Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 6 d’abril de 2014

Crònica de la Vena edició VALLDIGNA EXTREM

El passat dissabte dia 29 de març va tindre lloc la “V edició del Valldigna Extrem”, organitzada pel Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna.

El recorregut de 40,21 Km amb un desnivell de 2.159m. es la prova mes dura que es fa a La Valldigna.


Es tracta d'una activitat de senderisme, en la que enguany hem inscrit mes de 85 participants que van poder gaudir de gran part del nostre patrimoni mediambiental i paisatgístic en un sol dia.

L’amenaça del mal oratge no va aconseguir espantar els senderistes, es més gràcies a la nuvolositat i frescor del dia, es va aconseguir un record de participants que finalitzen la prova, donat que normalment soles un 25% l’acaben, però enguany soles han hagut 5 o 6 baixes.

L'eixida es va donar a les 07'00 hores a la plaça Major de Tavernes.

Primer va eixir un grup de corredors que, aprofitant els avituallaments i el marcatge del traçat van fer la prova corrents. Estos van fer els 40,21 Km en 6h degut al gran desnivell acumulat de 2159m.

Mes tranquils, el caminants s’ho van agafar amb més calma. Els últims van aplegar sobre les 20:15 de la vesprada.


El traçat transcorre per muntanya i camins rurals, amb forts desnivells, ja que cal pujar a Les Creus i baixar a la Vall, per a tornar a pujar al Penyalba, en l'Ombria, que és el cim mes alt de la nostra comarca i tornar a baixar un altra vegada a la Vall.

L'itinerari és: Tavernes - Font de la Granata - Font de la Sangonera - Coll de l'Infern - Font del Barber – Tossalets - Barranc de Marduc - Cami Vell d'Alzira - La Rodona - Font d'Agost - Simat de la Valldigna - Font del Cirer – Malladetes - Penyalba - Pla de Santomas - la cisterna - Barranc de Cremades - Cami de la Cadira - Tavernes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari