Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 28 de febrer de 2014

El Campionat de Carreres per Muntanya conclou este diumenge a TavernesTavernes de la Valldigna serà la protagonista de la final de la Lliga de Carreres Per Muntanya de 2014, que enguany arriba a la 16 edició. La cita serà el 2 de març, quan es concentraran els millors esportistes de la Comunitat Valenciana de carreres per muntanya.

El recorregut de la prova ha variat respecte a edicions anteriors de 2001 i 2009, amb eixida i arribada des de la mateixa plaça Major de Tavernes. Este és un trajecte nou i inèdit per als participants, ja que els 22.6 km dels quals consta la prova amb les seues 1.295 de desnivell positiu i 1.279 de negatiu, passa pels termes municipals de la comarca de la Valldigna, Benifairó i Tavernes de la Valldigna, la fan una prova molt interessant i competitiva.

Amb prou faenes existeixen 2 minuts de diferència entre el primer al segon corredor de la classificació provisional de la lliga i el campionat es decidirà a Tavernes de la Valldigna.

El Club d'Atletisme la Valldigna, la ciutat de Tavernes de la Valldigna i la Valldigna s'han bolcat en la celebració d'aquest esdeveniment, que concentrarà a més de 400 corredors federats de la Comunitat Valenciana i alguns de resta de l'estat espanyol i, que a més, compten amb la col·laboració de les associacions, comerciants i empreses d'hostaleria de la comarca, la qual cosa la converteix en un bon reclam socio-econòmic i de promoció turística, històric-artística i monumental de la comarca de la Valldigna.

La Federació d'Esport de Muntanya i Escalada de Comunitat Valenciana disputa aquest tipus de proves esportives de les Carreres Per Muntanya des de 1998. Aquestes proves, que en l'actualitat tenen una gran acceptació entre els milers practicants que practiquen aquesta modalitat esportiva a tot el món, ja estan consolidades en les principals ciutats que comparteixen la seua situació geogràfica amb la muntanya.

S'han realitzat estudis sobre la repercussions turístiques, socials i culturals positives per a la recuperació de l'economia del lloc on es realitzen aquestes competicions de carreres per muntanya, entre les quals destaquen algunes que recorren paratges municipals, parcs naturals, reserves nacionals i altres espais protegits de la geografia espanyola. Destaquen algunes com les del Campionat d'Espanya d'Ultra-Trail, en el Parc Natural del Penyagolosa (Castelló).
 
Perfil del recorregut absolut
 
Recorregut senior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari