Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 3 de febrer de 2014

NPR Karina Vercher presentarà una moció per multar fins a 100.000 euros als bancs que mantinguen habitatges buits a Tavernes


La regidora del grup de no adscrits de l'Ajuntament de Tavernes, Karina Vercher ha anunciat que el presentarà una moció per al plenari del proper dilluns per aprovar una ordenança municipal que preveja la imposició de multes de fins a 100.000 euros als bancs que mantinguen durant més de 2 anys pisos buits. La regidor progressista recull així la proposta de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) que ha proposat ampliar a tota Espanya una iniciativa que ja s'aplica en grans ciutats com Girona o Barcelona

Segons Vercher “mereix la pena seguir el camí que han marcat ciutats com Terrassa, Barcelona o Girona i exigir als bancs que després de tots els diners rebuts de l'estat, almenys donen en lloguer social les milers d'habitatges buits que atresoren”. 

Vercher ha anunciat que, en les properes hores, lliurarà una còpia de la seva proposta de moció a la resta de grups municipals per al seu estudi i ha explicat que, en essència, en ella demanda que es realitze una relació dels habitatges buits de forma permanent (més de 2 anys) que pertanyen a entitats bancàries en Tavernes de la Valldigna, instant-les a llogar-los o cedir-los en lloguer social. Si després de la petició, les entitats no actuaren, l'ajuntament iniciaria un expedient sancionador que, en casos d'infraccions molt greus, podria arribar a la quantia de 100.000 euros.

 A més, Vercher ha instat a la Generalitat Valenciana a aprovar una legislació en matèria d'habitatge social, similar a l'aprovada per altres CCAA com Andalusia o Catalunya atès que faria molt més fàcil a les entitats locals sancionar als bancs que, segons la regidora, “deixen que milers d'habitatges caiguen literalment a trossos abans llogar-los a preus raonables a famílies que necessiten una llar”.

Vercher espera que aquesta moció siga aprovada per unanimitat per tots els partits amb representació en el plenari ja que es tracta d'una exigència que, a la seu entendre, recolza el conjunt de la societat. “En l'aprovació o no d'aquesta moció, els partits de *Tavernes hauran de demostrar si estan amb els bancs o amb els seus ciutadans” ha afegit Vercher.

1 comentari:

  1. Karina com a no adscrita. ¿Pot presentar mocions?

    Crec que no

    ResponElimina

Escriu el teu comentari