Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 14 de febrer de 2014

És la transparència, estúpid

La frase original és És l'economia, estúpid. Va ser James Carville, assessor de Bill Clinton, qui la va fer famosa durant la campanya electoral de 1992 en la que va guanyar a George Bush pare. Este últim es va volcar en els èxits de la seua política exterior -la guerra del Golf Pèrsic entre d'altres- deixant de costat els problemes quotidians i les necessitats dels ciutadans. Carville es va donar compte i va centrar la campanya en els problemes del dia a dia dels ciutadans i ho va resumir amb la famosa frase És l'economia, estúpid.

Ací pot ocorrer algo paregut en el govern municipal del sr Juan, però en altre aspecte: en la transparència i credibilitat. 

Des de l'inici de la legislatura han posat en pràctica una estratègia de propaganda. Han dit el que els ha interessat, no amb l'ànim d'informar, sino de convéncer utilitzant tot el que tenen al seu abast. 

El pas del temps i els esdeveniments han anat llevant-li força a eixa estratègia aplegant a l'actualitat com un descrèdit quasi total i un fracàs d'eixa estratègia i dels mitjans utilitzats, quedant sense plomes i cloquejant.

L'últim episòdi d'esta pèrdua de credibilitat ha estat tot allò relacionat amb el projecte d'emprenedurisme premiat amb 8000€.

Ja ha sigut molt comentat el plagi i el fet de que dit projecte no s'ha realitzat. Però ningú del govern del sr Juan ha ixit a donar explicacions. Este comportament no es pot consentir a cap nivell i menys a nivells polítics. 

Els personatges públics han de tindre comportaments exemplars i s'ha de denuciar aquells que actuen de forma indigna o poc decorosa en llocs de responsabilitat pública. 

La política s'exerceix mitjançant el poder però es legitima amb la transparència i credibilitat que gaudisca el polític que ostente en cada moment eixe poder. La confiança social és un dels factors que més contribueix a legitimar un polític però per a això necessita la netedat de la seua gestió i sols podrà ser evaluada quan es realitze amb una transparència que permeta eixe control. 

En el cas que ens ocupa no ha hagut transparència ni informació, per tant, no pot haver control, el que pot dur-nos a pensar que la seua gestió no ha sigut neta ni adequada.

El sr Juan i el seu govern es fixen en altres aspectes en la seua gestió política descuidant la transparència, la informació i la credibilitat. Esta forma de fer política, abans o després, farà que molts votants acaben abandonant-lo, com al sr Bush.

9 comentaris:

 1. El Bloc segurament vos donarà les gràcies pels consells que li feu. Està molt bé això: aconsellar els demés que siguen transparent i que facen com vosaltres i així no els passarà el mateix que vos ha passat als del PP, que heu estat anys en el poder i de transparència zero, ni comportament exemplar, ni netedat en la gestió. És nota que sabeu de que parleu.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pues sembla que el Bloc no en depren la lliçó, o a lo millor diuen que si aquells han manat tres legislatures fent com feien, perque no poden repetir ells el mateix, sent com són molt més llestos e inteligents, i si els fan igauls de perversos, en quedar un escaló per baix ja queden bé.

   Elimina
 2. Els del Bloc no volen asumir la realitat. No volen vore que tenen un problema molt greu i tracten de desviar l´atenció parlant d´altres coses. El problema es gros, han copiat un projecte i, el que es mes gros encara, no s´ha fet. No donen cap explicació i això els pot portar el que es diu al post, una total falta de credibilitat. No hi ha que culpar solament a Llacer, Jordi es igualment culpable, sempre ha estat al seu contat en totes eixes coses. I Perfecto? ara no diu res?. Abans era molt bonic no ser regidor i criticar i escriure articles contra ..., els bous des de la barrera es veuen molt tranquils, i ara, no diguem res?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ara envien a Jaume a fer articles dient lo bona persona i treballador que es Llacer, cosa que ningú dubta.
   Balons fora?

   Elimina
 3. Jordi i tots els seus seguidors van a patir per anar perdent cada dia la credibilitat. Quan parlen de transparència es refereixen a assumptes d'economia i per tant les medalles seran per a Borrás. En el tema aquest del projecte premiat no mostren cap transparència i perden tota la seua credibilitat.
  Jo diria: ES LA CREDIBILITAT, ESTÚPID!

  ResponElimina
 4. Grouxo Marx deia: "El secreto de la vida es la honestidad y el juego limpio, si puedes simular eso, lo has conseguido"
  Feu-li cas, almenys intenteu simular-ho.

  ResponElimina
 5. Este es un asunto muy serio, no se trata de analizar si se es de izquierdas o de derechas o nacionalista, el tema este del proyecto es muy grave. Se copia un proyecto, se recibe un premio en metálico para llevarlo a cabo y no se hace. Eso no es cuestión de transparencia o credibilidad, que también, es de juzgado de guardia. Independientemente de la ideología de cada uno la verdad es que aquí se ha producido una irregularidad muy grande y nadie dice nada. Y nadie asume ninguna responsabilidad y no pasa nada. Y si esto no fuera suficiente los fanáticos de turno van desviando el tema y dando escusas como que todo está bien hecho. Es algo surrealista lo que ocurre en Tavernes

  ResponElimina
 6. La frase original viene de un debate televisivo, donde un chico con coleta dijo "es la economía estúdipo" preguntando a Bush (padre) que puso una cara "horrible", era en el contexto que Bush hablaba de ganar la guerra del golgo, pero al americano medio le preocupaba "su economía". Y los asesores de Clinton utilizaron de "pm" esta frase y la cara de Buch para ganar las elecciones del 92..
  Gracias.
  Por cierto a mí (y a muchos ciudadanos de Tavernes y de España), nos preocupa y mucho nuestra economía en primer lugar. A quién corresponda.

  ResponElimina
 7. Si no s'ha fet eixe programa d'emprenedors on estàn els diners?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari