Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 30 d’abril de 2014

La falsa democràcia dels nacionalismes

Tornen a la càrrega els nacionalistes, especialment els de Compromís, criticant les declaracions institucionals del 25 d'abril en els Corts Valencianes i alineant-se clarament amb les mentides de el “dret a decidir” d'Artur Mas i Esquerra Republicana.

Els de Compromís recolzen fermament la fal·làcia del “dret a decidir” per a dinamitar l'Estat espanyol, proclamant unilateralment la ruptura d'Espanya convertint en estrangers en la seua pròpia terra a la mitat dels catalans i a més de quaranta milions d'espanyols.

Expressen les seues idees nacionalistes a través del seu il·lustre diputat Joan Baldoví, que en una parenceria d'“il·luminació” diu que no cal tractar aquest tema des d'un vessant legal, deixant de costat la Constitució. Oblida tan privilegiat cervell que, en una democràcia, la llibertat no suposa que un ciutadà puga exercir-la sense tenir en compte les lleis que l'emmarquen. Confón tan insigne polític llibertat amb llibertinatge i caos i oblida, intencionadament, que la vertadera garantia de la llibertat és la Constitució, que estableix inequívocament que una part de la nació no pot decidir separar-se de la resta prescindint o anant en contra de la resta dels espanyols.

Els nacionalistes obvien, també intencionadament, l'assumpte central d'eixe dret, el subjecte de la sobirania. Si es decidira que el subjecte de la sobirania fóra Catalunya, també existirien molts arguments a favor de la sobirania d'una província, una comarca o un municipi. Es presentaria llavors a Catalunya el problema de resoldre les reivindicacions del la Vall d'Aran, per exemple.

El nacionalisme no és una doctrina política sinó una ideologia, un discurs emocional, quasi religiós, és un acte de fe com en les religions, lluny de la racionalitat que és l'essència dels debats democràtics. Recordem com a exemple la televisió catalana exhibint a xiquets adoctrinats proclamant, en estat de tràngol, que a la llarga “Espanya serà derrotada” i sense que l'opinió pública catalana s'indigne davant tal manipulació.

Pertànyer a una nació no pot ser un valor o un privilegi, doncs açò condueix sempre a xenofòbia i racisme. El nacionalisme està renyit amb la llibertat de l'ésser humà, eixa conquesta històrica que permet al ciutadà triar la seua pròpia destinació. Ací està el vertader “dret a decidir”, en l'individu, triar la seua cultura, vocació, domicili, religió… anar o no als bous, cosa que a Catalunya, per obra i gràcia d'aquests “demòcrates” van eliminar la possibilitat de triar assistir o no. Encara que els queden els “correbous”, graner de vots de les Terres de l'Ebre, una altra mostra de les incongruències interessades dels nacionalistes.

Els nacionalistes plantegen un colp d'estat democràtic que trenque l'ordre constitucional. La Constitució es pot canviar però conformement a les normes que eixa mateixa Constitució conté. També el règim de les autonomies pot ser perfeccionat. Instruments per a açò existeixen, però també és veritat que mai en la història les diferents cultures regionals d'Espanya han tingut tanta consideració i respecte, ni han gaudit d'una llibertat per a seguir florint.

El nacionalisme i els nacionalistes, si segueixen per aquests camins, destruiran de nou l'avenir d'Espanya, per açò cal dir totes aquestes veritats. 

Cal dir-ho clarament, no cal més nacionalisme sinó més democràcia, perquè la democràcia no està per a protegir els sentiments, sinó per a garantir drets. Ací està la diferència entre la vertadera democràcia i la democràcia que plantegen els nacionalistes.

Les lleis estan per a complir-les. Sense l'imperi de la llei no hi ha ni democràcia ni llibertat. El que és de tots, ho decidim entre tots. El futur d'Espanya és tasca de tots, dels catalans també, però no solament d'ells. El camí per a canviar una llei que no ens agrada no és suplantar a la sobirania nacional, sinó aconseguir majoria, allí on resideix la sobirania nacional, en les Corts Generals. 

AÇÒ ÉS LA DEMOCRÀCIA, ESTÚPID!

9 comentaris:

 1. La constitució espanyola diu que hem d'ofrenar noves glòries a Espanya. El que no deia es que tambe havíem d'ofrenar noves glòries a Europa. Pero amb aixo no hi ha problema, es canvia i rapidet perque ningú s'entere. Un club on ningú pot eixir-se'n ni tan sols discrepar ni opinar no es un club, es una secta. I quan la directiva margina i pretén dirigir als socis mes allunyats, passa el que passa. I si els socis son els que paguen les quotes mes altes, peguen a fugir.

  ResponElimina
 2. Els de el Bloc Compromis no tenen suficient amb el seu il·lustre diputat Joan Baldoví per a dir estupideses contra la Constitució i per a recolzar les mentides dels partidaris del "dret a decidir".
  A nivell local tenen a l'ERUDIT per a dir ximpleries com fer un referendum a nivell de tota Espanya i tenir en compte només els resultats de Catalunya.
  A veure qui la diu mes grossa!

  ResponElimina
 3. Un bon article. Els nacionalismes han sigut la ruïna de molts països i moltes societats.
  Però hi ha una cosa pitjor que un nacionalisme català i és el pancatalanisme. Aquells que no sent catalans volen posar-nos en el mateix pot.
  I estic parlant del Joan Baldoví, del Jordi Juan i d'aquells catalanistes de Compromis que ... plorant que no són catalans ... volen que siguem més catalans que l'Artur Mas i la familia Pujol.

  ResponElimina
 4. M´agrada que es diguen les veritats clares com es diuen ací. Que la gent sapiga el que defensa cadascú i en quines mentires es basen per a defensar eixes idees.

  ResponElimina
 5. Els nacionalismes són tots antisistema perquè, encara que utilitzen el sistema constitucional i s'acomoden a ell, sempre cercant el benefici propi i avantatges abusius, sempre queda clara la seua voluntat de trencar la Constitució. Tant en la seua lletra com en el seu esperit.

  ResponElimina
 6. bon article pot-ser un poc llarg però no per aixó meins veritat la qüestio es posen-mos a treballar i deixem les coses que no es dirigisem a cap de lloc. Este govern el unic que sap fer es cobrar al poble més tributs i unflar-mos a mentides.

  ResponElimina
 7. El nacionalisme no es una ideologia, es una finalitat dels pobles sense estat. Hi han alguns pobles que tot i amb estat com l'Espanyol, tenen encara un marcat caire nacionalisme excloent dels demés pobles de la península, que molts amaguen darrere un fals patriotisme. No pots ser molt català, galleg, basc, canari, valencià i alhora espanyol, sino ve Wert de seguida a espanyolitzar-nos. Deixem als catalans (i a qui vullga) decidir i voreu com s'acaba de seguida el seu nacionalisme. Crec que les relacions podrien seguir sent quasi les mateixes, i a lo millor s'estalviavem mals rotllos. No vullc a ma casa gent que estiga a disgust, igual que tampoc vullc donar pena en la dels demés, el que comporta que es respecten entre tots i cadascú decidísca on i com estar a este mon. No val a dir la llei mana dels homens, quan els que la fan son ells mateixos, si d'acas deuria estar al servei dels homens.

  ResponElimina
 8. Primer es diu que el nacionalisme es una ideología i no una doctrina política; que es un acte de fe com les religions: d´esta manera igual de mal es el nacionalisme que les religions. Aleshores, que pensem de tot el que está fent el Govern de Rajoy per ballar-li l´aigua a l´esglesia católica? I aixó que la Carta Magna senyala que Espanya es un Estat aconfesional...

  Si diem que es manipula als xiquets catalans, perquè subvencionarem les escoles del Opus Dei? es que aixó no es manipular les seues creençes?

  Quan es diu que el nacionalisme està renyit en la llibertat de l´esser humà, podem reflexionar sobre la situació de la valla de Ceuta i Melilla. Eixos essers humans no es mereixen el dret a decidir, a triar la sea cultura domicili... Si aixó es l´autèntica llibertat perquè no tractem de proporcionar-la, per a que no ens perjudiquen el benestar? O quan comparem que els catalans mantenen els correbous perquè es "un graner de vots a les Terres de l´Ebre", quina finalitat té aprovar la llei de l´abort? el graner de vots dels nomenats "provida" i dels católics?

  Al dir que está florint més nacionalismes i que la seua finalitat es destruir Españya, em ve al cap totes les imatges de membres de noves generacions del PP amb banderes franquistes, la majoria d´ells sense haver viscut un sol dia en eixe règim, per lo qué pareix que darrere d´eixos personatges hi ha una certa manipulació o adoctrinament. I en quant a destruir Espanya, sols mirant l´emigració de la gent més preparada de la història d´Espanya i les dades reales de les dades de pobresa infantil i de la EPA, crec que el Govern de Rajoy també està destruint Espanya a velocitat creuer.

  Després també em crida l´atención quan diu que fa falta més democracia per a garantir drets. Em torna a recordar la llei de l´abort. Sobretoto quan el feto té deformacions. quin tipus de vida es defén en eixe feto? el dret a náixer, però no el dret a viure amb dignitat, sobretot si naix en una familia sense possibles que l´Estat no ajuda, o que dificulta no mantenint la llei de la dependència. Cosa criticada hasta de la dreta més dreta de França.quin dret defén??

  El punt més còmic es quan diu que les lleis están per a complir-se!! Per quina llei comencem? per la de financiació als partits polítics?? A més, no estaría mal recordar que si els polítics es fan les lleis a medida, segur que els vindran perfectes, com quan el fa un tratge un sastre, després dirás: "si es que em ve perfecte", NORMAL! es a la teua medida!!

  i per últim quan fa referència a que el que es de tots ho decidirem entre tots. A qui ha preguntat Wert per a redactar la llei d´educació LOMCE?? Tots els dies té a professors, alumnes i "AMPE´S" en contra d´una llei tan mal ideada i amb clars objectius de convertir una educació classista. La decidim entre tots? O sols el PP a la seua imatge i semblant??

  I no acabe insultant perquè sobretot respecte als demés. L´únic subjecte que considere estúpid es aquell que creu que poseeix tota la raó, pues tancar-se a noves idees va en contra de l´evolució, també de les ideologies.

  MM

  ResponElimina

Escriu el teu comentari