Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 29 de juny de 2014

El procés independentista, una estafa

Una estafa democràtica i intel·lectual és açò del “procés” independentista basada en una sèrie de principis de manipulació de masses i una maquinària d'enginyera social per a crear una massa social crítica per a desencadenar un escenari de ruptura que desborde les normes i principis democràtics.

L'esquema nacionalista respon al mètode “problema-reacció-solució”. Els partidaris de la sedició inicien el procés creant una situació, o problema segons ells, basat en fal·làcies de tot tipus buscant  una reacció pública. No importa partir de premisses falses, ni que s'oferisquen pèssimes solucions als problemes inexistents, l'important és aconseguir  l'objectiu final.

Se cerca persuadir des de l'irracional, des de l'emocional o sentimental, d'ací l'obsessió de recórrer a l'atàvic-sentimental. D'aqueixa forma s'elimina qualsevol intent d'anàlisi racional o situacional de la realitat. La seua maquinària de manipulació social i mediàtica no té bastant amb la deformació, també exagera i desfigura al seu gust la realitat.

Els serveix per als seus interessos parlar de la llengua i fer una utilització perversa del llenguatge. Quan pretenen defensar el català, qüestió per cert gens discutible, diuen coses com: “per l'escola en català”, oblidant intencionadament el que podríem denominar l'adjectiu implícit, doncs el que en realitat volen dir és: “per l'escola SOLAMENT en català”. En aquest exemple veiem que el que se cerca no és combatre una falsa persecució del català, el que en realitat busquen esa arraconar al castellà en les aules.

Els independentistes cerquen una intel·lectualitat i uns mitjans al servei del nacionalisme independentista per a dur a terme les seues estratègies. Ja ho va reconèixer Francesc Homs, secretari general de la Presidència autonòmica i portaveu de la Generalitat catalana:”Tv3 i Catalunya Ràdio són part del procés de construcció nacional de Catalunya”.

Segons Homs, la política de comunicació ajuda a “crear un determinat relat sobre el que som”.

El que no diu el senyor Homs és que el relat que es crea amb tota aquesta estratègia és un relat interessat als seus objectius independentistas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari