Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 23 de juny de 2014

Antimonàrquics o antiespanyols?

Existeixen republicans que estan en contra de la Monarquia. Però existeixen altres “republicans” que diuen estar en contra de la Monarquia però el que realment volen és acabar amb Espanya. Són els nacionalistes més acèrrims.


Estos nacionalistes excloents, com a bons oportunistes, aprofiten qualsevol ocasió per a fer soroll i atacar a Espanya i a tot el que la represente. El Rei Felipe VI va fer un discurs de proclamació sobre una base de moderna sensatesa extreta de l'experiència històrica. Per als nacionalistes no els serveix, ni una monarquia renovadora podrà amb tanta mediocritat mediàtica dels seus representants, per açò han criticat i critiquen aquest discurs.

El Rei va parlar com a Rei de tots els espanyols, no podia ser d'una altra forma. Què pensaven els nacionalistes que el Rei anava a començar el seu regnat amb una barretina i donant la raó al secessionisme? Com podien pensar açò quan acabava de jurar sobre la Constitució, segons la qual ell és ara el símbol de la unitat d'Espanya?

Felipe VI va fer un discurs digne d'un rei, tots hem de desitjar que el nostre rei siga digne del gran discurs pronunciat. Perquè tinga èxit, el nostre rei necessita als espanyols, almenys als que volem seguir sent-ho i demostrar-li que nosaltres som dignes d'ell. Els nacionalistes excloents són enemics d'aquells elements que saben que sostenen a la ciutadania com a col·lectiu: els símbols i els elements com la bandera, l'himne, el Rei i la democràcia constitucional com a elements intangibles d'unió. Per este motiu tots hem d'anar amb la cara molt alta i orgullosos de defensar estos símbols. 

Ja hem dit que els nacionalistes excloents són enemics dels símbols espanyols, per açò hem de ser enemics dels nacionalistes excloents, perquè els enemics dels enemics són els amics, tenim ací un bon motiu perquè apreciem, recolzem i respectem els símbols nacionals, si es perden estos símbols, guanyen ells.

Hi ha republicans que han entès el gran paper històric que ha jugat la Monarquia parlamentària, uns altres volen fixar-se en la República dels separatismes que és la negació d'Espanya. Alguns en l'esquerra han quedat embadalits pel discurs dels nacionalistes excloents i van com les rates darrere del flautista d'Hamelín. Allà ells.

Els nacionalismes mai tenen bastant, porten implícit una bona dosi de dictadura; ha de ser el que ells volen i com ells volen que siga, en açò no hi ha variació, en paraules d'Arturo Mas, “hi ha discursos que no canvien”.

El Rei Felipe VI, en el seu discurs, va citar a Cervantes, però, per a afirmar la seua aposta pel futur també ha citat a quatre poetes del nostre temps, Antonio Machado, Salvador Espriu, Gabriel Aresti i Alfonso Rodríguez Castelao, que van ser i segueixen sent representants d'una Espanya que volia i vol sacsejar-se el seu pitjor passat.

El nacionalisme excloent ha d'esperar del rei un talant conciliador i dialogant, però també ferm pel que fa a vetlar per complir la legalitat vigent. En açò, afortunadament per a tots els espanyols, la Monarquia no va a canviar.

La Monarquia de Felipe VI no té por al futur. Ja veurem els altres. 

Acabarem amb les mateixes paraules amb les quals va acabar Felipe VI: “Muchas gracias. Moltes gràcies. Eskerrik asko. Moites grazas”.

4 comentaris:

 1. Ole la monarquia del segle XIV que vos dona de menjar!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Fa temps eixia en televisió un personatge còmic que es deia Felipito Tacatun. En les seues paròdies i actuacions sempre deia, YO SIGO. Aquest personatge era interpretat per un bon actor, Joe Rígoli, i feia gràcia.
   Vostè es repeteix mes que l'allioli, però no té la gràcia ni per casualitat de Felipito Tacatun. Encara que no té res de graciós pot seguir lluint el seu estrepitós ridícul, Espanya és un país lliure encara que vostè no ho crega i eixa llibertat contempla que el que vulga perdre el temps i fer el ridícul el puga fer.

   Elimina
 2. Quanta rao tens ,no podem oblidar els nostres simbols,perqué sino tambe nosaltres seren oblidats

  ResponElimina
 3. Estoy viendo desde hace unos dias que estan utilizando una línea editorial en las que dicen las cosas muy claras. Sobre todo en relación al dilema Monarquía-República y también respecto a los nacionalistas. Les felicito por ello y les animo a seguir explicando todas estas cosas claramente y que la gente identifique las cosas como son y no como lo dicen los creadores de opinión profesionales que existen por ahí.
  Enhorabuena.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari