Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 2 de febrer de 2014

Convicció i opinió

Com deia l'escriptor alemany Heinrich Heine, un amic em preguntava per què no construiem ara catedrals com les gòtiques famoses. I jo li vaig dir: els homes d'aquells temps tenien conviccions; nosaltres, els moderns, no tenim més que opinions i per a alçar una catedral gòtica es necessita algo més que una opinió.

Esta idea es pot aplicar a l'actual govern municipal del sr Juan en relació al turisme. No fa res, llevat del ridícul a Fitur, per el turisme a Tavernes. I no ho fa perquè no té la convicció de que en estos moments és l'únic sector productiu de Tavernes que, ben gestionat, pot jugar un paper important per a millorar l'economia local. No sols té la seua convicció, ni tan sols té la opinió positiva sobre l'assumpte. Les seues actuacions pel que fa al turisme local així ho demostren.

No hi ha planificació, no hi ha cap estratègia dissenyada, no hi ha coordinació ni treball conjunt amb els empresaris del sector, no hi ha política turística. I no hem d'oblidar que si no té la convicció ni opinió, si ha de tindre l'obligació.

On si tenen convicció és en tot el relacionat amb el Festivern. En este tema si que tenen el convenciment que serveix per als seus interessos polítics. Podran disfressar-ho de turisme cultural, com va pretendre fer el sr Llàcer en el seu famós informe sobre l'impacte econòmic, però tenen ben clar qué és i que pretenen amb ell. Amb el Festivern el sr Juan sí que té una planificació, sí que ha dissenyat una estratègia política clara amb tints nacionalistes. Sí que hi ha una coordinació i un treball conjunt amb empresaris -encara que no siguen locals- però sí afins a la seua ideologia.

I heus ací la paradoxa: amb el turisme, que és una obligació, no fan res; 
amb el Festivern que és una devoció ho donen tot.

I el turisme? Que s'acabe d'afonar la sra Canet. Els nostres governants del Bloc, amb el sr Juan al seu capdavant, no faran cap catedral, però tenen molt clar quines són les seues conviccions i opinions respecte a què recolzar decididament i què deixar que es muiga poc a poc... i amb ell, la regidora. Li prohibiren la festa de cap d'any, li boicotejaren les jornades de turisme, s'oblidaren de la tècnic de turisme i dels fullets i ella, aguantant.

3 comentaris:

  1. Sembla que esteu repetint-se un poc massa. La informació d'aquest diari no és gens neutral i aquest motiu fa que perdeu molta confiança de lectors com puga ser jo un de tants. És surrealista que tot el que fa un partit polític li aplaudiu i tot el que fa un altre li critiqueu. A més que presenteu una mateixa noticia massa vegades. El "festivern" ni el recolze ni el critique, però sí que admet que en aquests moments ja no és actualitat. Canvieu de notícia, aquesta ja cansa. Ho dic pel vostre bé. Ni em crec que el PP ho faça tot bé ni tampoc que l'actual govern ho faça tot mal i com jo ho pensarà molta gent. Bé amics a seguir i sigueu un poc més neutrals que d'aquesta manera esteu perdent gent que us segueix per informació i no per política.

    ResponElimina
  2. He de dir que a Tavernes poc de turisme en tingut els ultims anys. Sols venen madrilenys i es pensen que la nostra platja es per a ells i no és així. Ara no se el que es preten en el Fitur perq tampoc hi han hotels ni res que atraga els turistes com passa a Cullera i Gandia, dos ciutats molt més competitives que nosaltres. Crec que deuriem de comemçar desde 0... Perque a la nostra platja esta TOT mort

    ResponElimina
  3. Per a saber el que fa be un politic o partit has de llegir el blog del seu adversari. Per que et publiquen una critica, també.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari