Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 5 de febrer de 2014

Una pinzellada sobre la Casa de les IndalèciesLa veritat és que l'assumpte de les Casa de les Indalecies s'ha convertit en el cuento de nunca acabar.


Ha passat de ser un somni a convertir-se en un malson. 


L'Ajuntament ha passat de voler comprar-la a "fomentar" la seua demolició amb una multa.


I ara que està sent tombada per sempre més apareixen els ecologistes d'Agró (què pinten en un tema patrimonial? qui els ha donat vetla en este enterro?) i presenten una denúncia en Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme que demana a l'Ajuntament, que ja ha autoritzat el seu enderrocament, aclarisca si hi ha algun element en la Casa de les Indalècies susceptible de ser protegit.
Ara el senyor Juan s'ha vist obligat a ordenar la paralització de l'enderrocament que el mateix govern ha "fomentat" i aprovat; per a investigar si en eixa casa queda algun element que haja de protegir-se. llàstima que la demolició es trobe ja tan avançada.

En tot cas, ens alegrem que algú haja alçat la veu d'una manera ferma i clara en contra d'aquesta pèrdua que, si bé no està catalogada com a patrimoni històric o artístic, els vallers ens l'estimem com a casa valuosa i preuada.

Ara nosaltres ens preguntem: Que passarà si ara apareix algun element que haja de protegir-se? Es reconstruirà la casa o es deixarà com està? 

I una altra pregunta que no ens deixa dormir: I tot açò qui ho paga o qui ho pagarà?

3 comentaris:

 1. Açò no mereix concentracions a la porta de l'ajuntament? Com l'alta tensió i altres? No em puc creure que el meu poble seguisca impassible mentre tomben el quasi últim reducte d'història de la Vall, llevat de les esglésies i poc més.
  Desperta Tavernes! Exigeix i lliuta pel teu patrimoni!

  ResponElimina
 2. No sale nadie a la calle, porque el Bloc que es el que moviliza a las masas y tiene las cazuelas en su sede para hacer las caceroladas no quiere sacarlas a pasear porque el esta en el Gobierno.

  Pero el Bloc si que sabe hacer mil anuncios mil manifestaciones y decir que los demás han esquilmado el patrimonio urbanístico e histórico de tavernes, pero ahora que el lo tiene en su mano no dice nada.

  Pero tranquilos en unos años diran que la casa de las indalecias, fue borrada de tavernes por culpa de Psoe, del PP, de cualquiera menos de ellos.

  Como todos los emblemas que a miles de noticias de historia recogidas en la cotorra dicen que los otros lo destruyeron y nos dejaron sin nada.

  Son unos cambia chaquetas, unos veletas.

  ResponElimina
 3. Sols ens faltava tombar les indalècies per a acabar definitivament en un dels monuments locals més important i on molts dels nostes ciutadans es formaren. Jo sempre dic que ha Tavernes podia hi haure de tot un poc pero el que s'ha fet sempre ha sigut tombar la nostra historia. Prado Comarcal, Refugi de defensa del Passeig, llavadors... I ara les indalècies. Vorem el que passa en aquesta sentencia i que, per part de l'ajuntament es faça una ordenança on es pugen mantenir les façanes de les cases més antiges del centre de Tavernes

  ResponElimina

Escriu el teu comentari