Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 1 de març de 2014

NPR LA VALLDIGNA ACOLLIRÀ LA FINAL DEL CAMPIONAT DE LLIGA DE FEMECV DE CURSES PER MUNTANYA

La ciutat de Tavernes de la Valldigna serà la protagonista de la final de la Lliga de Curses Per Muntanya del 2014, que enguany arriba a la 16a edició. La cita serà el 2 de març, i s’hi concentraran els millors esportistes de la Comunitat Valenciana de carreres per muntanya .

El recorregut de la prova ha variat respecte a edicions anteriors del 2001 i 2009 , amb sortida i arribada des de la mateixa plaça Major de Tavernes . Aquest és un trajecte nou i inèdit per als participants , ja que els 22.6 km dels que consta la prova amb els seus 1.295 de desnivell positiu i 1.279 de negatiu, passa pels termes municipals de la comarca de la Valldigna, Benifairó i Tavernes de la Valldigna, la fan una prova molt interessant i competitiva . Tot just existeixen 2 minuts de diferència entre el primer al segon corredor de la classificació provisional de la lliga i el campionat es decidirà a Tavernes de la Valldigna.

El Club d'Atletisme la Valldigna, la ciutat de Tavernes de la Valldigna i la Valldigna s'han bolcat en la celebració d'aquest tan important esdeveniment , que concentrarà més de 400 corredors federats del País Valencià i alguns de la resta de l'Estat Espanyol i, que a més, compten amb la valuosíssima col·laboració de les associacions, comerciants i empreses d'hostaleria de la comarca, fet que la converteix en un bon reclam socioeconòmic i de promoció turística, historicoartística i monumental de la comarca de la Valldigna .


La Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de Comunitat Valenciana ve disputant aquest
tipus de proves esportives de les Carreres Per Muntanya des de l'any 1998. Aquestes proves, que en l'actualitat tenen una gran acceptació entre els milers practicants que practiquen aquesta modalitat esportiva a tot el món , ja estan consolidades en les principals ciutats que comparteixen la seva situació geogràfica amb la muntanya .

S'han realitzat estudis sobre les repercussions turístiques, socials i culturals positives per a la recuperació de l’economia del lloc on es realitzen aquestes proves de curses per muntanya, entre les quals destaquem algunes que recorren paratges municipals, parcs naturals, reserves nacionals i altres espais protegits de la geografia espanyola . Destaquem algunes com : El Campionat d'Espanya d'Ultra - Trail , al Parc Natural del Penyagolosa ( Castelló ) , el Campionat d'Espanya per seleccions autonòmiques en la Reserva Nacional de la Vall Isaba (Navarra) , el Campionat d'Espanya de Quilòmetre Vertical a Lleó i el celebrat al Parc del Puig Campana a Alacant; Campionat d'Espanya de Clubs en els Paratges Naturals de la Vall del Congost a Barcelona , Copa d'Espanya de Carreres Verticals al Pirineu d'Osca , l'Ascens al Parc Nacional del Teide un els atractius principals del l'illa de Tenerife la Bluetrail , i un llarg etc. de proves que concentren milers de corredors i es desenvolupen per tota geografia espanyola .

Com a prova a destacar internacional en la Ultra Trail del Mont Blanc que participen més de 6.000 esportistes i recorre les Glaceres i les valls més bells d'Europa i es disputa cada any a de la ciutat Francesa de Chamonix .
Organitzador
Club atletisme la Valldigna- Secció muntanya i triatlo

Patrocinadors
Federació d’esports de muntanya i escalada de la Comunitat Valenciana.- Àrea de curses per muntanya.
Federació española d’esports de muntanya i escalada.

Patrocinadors oficials
Generalitat Valenciana.
Mancomunitat de la Valldigna.
Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.
Regidoria d’esports.
Regidoria de turisme.

Col·laboradors
Mychip
Tria-sports.
Ferri-water.
Cesar esports.
Asociació del Mercat deTtavernes de la Valldigna.
German pastisseria.
Frutas y verduras Allero.
Rosa de Tot un Poc.
Creu Roja Tavernes de la Valldigna.
Agrupament escolta Valldigna.
Protecció civil de la Valldigna.
Centre excursionista Tavernes de la Valldigna.
La llebre.
Grup muntanya Valldigna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari