra cosa quan es fa un informe ha de ser serios, no opinions personals

  ResponElimina
  Respostes
  1. En eixes estic jo, en organitzar les coses seriosament i si potser (que jo crec que si) que no li coste un gallet extra a l'Ajuntament. S'ha de deixar eixe model antic del PP de barrejar negocis amb política.
   Ja se que a molts llocs nomes es critica amb intenció de millores, pero a altres (i de vegades aci tambe) sols s'ha criticat i exagerat la part negativa, i moltes altres tintada d'ideologia interesada. I jo trobe que eixa no es la manera de fer contra a la publicitat institucional, no des del descrèdit sinó des de l'argumentació i les propostes positives.

   Elimina

Escriu el teu comentari