Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 5 de juny de 2014

Buscar problemes on no hi han


S'ha fet públic a través de la premsa i els canals habituals del Bloc-Compromís que l'ajuntament de Tavernes no autoritzarà la instal·lació d'un circ per a realitzar les seues actuacions els dies 12,13,14 i 15 de juny. El motiu és perquè el citat circ utilitza animals en el seu espectacle. 

També es fa públic que el grup municipal del Bloc-Compromís presentarà en el ple del pròxim dilluns una moció en la que expressa el seu rebuig a l'exhibició d'animals salvatges en circs sol·licitant declarar la prohibició d'aquest tipus d'espectacles i adaptar les ordenances municipals per a impedir la instal·lació de circs en el nostre terme municipal.

El grup municipal del Bloc-Compromís, amb el sr Juan al capdavant, demostra amb aquestes actuacions diverses coses, entre elles les següents: que busca problemes on no existeixen; que es contradiuen ells mateixos en les seues actuacions en prohibir l'exhibició d'animals en circs i col·laborar activament en la celebració de bous al carrer tant com a ajuntament com políticament des del Bloc-Compromís, doncs alguns personatges importants d'aqueix partit polític són els impulsors i organitzadors d'aquests bous al carrer a través de la penya taurina muntada per ells a aquest efecte.

Argumenten, per a oposar-se als circs amb animals, que la utilització d'aquests animals en els seus espectacles suposen situacions antinaturals per a aquests animals. Cal deixar clar que tots estem en contra del maltracte animal, però que un animal actue en un circ no significa necessàriament que se li estiga maltractant. Són animals que no han sigut arrancats a la naturalesa, són animals que des de fa moltes generacions han nascut i s'han criat en captivitat i han sigut criats al costat de l'home i per açò sense necessitat de maltractament se'ls ensenya des de xicotets ha fer els espectacles que realitzen. Argumentar que eixos animals estan fora del que seria el seu àmbit natural és el mateix que se li podria dir a aquelles persones que tenen un gos de caça, un galgo per exemple, i que ho tenen en un pis en què, seguint els raonaments animalistes assimilats pel sr Juan, aquest animal se sent “reprimit” i que quan ix a passejar, seguint la normativa, va lligat a una corretja. Aquesta situació és completament antinatural per a aquest gos que, per la seua pròpia naturalesa, la seua sang i els seus gens li demanen estar corrent pel camp darrere d'una llebre i d'eixa forma manifestar la força i vitalitat pròpia de la seua espècie.

El Bloc-Compromís, amb el sr Juan al capdavant, demostra poca sensibilitat amb els temes veritablement importants i seriosos de Tavernes. Està pendent de presentar el pressupost municipal per a l'any 2014 i estem amb un pressupost prorrogat de 2012 i ja estem en el mes de juny. Està pendent la concessió del servei de salvament i socorrisme i la campanya estival comença el dia 15 de juny. Està pendent d'obrir el reten de la policia local però anem pagant tots els mesos la factura de lloguer del mateix i ja estem al juny...

Amb totes aquestes coses necessàries i urgents pendents de solucionar al sr Juan solament se li ocorre presentar una moció com aquesta que, en els moments actuals i pels motius exposats, solament pot sonar a ridiculesa es mire per on es mire.

9 comentaris:

 1. No vegeu que lo de la mocio esta es per tapar que no van a portar els pressupostos dilluns com anunciava la cotorra!! La cosa no es veu gens clara i no s'aclarixen en els pressupostos. Sols dir que Victor Borras te un pressupost i Jordi un altre i estan pegant-se colzades a vore qui guanya. Vorem si es repetix la mateixa escena que a Oliva.

  ResponElimina
 2. Estos del Bloc son tan ignonarnats i no saben el que diuen. Volen fer tot aixó de prohibir els circs amb animals per, diuen ells, protegir als animals. SI la prohibició eixa es fera per tots els llocs i no pugueren treballar amb animals acabaríen sacrificanlos, pero algo molt simple, no podrien donarlos a menjar. Per un altre costat els primers interesats que els animals estiguen ben cuidats son els propis propietaries de eixos animals pues es guanyen la vida amb ells. Es com aquell que no cuida la seua ferramenta de treball.
  Jordi no el calfes el cap en tonteries com esta i dona solució als asunts importants que tens pendent.

  ResponElimina
 3. Que opinió té Jaume de tota aquesta polèmica.

  ResponElimina
 4. Al contrari del que passa a Espanya apuja l'atur a Tavernes. Este mes hi ha 35 aturats més (1.975 en total) i l'alcalde tancant circos i impedint que la gent del circo puga treballar.
  Jordi dimissió!!

  ResponElimina
 5. Vist en @PartidoPACMA el tuiter del Partido Animalista - PACMA. El partido que defiende los Derechos de todos los Animales :

  "Tavernes (Valencia) prohíbe los circos con animales, gracias a la propuesta de PACMA. Ahora pediremos también prohibición de correbous"

  Queda clar que l'alcalde ha decidit prohibir els circs amb animals a proposta de PACMA. Prohibirà també els correbous com li proposa PACMA?

  ResponElimina
 6. Yo creo que lo que hace Jordi es correcto, como no va a sere correcto, es mas es correctisimo.
  Todos los espectaculos con animales que realicen actos no naturales en animales que se prohiban, pero ya, mañana mismo sr. Jordi, promueva una ley una recogida de firmas y que se prohiban todos.

  Y todos son muchos, por ejemplo:
  Espectaculos en delfinarios
  Espectaculos con aves de rapiña
  Espectaculos equestres
  Exibiciones de perros
  Concurso de canto de periquitos
  En moros y cristianos de alcoy que no salga nadie montando a los caballos
  Que todos los niños y familias que tienen animales a fecha de hoy domesticos, que los liberen, ya que por naturaleza eso es antinatural.

  Pufffffffffffffff, Jordi tienes mucho trabajo y todo mi apoyo, todo mi apoyo pero para que te pongas un precito de cinta americana en ese piquito que tienes, que cada vez que abres el pico sube el pan.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si prohibeixen el circ que prohibisquen tot el que siga relacionat amb els animals... Els bous al carrer, el dia de Sant Antoni... Jo crec que si el circ al que li ha dit que no instal·lara no duguera les Licències no haguera ni vingut a este poble.

   Elimina
 7. Carta a l'alcalde Agost de 2011

  Senyor alcalde Jordi Juan, com a veí de Tavernes i persona que estima els animals, volia expressar-li la meua tristesa i decepció després de llegir que finalment sí que hi hauran bous durant les festes valleres. Després d’uns dies en els quals pareixia que la “festa” no es celebraria perquè no hi havia cap empresa disposada a assumir tots els requisits de seguretat, ens sorprenem amb l’anunci que serà l’Ajuntament qui organitzarà i patrocinarà el patiment animal. En lloc de deixar que, per fi, Tavernes eliminara dels actes festius aquesta activitat vergonyosa, han optat per organitzar-la des del propi Ajuntament. Fins ara, el muntatge de la plaça portàtil amb vaquetes no costava ni un cèntim a l’Ajuntament, però aquest any, en una de les majors èpoques de crisi econòmica i de falta de treball que ha patit mai la nostra societat, i mentre moltes empreses esperen cobrar els diners que els deu l’Ajuntament, el govern de Tavernes ha optat per gastar-se part dels diners de tots els veïns del poble (també els dels milers de persones que no estem a favor del maltractament animal) en portar animals vius a córrer darrere de persones que, en la majoria de casos, es troben baix els efectes de l’alcohol. I ho fan amb l’excusa de recuperar una tradició. Senyor Juan, ¿ha buscat al diccionari el significat de la paraula “tradició”? Tradició és aquella cosa que s’ha fet durant molts anys, però en cap lloc es diu que una tradició, pel fet de ser-ho, siga positiva. Tradició són també l’ablació del clítoris i la lapidació, i s’ha d’estar boig per defensar aquests actes. Llegisc amb tristesa al seu comunicat de premsa que qui més valorarà la tornada dels bous al carrer serà la gent més jove. ¿És eixa la idea que té el seu govern d’educar als joves en valors positius? Per cert, ¿signifiquen aquestes paraules que es permetrà als menors d’edat jugar-se la vida davant dels animals? Diuen que tenen el compromís que les vaquetes no seran maltractades, però no cal clavar banderilles al llom d’un animal per fer-lo patir. ¿Realment creu que no és maltractament traure un ser viu del seu hàbitat, fer-lo viatjar dins un camió durant hores, tindre’l en un caixó baix el sol unes poques hores més i acabar soltant-lo davant un grapat de gent exaltada, mentre l’animal escolta la música i els crits de la gent i busca sense descans com eixir d’aquell lloc al que l’han portat en contra de la seua voluntat? ¿Tan difícil és posar-se en la pell d’altre ser viu, o és que sols ens importa el nostre propi plaer encara que signifique el patiment d’un altre? Durant uns dies pareixia que per fi Tavernes donaria el salt al s. XXI, però per desgràcia, em tornat al XIX. Ho tindrem en compte per a les pròximes eleccions.

  Salutacions, Mario Estruch

  ResponElimina
  Respostes
  1. Qui es Mario Estruch? Ja se que es el representant de Partido Animalista - Pacma, el que vull dir es qui es este personatge?
   Li podíem dir a Josep LLacer que munte una xarrada com les que organitza i que facen una taula redona Mario Estruch i Jaume Talens per a parlar dels bous; però ojo, moderada per Pau Perez per favor.

   Elimina

Escriu el teu comentari