Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 2 de març de 2014

El govern central del PP ha aprovat una tarifa plana a la Seguretat SocialEl President del Govern va anunciar durant el debat sobre l'estat de la Nació la mesura d'una tarifa plana de 100 euros mensuals per a les empreses que contracten a nous treballadors amb caràcter indefinit. Aquesta cotització de 100 euros és en l'apartat de Contingències Comuns, que és el més elevat de la cotització, i es manté igual en els altres conceptes com a Fons de Garantia Salarial, desocupació i formació professional.

Els requisits perquè les empreses puguen acollir-se a aquesta tarifa durant els dos primers anys de contracte són: que incrementen les seues plantilles creant ocupació nova, no haver realitzat ERE o acomiadaments individuals declarats improcedents durant els sis mesos anteriors a la signatura dels nous contractes i han d'estar al dia en les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. Aquestes mesures també s'aplicaran a aquells contractes eventuals que es convertisquen en indefinits.

No es posen límits de plantilles, ni edats dels treballadors i es poden acollir a ella tant autònoms com empreses. Les empreses que es beneficien d'aquesta mesura no podran
acomiadar als treballadors contractats, llevat que aquests acomiadaments es declaren procedents, durant els tres primers anys, en cas contrari hauran de retornar al sistema públic les ajudes que hagen rebut durant els dos primers anys.

És d'esperar que aquesta mesura tinga resultats positius doncs significa un estalvi important per a les empreses que puga dinamitzar el mercat de treball, sense alterar en absolut els drets dels treballadors davant la Seguretat Social.

2 comentaris:

  1. Humo. Mientras no se metan a bajar gastos no podrá bajar impuestos, y llevamos media legislatura.

    ResponElimina
  2. Esperem que aquesta mesura done algun fruit perque fins ara la cosa esta malament, diuen que estem eixint de la crisi pero crec que encara son dades macroeconomiques que a la economia real (la dels ciutadans) encara no es nota. Vorem si amb ajudes com aquesta podem per lo menos disminuir la pressió de l'Estat.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari