Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 15 de gener de 2014

IBI: per fi baixa a Tavernes de la Valldigna

Noticia, notición: per fi a Tavernes de la Valldigna baixa el IBI i ho fa amb un consens entre tots els partits.

Finalment, la contribució a Tavernes de la Valldigna baixarà. Com saben, el que paguem es calcula multiplicant la base liquidable del valor cadastral de cada immoble per un coeficient que s'anomena tipus de gravamen. Amb la revisió cadastral no s'assolia cap baixada directa de l'impost que paguem, raó per la qual s'ha hagut de recórrer a la baixada de tipus de gravamen per tal de que les butjaques dels veïns notem almenys un descens de l'impost.
Així, front al tipus del 0.48 que teniem fins ara, s'ha aprovat una reducció fins al 0.45 amb l'intenció de realitzar una baixada escalonada fins al mínim valor del tipus de 0.40 permés per llei. Este acord es va dur a terme ahir al plenari en un recés que demanà el Partit Popular per a obtindre el consens que un tema tan important exigia, davant les diferents opcions que el govern i els altres components del plenari presentaren.

Front el 0.47 que proposat pel govern (insignificant, tenin en compte que en l'actualitat estava en el 0.48, tal i com el deixà l'anterior govern) i el pot ser excessiu 0.40 -si fora aplicat de colp- que demanava la sra Vercher, s'aplegà a un beneficiós 0.45 que no desmuntava en excés els pressupostos per a enguany i que al mateix temps podia notar-se a les butjaques dels veïns. 

Les intervencions van ser d'allò més variades. Tots remarcaren que la importància del tema a tractar exigia un consens que, veritablement, va ser aconseguit. Posteriorment, recordaren que eixa rebaixa era beneficiosa per als habitants del poble, però que obligarien a disposar de menys ingressos a les arques municipals i que això obligaria a obtindre 1.129.000€ menys del que estava previst al famós pla d'ajust i 700.000€ menys respecte del 2013.

La sra Sansaloni durant la seua interveció va dir, orgullosa ella del treball del seu equip, que duien lluitant per baixar l'IBI desde 2012 al que la sra Vercher li respongué d'una forma irrevatible. Esta última li posà com a exemple el municipi de Sueca, que des de 2011, que tenien un tipus de gravamen del 0.49 aplegaren fins un 0.43 a finals del 2013.

Al Diari hem preparat esta taula comparativa entre Tavernes i Sueca, que ens llançaran de seguida a la pregunta: i perquè no es va fer abans?


Tavernes
Sueca
2011
0.48
0.49
2012
0.48
0.46
2013
0.48
0.432

Cadascú que li done la resposta que crega, perque la del sr Juan no va tindre desperdici: tenien una revisió catastral pel mig i perque volien aconseguir una rebaixa sense vore perjudicats els serveis municipals.

7 comentaris:

 1. La baixada del IBI es molt bona noticia per a tots els ciutadans! Ja era hora de que aquest impost baixara perque teniem una contribució elevadissima. Vuic donar les gràcies a tots els grups politics per pensar en Tavernes perque per primera vegada han deixat els interessos partidistes i han fet un gran avanç local.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No te equivoques, no es cosa del grups politics, sols del PP i de la regirora independent Karina.
   El PP demanava baixar al 0.45 i Karina al 0.40 i el Bloc i psoe 0.47, si tenim el que tenim es perque el PP i Karina li han dit les cosetes clares a Jordi i Borras.
   Si la situacio actual fora la del tripartit se haguera quedat en el 0.47 perque no se haguera pogut presionar tant a jordi.

   Gracies Karina, Gracies PP.

   Jordi com als boletins de la EGB, tens de nota un NM

   Salut

   Elimina
 2. Mol bona noticia per a la butxaca però... quant baixa la contribució?? Que pagaré jo este any de contribució?
  L'ajuntament ha dit en una nota de prensa que pagaré un 16% menys.
  El blog de l'alcalde (la Cot....) diu que pagaré un 14.2% menys.
  Jo he preguntat en l'ajuntament a gent que sap del tema i m'han dit que pagarè un 6% menys.
  A qui tinc que fer cas?
  Esperaré a que m'envien la contribució per comprobar-ho però jo em fie més del que m'ha dit una persona de l'ajuntament que dels socialistes o dels del BLOC que ho manipulen tot.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Senyor compant te explique jo per a que no te tingues que esperar tant, encara que la rao la del funcionari que te ha dit lo del 6%, pero aixo depen de on tingues casa.

   El bloc de la cot, diu un 14.2 i la nota de prensa diu un 16% perque diuen que eixa es la baixada del ibi, respecte a la previsio que el bloc i el psoe tenia per a cobrar, ells en el seu presupost contaven cobrar una quantia.
   pero com ara els han baixat el catastre i han baixat al 0.45 el coeficient sobre el que deurien de cobrar segons les seues previsions diuen que cobran un 16 % menys, pero aixo era teoric, la realitat es la seguent.

   Tu l'any anterior pagues x (pagament real) i el coeficient era 0.xx, i aquest anys pagaras x (el teu pagament any 2013) menys la diferencia de coeficient 0.45.

   No tinc les dates exactes pero es aixina.

   I perque perque el Bloc i les seues ferramentes propagandistiques i publicitaries diuen que ven mes ficar un -14% que no un -6% o -2% que sera el mes real, i com ells volen donar-se de super bons i de molt progres i de super treballar per al poble diuen millor dir una mentira piadosa i dir -14 i no dir -6 que sona bo pero no tan bo.

   Salut

   Elimina
 3. Ya era hora que despues de todas las malas noticias que tenemos en españa llege algo a nuestro municipio. Estoy muy contenta de que toda la corporación municipal haya arrimado hombro y vaya en la misma direccion en un tema tan importante como el IBI. Felicitaros a todos los politicos y a ver si os poneis más veces de acuerdo en cosas buenas para el pueblo.

  ResponElimina
 4. Anonim de les 17'40:

  Ho tens clar: Que penses prendre com a calcul, el que anaves a pagar enguany o el que vas pagar l'any passat?
  Si prens la base el preu que anaves a pagar enguany t'estalviaras sobre el 14%.
  Ara si vols prendre el que vas pagar, sobre el 6%.
  Però no el faces trampa tu mateix. No olvides que t'estaràs enganyant-te voluntariament, perquè l'IBI no anava a pujar sobre el preu del 2013 sino el preu del 2013 més un 10%, per tant realment t'estalvies lo que no puja - eixe 10% - que hem pagat sempre des del 2007 i, després t'estalvies la rebaixa del 0'45.

  I sobre el quadre de Sueca i TAvernes, molt bonic però un poc demagògic ¿no? Ara ens poseu un altre quadre de la situació de la Hisenda de Sueca tal com la va deixar el Bloc que governava allí en el 2011, amb superavit, i al costat com la va deixar el PP en Tavernes, arruinat i amb deficit.
  I quan hi ha superavit i no cal tapar forats des de altres anys, tot el demés ix a rodar.
  I recordeu que la pitjor mentira es deixar-se amagada part de la veritat.

  ResponElimina
 5. L'IBI baixa un 6% gracies al PP perquè el bipartit sols volia fer una racana baixada del 2%.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari