Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 14 de gener de 2014

Liquidació del parking. El mèrit és meu. A no, és meu.


Ja sabeu que al Diari tenim la costum de tractar el plenari punt per punt, així que hui començarem per la liquidació del pàrking.

Fa uns dies ja ens plantejarem si existia una nova disputa entre el regidor de hisenda, el sr Borràs, i el sr Juan. Així ho explicarem a la nota escrita el passat 12 de gener. Doncs bé, hui no ha sigut menys i, amb més tranquilitat i quasi de puntetes, no han perdut l'oportunitat de dir-se el que duien callant-se i han lluitat per a vore qui es penjava finalment la medalla del parking.

Posem en antecedents.

L'any 2004 es posà en marxa la construcció del pàrking que hi ha al passeig País Valencià a càrrec de l'empresa Park Campanar. Ésta començà les obres i el juliol del 2007 es donà per inaugurat este nou pàrking al centre de la ciutat.

Passats els anys i amb l'argument d'un desequilibri econòmic, la empresa abandona la concessió i deu ser l'ajuntament qui comence a gestionar el servei. A més, la llei obliga a tornar la inversió a la empresa concessionària i es demanà una auditoria externa perque valorara el preu d'éste. La primera valoració indica que a liquidació del parking ascendeix a uns 2.5 milions d'euros. L'ajuntament no creu justa la valoració i és en eixe moment quan entra el nou govern al consistori.

Mentre entra el nou govern, el pàrking, pagat amb un prèstec que l'empresa concessionària va demanar a Bankia, pasa a mans del SAREB (banc roin).

Deixant passar el temps, s'ha aplegat fins este punt on, finalment, el pàrking es liquidarà per un valor de 1.780.000€. I és ací on comencen les disputes entre uns, que creuen que com a negociants s'han d'endur el mèrit, i altres que com a alcalde han de dur totes les medalles de la feina dels altres. Ja hem vist en premsa la discusió que duien un i l'altre, i que cap dels dos ha utilitzat el gabinet de premsa local per a publicar la notícia.

Les intervencions al plenari sobre este punt han estat diverses. En primer lloc ha sigut el sr Borràs qui ha explicat de quines partides ixirien els quasi 1.8 milions d'euros. Ens haurem d'oblidar dels terrenys de la depuradora, de l'ampliació del cementeri, de la 2º fase de l'escoleta i de la casa de les Indalècies. Bueno, d'ésta ja ens haviem oblidat. Tant ell com la sra Escrivà han fet un breu resum del que ha sigut la història del pàrking.

La sra Escrivà li ha reconegut al sr Borràs la feina realitzada en les negociacions, però li recorda que ha sigut el SAREB qui en aplicar-li la quita (que ve a significar que el creditor renuncia a part del deute) ha permés que el preu final a pagar siga inferior al inicial. I així ho ha remarcat posteriorment el sr Juan. També s'ha referit la sra Escrivà a la importància que té el pàrking per al comerç del poble per estar éste al centre de la ciutat.

I ací ha aplegat la intervenció de la sra Sansaloni que ha aplaudit les negocionacions del sr Borràs i s'ha fet una pregunta: realment era necessàri el parking? En una nota posterior vos explicarem perquè a ella no li fa falta el pàrking. Encara que si seguiu el nostre blog ja sabreu la resposta. També s'ha lamentat que el poble ha perdut uns projectes i bones inversions. Més avant també tractarem este tema.

Bé, resumint. En l'actualitat tenim, a falta de lliberar de càrregues econòmiques i poder registrar-lo a nom del poble, un pàrking per a poder anar a comprar sense pegar mil voltes pels carrers. Va ser a finals de l'anterior legislatura quan l'empresa concessionaria abandonà el pàrking.

7 comentaris:

 1. Els diners de la venda de places del soterrani del parking a 50 anys els desconten del preu del Parking? Ara l'Ajuntament pot posar un altre preu a eixes places que queden per vendre, mes ajustat al mercat? Ho tornaran a llogar a 50 anys o es vendran en propietat? S'ha de saber que la gent no li agrada eixes propietats a tornar, encara que siga en molts anys. Deixarà això i el que es puga cobrar pel seu us per al manteniment i personal? Tindrem per fi un parking en condicions, bona atenció i a qualsevol hora de la setmana? Continuarà el govern criticant el parking o passaran ja pàgina?

  ResponElimina
 2. Ya tenim el caprichet del pp liquidar.abore si realmente feia falta aquest parquin

  ResponElimina
  Respostes
  1. Espere que no se t'ocurrisca mai gastar-lo.

   Elimina
  2. Jo pense que si que feia falta el parking a Tavernes xq en el centre del poble al ser els carrers estrets no hi ha quasi lloc per aparcar, ara bé, algo tindra que fer l'ajuntamnt per a potenciar aquest parking xq ara esta en desus... Vorem el que pasa. Pero he de dir que l'aprovacio de la liquidació ha sigut molt bona.

   Elimina
 3. A vore si ara l'ajuntament li sap traure rendiment al parking.
  Obrir mati, vesprada, cap de setmana i festius.
  Promocions.
  Reduir despeses i augmentar ingresos.

  ResponElimina
 4. Per al anomin de les 8,28 si tens cotxe esta be un soterrani al centre del poble, si es un caprichet del PP esta be que es tingen iniciatives per afavorir al poble.Vorem quantes coses fan pel poble estos del govern ,perdo si han fet una cosa pujar-nos els impostos estos dos ultims anys

  ResponElimina
  Respostes
  1. En el deute que heu deixat poc marge de maniobra tenen

   Elimina

Escriu el teu comentari