Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 19 de febrer de 2014

El Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, celebra el seu 42 aniversari

Aquesta setmana amb motiu del 42 aniversari, de la seua fundació, el Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, ha preparat un mon d’actes relacionats amb la natura, el medi ambient i la cultura.
En primer lloc, en relació amb la noticia que va saltar als mitjans de comunicació, fa uns dies, sobre el redescobriment d’un gravat esperantista al voltant de la Font de la Granata, hem tingut el privilegi de contar amb Enric Baltasar, president de l’Associació Valenciana d’Esperanto, que el divendres 15 de febrer ens va regalar una xerrada introductòria de les motivacions, detalls i misteris d’aquesta llengua creada per l'oftalmòleg polonès d’origen jueu Lázaro Zamenhof el 1887, amb l'esperança que es convertíra en la llengua auxiliar internacionalSegons les estadístiques, aquesta és la llengua planificada més parlada del món hui en dia.
L’endemà va tindre lloc la presentació de la Setmana Muntanyera, acte que va ser presidit per l’Alcalde Jordi Juan i pels regidors de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna, Josep Llacer i Perfecto Benavent, que sempre ens han demostrat el seu suport i que ens van dedicar unes paraules de agraïment i recolzament per a que, associacions com el Centre Excursionista continuen endavant, esforçant-se per transmetre l’amor pel medi rural, la nostra cultura i patrimoni natural.
En l’acte es va fer entrega dels premis del “VI Concurs Social de Fotografiaconcurs en quèparticipen els membres del club aportant fotografiesde les activitats realitzades durant l'any, i que a mésserveix per recopilar noves fotos per tal d’anarincrementat l'arxiu fotogràfic.
El jurat professional, que cada any selecciona les fotografies guanyadores, va tindre que fer un dur treball de deliberació, ja que el nivell i qualitat de les fotografies presentades creix cada any gracies a els cursets i practiques que de tant en tant ens preparen els membres del Fotoclub del Centre Excursionista, en els que ens donen consells, i aprenem trucs de fotografia, i estan convertint les simples excursions en vertaderes sessions fotogràfiques.
Per completar el cap de setmana, el diumenge 16 realitzarem la tradicional “marxa travessera que discorre des d'Alzira a Tavernes pel barranc de la Casella. Enguany hem tingut la grandíssima sort de contar amb una altíssima participació, sobre tot de gent jove, acompanyats de xiquets de fins 4 anys d’edat que,junt als seus pares, formen una nova fornada d’aventurers que, s’han incorporat al Centre Excursionista en l’últim any.
Este dijous a les 20:00h, al passeig de Lepanto de Tavernes, tindrà lloc l’observació astronòmica que organitzem cada any amb la col·laboració dels nostres amics de l’Agrupació Astronòmica de la Safor. Acte al que tot el poble està convidat.
La setmana conclourà el pròxim dissabte amb el sopar de germanor que farem al local del Centre Excursionista.


1 comentari:

Escriu el teu comentari