Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 12 de febrer de 2014

Revisió dels preus de FCC al plenari

En el passat plenari es va aprovar per unanimitat la revisió dels preus de la concessió del servei de recollida de residus urbans i neteja viària. El Partit Popular va demanar que es quedara en la taula el punt per tenir alguns matisos que per descomptat no es van aclarir en la comissió corresponent. La sra Sansaloni, responsable de contractació, va dir que no deixava res sobre la taula i que s'havia d'aprovar eixe mateix dia.

La regidora Escrivà li va plantejar una pregunta a la sr Sansaloni que, com ja és habitual en la sra Sansaloni, no es va respondre. Potser es va liar més.

Posem en antecedents:
Es ja quasi una costum fer la revisió del preus amb 3 any de retràs. El passat 2012 es va aprovar la revisió dels preus 2009 i 2010, el cànon anual d'aquesta revisió va ser d'1.494.609,80 i 1.520.369,93 respectivament.

El 4 de juny del 2012 es va acordar realitzar un modificat del contracte del servei de recollida de residus urbans i neteja viària. Aquesta modificació es justifica per la “actual crisi i el pla d'ajust elaborat per l'Ajuntament” i la reducció del preu és de 226.424,18€. 

Des de l'aprovació del Pla de Ajust elaborat pel bipartit el PP ve anunciant que este té un error de base. Sobre el pla d'ajust ja parlarem en següents entrades perquè dona per a molt. 

Aplegat el plenari de febrer es presenta la revisió de preus per a l'any 2011 el cànon del qual és d'1.606.564,64€.

La pregunta que la sra Escrivà li va formular a la sra Sansaloni va ser molt simple: com havent-hi una reducció del contracte de FCC paguem més en cànon anual i la diferència a abonar en serveis prestats també és molt més?
 
La sra Sansaloni respongué que fins al 2013 ja no s'havia de pagar diferencies de servei. Però, com ja hem dit abans, la cadència de les revisions és de tres anys anteriors per legislatura, per tant el comentari de la regidora de contractació tampoc serveix. Per a la pròxima legislatura deurien revisar-se els preus del 2013, 2014 i següents de igual forma que al 2011 es revisaren els dels 2009 i 2010.
 
En resum, un cànon anual molt més alt respecte de l'ultim aprovat. Una diferència tambe molt més alta, tenint en compte que ha hagut una reducció del contracte "afavorit" per un pla d'ajust amb una fallada estructural des del mateix moment que es va aprovar.
I, per broma que semble, el poble no esta més net.

Bona forma de gestionar.

1 comentari:

  1. A mi els calculs tampoc m'eixen. Si hi ha menys treballadors perque es pagen més diners? Algo hi ha amagat..

    ResponElimina

Escriu el teu comentari