Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 24 de març de 2014

El polític espanyol més important del s.XX


No es pot qualificar d'una altra forma a D. Adolfo Suárez, primer president de la democràcia espanyola, que, amb l'impuls del Rei Juan Carlos, identificant en la seua figura els valors de la societat espanyola, va saber desmuntar una dictadura de molts anys i passar a convertir-la en una democràcia moderna equiparable a qualsevol de les democràcies occidentals.


La seua labor com a gran polític ha quedat per sempre en la història d'Espanya, una Espanya que ha progressat més en aquests anys de democràcia que en tota la seua història anterior i que en aquests moments està integrada en l'entorn i el temps que li correspon i que és fruit, en gran mesura, de la funció que va complir el que podia prometre i va prometre, però el que és mes important, va complir, D. Adolfo Suárez. 


Va saber entendre el que la major part dels espanyols volíem i esperàvem. Què era açò? Alguna cosa tan simple com deixar de costat el rancor, deixar de costat les històries de vencedors i vençuts i aconseguir una estabilitat i una llibertat per a tots els espanyols que ens permetera viure en pau. 

Es va enfrontar a molts obstacles per a dur a terme la seua labor: cuartelazos, crisi econòmica, terrorisme, nacionalismes …. Així i tot va aconseguir arribar a la Constitució de 1978. 

Va legalitzar el Partit Comunista, va propiciar la tornada de Tarradellas, va convocar els pactes de la Moncloa, va aconseguir que l'exili republicà comprenguera la seua labor, … 

D. Adolfo Suárez, element clau de la Transició, juntament amb el Rei. La figura on s'encarna el consens, aqueix consens que tanta falta fa en política i que només saben aconseguir-ho els polítics de talla com ell.

D. Adolfo Suárez va ser un gran estadista, un vertader capdavanter, un personatge únic entre els successius inquilins del palau de la Moncloa. Va fer molt per Espanya, va poder haver fet més, però no li van deixar els que primer el van recolzar i mes tart el van abandonar i van derrocar.

Queda també per a la història la imatge de D. Adolfo Suárez i del General Gutiérrez Mellado plantant cara al colpista Tejero, quan D. Adolfo Suárez ja no era president però seguia sent el que havia sigut sempre, un gran defensor d'Espanya i dels espanyols. Reconeguem la seua labor i estiguem sempre agraïts i desitgem que descanse en pau com es mereix.

2 comentaris:

  1. Tots els espanyols hem d'estar agraïts a Suárez per haver aconseguit fer la transició a Espanya de la forma que ho va fer. Agraïts a ell i al Rei. Però no solament açò, cal traure ensenyaments de tot el que va ocórrer. Dels obstacles que va haver de salvar. Els que ho vivim hem de recordar-ho amb agraïment i explicar-ho als mes joves que no ho van viure perquè sàpien valorar el gran i important que és viure en democràcia i l'important que és haver tingut polítics com Suárez que van fer el que s'havia de fer i de la forma que s'havia de fer.

    ResponElimina
  2. No tornar a parir a ningun home com este gran politic , ja podriem mirarse els nostres politics en el mirall de este GRAN HOME

    ResponElimina

Escriu el teu comentari