Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 5 de febrer de 2014

Urbanisme al plenari de febrer

Encara que no ho semble, al plenari del dilluns també es tractaren altres temes a part del plagi. I ara anem a parlar-vos d'alguns d'ells i ja tornarem sobre l'emprenedurisme, que durà per a molt.

Ja és un tema recurrent als plenaris a Tavernes de la Valldigna i sembla ser que sempre va pel mateix camí. Anem resolent expedients sense posar a la taula cap alternativa. No és la primera volta que ho parlem al Diari i ens atrevim a vaticinar que no ho farem per última vegada.

De nou, la regidora Canet pretén deixar sense efecte un protocol d'intencions sobre el desplegament d'infraestructura elèctriva comuna a les actuacions urbanístiques de la platja. O dit de altra forma, i fent ús dels simils que al plenari s'utilitzaren, volien tancar una porta sense obrir-ne una de nova. Per sort, este punt no va ser aprovat gràcies a l'oposició.

L'any 2007 es firmà un protocòl d'intencions -qualificat per la sra Canet al plenari com a sol·lució global i coordinada- per a procurar que les noves accions d'urbanisme tingueren la possibilitat de agafar la llum des d'un mateix punt amb un traçat coordinat i conjunt..

En les diferents intervencions aparegué la clau d'este tema. La sr Canet es referí a l'actual crisi i al projecte d'alta tensió que es dibuixa pel Brosquil com a motius per a deixar sense efectes este acord. Per altra banda, el sr Vidal defensà que la linia del Brosquil és un projecte que no està en marxa encara, que este mateix és un despropòsit i que no està d'acord en ell. També li recordà que pel bé del poble el que s'havia de fer era procurar un nou projecte, idea, plà, proposta... per als sector afectats per este acord i evitar aixì el que va a passar al sector del Golfo.

El que ocorre a este sector és que l'acord existent va ser deixat sense efecte a passats plenaris i ara, si algú vol construïr a eixe sector (agent urbanitzador, ajuntament...) ha de buscar-se l'electrificació d'on puga ja que no hi ha res previst per a tal problema.

La sra Canet es comprometé a buscar un nou protocol mentre el Partit Popular sols deixava clar que mentre no hi haguera alternativa la que estava era la més encertada. 
El sr Vidal exposà la seua preocupació perquè l'Ajuntament estava quedant com a espectador front a l'infinitat de línies elèctriques que podien començar a apareixer si no es regulava mitjançant ordenances.

EDITEM: 
Després del compromís de la sra. Canet de treballar en un nou protocol, dubtem de que coneguera el que s'anava a votar; ja que el segon punt de la proposta d'acord deia que "els agents urbanitzadors, (...), hauran de subscriure en el moment oportú i en l’àmbit dels seus respectius programes els corresponents convenis amb eixa entitat distribuïdora per a assegurar el subministrament d’energia elèctrica".  És a dir: es portava a votació el contrari al que es va comprometre la sra. Canet.
Sabem on estem, senyors del govern municipal? Alguna idea urbanística o seguim a salto de mata?

De nou el tema a l'aire. Sembla que tot es un dejà vu i que, encara que amb diferents sectors, els arguments sempre són els mateixos.

3 comentaris:

 1. Molt ben fet per part del PP.
  Quant el bipartit tinga alguan alternativa que oferir que s'estudie i, en eixe moment i mai abans, decidir el que siga millor per al poble.
  La veritat és que, urbanísticament parlant, la sra Carmen no fet res que no siga paralitzar o suspendre tot el que estava fet però propostes, alternatives o nous projectes cap ni un.
  Molt ben fet senyors i senyores del PP

  ResponElimina
 2. El problema no es el voto negativo del PP, el problema es que el urbanismo de papel que tanto le cuesta pronunciar a los gobernantes de tavernes, no saben lo que es, solo saben que se hace con papel, pero nada mas.

  Si tenemos algo que no es todo lo bueno, pero que al menos indica unas intenciones unas ganas de hacer algo en conjunto y bajo la supervision del gobierno, sea de unos o de otros, lo que no se puede hacer es lo anulo todo, como dice la Sra. Canet.

  Porque si anulo algo y no creo nada, durante el proceso de creacion del nuevo proyecto o del nuevo compromiso de partes, puede surgir que alguien quiera algo y al no estar, no se como decirlo, legislado o proyectado por el ayuntamiento, nadie le de respuesta y lo realice sin tener en cuenta nada de lo que este proyectando en ese momento el ayuntamiento.

  Mantener y preparar lo nuevo y antes de sacar lo nuevo al mercado, cancelo lo viejo y el mismo dia apruebo lo nuevo y asi no dejo lagunas por cubrir.

  Sra. Canet, pregunte mas a sus tecnicos, preguntes y que pasa si se hace asi, y si lo hacemos asa, y asi le daran mas de que si solo usted pregunta una cosa, porque al final solo obtendra respuestas a sus preguntas.

  Me parece muy bien que se haya votado esto.

  ResponElimina
 3. A Carmen li ve molt gran el carrec. En urbanisme no ha fet res que no siga paralitzar o desfer el que ja estaba fet i de turisme millor no parlar.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari