Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 17 d’abril de 2014

NPR: Els socialistes de Tavernes rendeixen hommenatge a la República

El passat dissabte a les 12:00hrs a la Casa de la Cultura de Tavernes, el PSPV de Tavernes ha organitzat l’acte hommenatge a La II República.

En un acte emotiu i sincer, s’ha volgut rendir un hommenantge de tot cor al que va representar La República, i en particular al que fou en el nostre poble. En l’acte s’ha contat amb la participació de Pep Císcar, historiador i professor a l’IES Valldigna, Felipe Escrihuela, net de Felipe Agustí, conegut com El Roig, Primer Tinent d’Alcalde amb Vicent Gómez i Carmen Gómez, neta de Vicent, Gómez Alcalde de Tavernes de La Valldigna durant la II República; tots dos foren afussellats pel Règim Franquista acabada la Guerra Civil i abandonats com molts altres veïns de la localitat a una fossa comuna al cementeri municipal de Paterna.

Vora un centenar de persones han pogut escoltar les experiències que tant Carmen com Felipe han volgut compartir amb el públic assitent, documents oficials com ara l’acta del Plenari de Constitució de l’Ajuntment, el primer parlament d’En Vicent Gómez en qualitat d’Alcalde, una peseta acunyada a Tavernes i signada per l’Alcalde. També experiències molt més íntimes i personals, com són les últimes paraules que tots dos els dedicaren als seus abans de ser afussellats “Por La Gracia de Dios”, Felipe mitjançant una poesía i Vicent per mitjà d’una carta.

Com ha volgut destacar Víctor Borràs, Secretari General del PSPV de Tavernes de Valldigna, el que avui ha tingut lloc, ha estat un merescut hommentatge als valors de La República i a tots els veïns i veïnes que els varen defensar i posaren el seu granet d’arena per fer una societat millor i més justa.

Salut i República!

1 comentari:

  1. els socialistes ja no saben el que son! Si independentistes o republicans. Com no trauen ja vots van ara a intentar agarrar els vots dels nacionalistes... DONEN PENA!

    ResponElimina

Escriu el teu comentari