Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 22 de maig de 2014

La realitat de les eleccions del dia 25

Davant les eleccions europees el primer que hem de tenir tots clar és que cal anar a votar. Cal acudir a votar per a poder seguir construint Europa i que vegem a eixa Europa com una realitat. Amb el nostre vot contribuirem al fet que es construïsca un espai polític comú a Europa, doncs des d'Europa es dirigirà i controlarà l'economia, i el que és mes important, les seues conseqüències socials.

És molt important estar en l'àmbit d'actuació on es construïsca un espai legislatiu comú, un espai laboral comú, una justícia comuna, i on es visca en un espai de democràcia plena on cada individu represente i estiga representant sense condicionants de ser d'un “poble” o “un altre poble”.

No es tracta de cap utopia, sinó d'una integració que ha tingut fases de pragmatisme intel·ligent, d'altura, com aquells inicis amb la Comunitat del Carbó i de l'Acer, en la dècada dels cinquanta. O el mercat comú.

Però cal aclarir perquè cal anar a Europa. Cal tenir clar que cal anar per a defensar un sentit d'Estat ampli i europeu i no per a construir un immens embull de “fets diferencials”.

El cap de llista de Primavera Europea ha dit que s'integraran en el quart grup de la eurocàmara, Verdes-ALE. Siguem realistes, és totalment impracticable una estratègia concertada de tots els grups extremistes. Perquè? Per a formar grup parlamentari fan falta 25 diputats de set països diferents. Es formaran grups, sí, però el seu vertader vincle real serà obtenir els beneficis econòmics que corresponen a les formacions parlamentàries. És a dir, importaran més les dietes que la disciplina de grup.

Aquests partits, o millor, coalicions electorals minoritàries, nacionalistes, es presenten a les eleccions europees quan no saben comprometre's amb el seu propi estat, veuen a Europa una amenaça a la seua identitat, creuen que els seus veïns “els volen aixafar”, pensen que si “Espanya els roba” què no els robarà Portugal o Itàlia!, creuen que el “dret a decidir” està per sobre del compromís col·lectiu i de les constitucions.

Són aquests els que poden construir eixa Europa que tots volem? Són aquests els que poden contribuir al fet que des d'Europa s'atenguen les exigències de tots els europeus tant en el seu propi àmbit com en el de la convivència internacional?

7 comentaris:

 1. Muy buenas aclaraciones y puntualizaciones. En Europa se van a decidir cosas muy importantes, cada día mas y por eso se necesitan grupos parlamentarios fuertes y no pequeños grupúsculos. Muy buena la apreciación de "es presenten a les eleccions europees quan no saben comprometre's amb el seu propi estat".

  ResponElimina
 2. EH BILDU tambe forma part del grup parlamentari Verdes-Ale.

  ResponElimina
 3. Puuuf mare meua quantes pifies mentals... vosaltres sou els vertaders defensors de l'estat no? I de la comunitat? I de les persones? Mes be una quadrilla de corruptes venuts als interessos economics, de la banca i de la espulació! PPSOE per a sempre eh?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Eixa mateixa Banca que té terres als marenys que no netegen i que el vostre xiquet Jordi Juan no s'atrevix a exigir la neteja, ni tampoc els sanciona. Eixa és la realitat, molt de xarrar però quan esteu dins, nanai de lo prometido.

   Elimina
  2. Ilustre, si el article te pifies mentals, tu que no en tens o aixo vols aparentar ilustranos con las bondades de tu intelecto.
   haga usted las aclaraciones o matices necesarios, pero no diga o repita titulares de la prensa sensacionalista o de la prensa poco seria.

   Argumentacion es lo que necesitamos, usted puede poner luz, hagalo.

   Elimina
 4. No t'enfades cotorrí, es diuen veritats tan grans com una casa. Que no t'agraden és comprensible però és així. Que vols una Europa de "fets diferencials", un grup parlamentari on cadascun és d'un color, on no hi ha ordre ni concert, i cadascun va al seu aire? Què vols uns representants que defensen el dret a decidir? amb el que açò significa: no m'importa el que diga la Constitució vull eixir-me amb la meua per damunt de tot. Aqueixos què van a defensar a Europa?

  ResponElimina
 5. Amb els vots d'ahir al poble, el PP va a DECONSTRUIR Europa.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari