Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 12 de gener de 2014

NPR Vercher extén la mà al govern de Tavernes per aprovar un pressupost més social i amb menys impostos

A pocs dies del plenari municipal de gener, la regidora progressista Karina Vercher ha oferit ajudar al govern de Tavernes, format per PSOE i Compromís, que es troba minoria des que la pròpia Vercher fora expulsada del govern municipal després de rebutjar els pressupostos de 2013 per considerar-los poc socials. 

Concretament, Vercher ha proposat als  seus ex-socis de govern aprovar els nous pressupostos prenent com base l'esborrany de 2013 en les parts en les quals ja estaven d'acord, sempre que els nous pressupostos incloguen la rebaixa del gravamen de l'IBI del 0,48 a 0,40, rebaixa que unida a la revisió cadastral, faria que la contribució baixara prop d’un 30% enguany (uns 100 euros per família) deixant més diners als veïns per a reactivar l'economia local. A més, Vercher ha indicat que s'haurien d'incrementar els recursos destinats a polítiques actives de creació d'ocupació. 

Altres punts que Vercher considera factibles i irrenunciables per a donar el  seu suport a un nou pressupost, serien l'increment en un 50% a 300.000 euros, de la partida d'ajudes d'emergència destinades a les famílies més desfavorides del municipi sobre la despesa de 2013 i consignar 20.000 euros més per a Càritas i Creu Roja. Així mateix, Vercher considera convenient la creació d'una nova partida destinada a proporcionar beques de menjador infantil a l'estiu als xiquets de Tavernes que ho necessiten. A més, caldria garantir el manteniment de la plantilla actual de l'ajuntament i la contractació de nous agents de policia local en línia amb el que van exigir els sindicats.

Entre les despeses a retallar, Vercher proposa baixar un 20 % el sou dels polítics del govern i l'oposició, així com el dels assessors del govern de Jordi Juan. Segons Vercher, tan sols amb aquesta retallada seria pràcticament suficient per a augmentar l'ajuda a famílies i organitzacions assistencials, així com per a sufragar les beques infantils de menjador d'estiu. La regidora ha indicat que els 70.000 euros destinats al renting de vehicles policials també haurien de reduir-se dràsticament. 

Finalment, Vercher ha recordat a l'alcalde nacionalista Jordi Juan, que Tavernes ha començat 2014 amb el pressupost de 2012 en plena crisi econòmica i l’ha instat a deixar de costat els interessos partidistes i acceptar l'aprovació d'un pressupost més social, amb menys impostos i més polítiques actives de creació d'ocupació. “És temps de treballar per als ciutadans i no per als partits polítics” ha agregat Vercher.

5 comentaris:

 1. La proposta és bona però amb el 0'40 l'ajuntament no te prou diners per funcionar i oferir els servicis bàsics.
  Millor seria buscar un pressupost amb una baixada moderada de l'IBI, baixada jornals politics, reducció de gastos en autobombo, festiverns, bous o asesors i més gasto social i polítiques ocupació.

  ResponElimina
 2. Karina no sap ja el que fer per a llamar la atenció de les persones. Ara proposa uns presupostos que son inacceptable x al poble perque l'ajuntament hui x hui gasta més del que ingresa, si llevem part dels ingresos l'ajuntament haurà de gastar més i el deute de l'ajuntamnt aumentara...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Entonces, com pot ser que l'any passat s'anunciara a bombo i platillo que l'ajuntament tenia superhàbit?. O tenim deute, o no deguem res o superhàbit.

   Elimina
 3. Tenen superhàbit perquè son tots molts religiosos i van a missa. O potser pensen entrar en un convent de frares i per això del super hàbit.

  ResponElimina
 4. Aixó és extendre la mà al coll del govern.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari