Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 16 de gener de 2014

Parlar és fàcil. Actuar amb responsabilitat és una altra cosa

Fa uns dies aparegué un article d'opinió del sr Jaume Talens dedicat, subtilment, sense nomenar-la, a la sra Karina Vercher, arrel de la petició d'esta per als nous pressupostos que s'estan preparant per al 2014 d'incrementar la partida d'ajudes d'emergència destinades a les famílies més desfavorides així com augmentar les partides consignades per a Cáritas i Creu Roja.

Argumenta el sr Talens que l'esquerra té un debat transcendental: no recolzar mesures que no ajuden amb dignitat. Parla de pobresa caent en el populisme amb els pobres com a estendart. 

La dignitat humana és el dret de cada ser humà pel simple fet de ser persona, i quan les circumstàncies de la vida obliguen a ajudar a les persones necessitades no se'ls lleva eixa dignitat. S'ha d'oferir dignitat però també ajuda quan esta és necessària. L'ajuda mitiga, la justicia restaura. L'ajuda ateé l'emergència, la justicia és progrés. 

Ell, com a personatge de pes dins del partit que governa a Tavernes, deu utilitzar les ferramentes per a que les persones necessitades no perden la seua dignitat. Que no utilitze la demagògia, que actúe. Treball, això és justicia i progrés. El sistema està inventat i els poders públics són els responsables de protegir-lo.

Al plenari es va defensar que el Pla d'ocupació conjunt havia sigut un fracàs i que no havia tingut èxit. Des del seu plantejament inicial el Bloc no confiava en ell. I si aixì era, de nou ens preguntem al Diari: perquè consignaren 30.000€ des de l'ajuntament? Perquè no dissenyaren un pla d'ocupació local?  Tenim exemples prop. Així ho feren a Gandia i Carlet.

Sr Talens, per què no se li va ocorrer dir-los als seus companys de partit que actuaren d'esta forma? Treball, això és justicia i progrés.

Ajudes? Sí, respectuoses amb la dignitat de les persones. Açò no substitueix a la justícia. 

Tenen una quantitat consignada, utilitzen-la. Però no descuiden les altres consignacions en les que es sol·liciten increments.

No olvidem que sempre hi haurà hipocresia i demagògia. I que això és molt més dificil d'erradicar que la pobresa.

5 comentaris:

 1. Jaume que es un home, conforme diu en el seu escrit, molt preocupat per els necesitats i diu que l´esquerra no vol que les persones perguen la seua dignitat, i això esta molt bé, també estaria bé que desde la seua situació política que coneix a molta gent i pot tindre influències, en el bon sentit, que feren alguna cosa en relació al abús continuat que fan les ETT,s en els traballadors, en especial els collidors. Això si que es perdre els diners i la dignitat. Que faça un escrit com el que li ha fet a Karina denunciant totes estes coses. Tindrà molts recolzaments i farà un bé molt gran a la gent que està patint eixa explotació.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Es mes fàcil criticar a Karina que a les ETT.

   Elimina
 2. Estimats amics del diari de Tavernes. Obrir un debat es el que necessita l'esquerra, jo en principi no ocntava amb voslatres, però es d'agrair. Qui no sap es com qui no veu. I voslatres sembla ser que sabent no voler vore. Em referesc a com esta actuant.se respecte als diners publics i les ajudes. Bo seria que la idea meua de l'esclavitut i la pobresa, que eixa relació fora meua. NO senyors o senyores es de Jaime Campanys pels anys setanta. Precisament un home no d'esquerres. El problema es el continuisme. I si jo no cite a capa regidora es perque no va amb ella , si no amb el conjunt de pensament que esta desenvoluopnat-se a la Ribera. En concreta a Cullera per un grup preocupat per la situació d'indignitat per a certes persones d'anar a recollir provisions, diriem. Ells ho han intentat resoldre. Però em pesa que no hi haja més argument que més i més diners per a no aprovar un programa complet. Bé, agrair-vos el començar. Donar en sincieritat les gracies al diari per la correcció. Fins prompte i ober a discutir en qui siga. Ara bé opreferria l'esquerra ja que estic per un salari social.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Precisament per la dignitat humana és per qui treballa Cáritas. No donant només una ajuda asistencial sinó escoltant, acollint i tractant com a persones a cada usuari que allí s'acosta a demanar ajuda per arribar a final de mes, tindre menjar a la nevera o que no li tallen la llum.
   Em sembla perfecte que comencen ara a preocupar-se per eixes persones. Hi ha un muntó de voluntaris vallers que ho fem des de fa temps i dediquem les nostres hores aportant el nostre somriure i esforç perquè la situación d'uns veïns (no deixen de ser veïns nostres) no siga tan roïna.
   Per tant, si estan pensant en la dignitat humana, pensen en Cáritas i augmenten la subvenció, señor Talens.

   Elimina
  2. Señor Talens me complace que se digne a escribir en este blog aunque diga que prefiere discutir estos temas con gente de izquierdas. Está en su derecho de hacerlo con quien desee pero aquí no se pide a la gente que diga si es de izquierdas o de derechas para escribir un comentario. Pueden hablar los que quieran si lo hacen con educación y respeto. Comenta usted lo del salario social, no es mala idea. Es un punto de arranque para hablar, pero no sólo con los de izquierdas sino con todos.
   Ese salario social que usted plantea no invalida el hecho de que mientras no exista y no haya otros medios creo que estará de acuerdo conmigo de que, como bien dice el comentario inicial, cuando hay necesidad hay que ayudar. Se plasma muy bien al decir que la ayuda atiende la emergencia. También creo que estaremos de acuerdo con el comentario de las 18:32 cuando hace esa reflexión respecto a Cáritas.
   Para finalizar le preguntaría como acabaría usted con los abusos de las ETT, que también se denuncian aquí y son una forma actual de pisotear los derechos y la dignidad de los collidors.

   Elimina

Escriu el teu comentari