Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 2 de juny de 2014

Felip VI, garantia de futur


L'abdicació del Rei Juan Carlos obri la porta al regnat de l'actual Príncep Felipe. Aquest relleu ha de reforçar el fet que la Monarquia està a Espanya per a quedar-se, perquè Monarquia i democràcia (legalitat, convivència, llibertat i pau) s'han identificat a Espanya com a inseparables.

El Rei Juan Carlos ha sigut l'espanyol que ha tingut l'honor d'actuar d'actor principal en la transició espanyola, ajudat molt de prop per personatges com Adolfo Suárez, Felipe González, Santiago Carrillo, Manuel Fraga, Miguel Roca, etc. En eixe procés històric també va tenir el mèrit de saber convèncer als militars que, eixint d'una dictadura, un jove Rei va convèncer perquè acceptaren les seues ordres i imposar la seua autoritat, paralitzant amb açò qualsevol intent antidemocràtic de l'exèrcit. Però no solament açò, les Forces Armades s'han modernitzat i han passat a ser un dels pilars de la democràcia.

El Rei Juan Carlos ha sigut el rei de tots els espanyols i ha lluitat sempre per construir una Espanya pacífica i pacificada, integrada plenament en les estructures occidentals i que poguera neutralitzar els problemes polítics i socials. Espanya està afrontant problemes, però també està gaudint d'una llibertat com mai en la seua història en tots els àmbits de la llibertat humana.

La institució monàrquica s'ha basat en el prestigi dels serveis prestats per D. Juan Carlos, però igual o més ha contribuït la seua neutralitat en les conteses partidistes i procediments constitucionals. Cal afegir també l'exemplaritat, doncs tots hem vist al Rei Juan Carlos demanant excuses per un error i esforçant-se per recuperar la confiança de tots els espanyols. La història és el vertader jutge d'un rei. El temps ho situarà on li corresponga, però ara només cal tenir amb ELL el major agraïment, respecte i consideració que els espanyols puguen atorgar-li.

L'abdicació de D. Juan Carlos s'alinea amb els nous temps en els quals faran falta noves persones en tots els àmbits. És necessari que la generació que avui està en l'eix central de la piràmide d'edat d'Espanya es faça càrrec dels ramals de les qüestions públiques. Fins en açò ha encertat D. Juan Carlos, la seua última decisió com a Rei és una de les millors per al futur del país i de la seua estabilitat política i institucional. Es dóna un canvi generacional concorde als nous temps.

Felipe VI serà el Rei millor preparat de la història, Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid, màster en Relacions Internacionals en la Universitat de Georgetown de Washington, tinent coronel dels exèrcits de Terra i Aire i capità de fragata en l'Armada. Felipe VI representarà a una generació formada bàsicament en democràcia.

Felipe VI serà indubtablement la garantia de la convivència en pau i de la democràcia a Espanya. 

6 comentaris:

 1. Estic molt orgullós del rei que ha tingut Espanya tots estos anys. Ha sigut una sort per a tots. Ha portat a Espanya per tot el món guanyant-se les simpaties i consideracions al mes alt nivell. Ha sigut un gran REI.

  ResponElimina
 2. Fa un parell de mesos va morir una gran figura de la politica a Espanya D. Adolfo Suarez i el rei Juan Carlos va eixir a la tele per a fer una despedida del amic i del gran estadista, tots dos van fer que la democracia a Espanya fora realitat. Este rei que hui ens ha dit que sen va, este rei que ha sigut company en la gran tasca de la democracia junt a altres grans politics com el profesor Tierno Galvan, Felipe Gonzalez, Manuel Fraga i fins i tot Carrillo i que ha fet Espanya alla on anat. Per tot això sols vull dir que estic molt orgullosa de ser espanyola i valenciana i tindre un rei com D. Juan Carlos

  ResponElimina
 3. Si resulta que el prinsipito es tinent coronel així ja em quede mes tranquil, la meua vida deu de millorar gràcies a que este personatge agafe el càrrec de... De que? Que es el que fa un Rei al segle XXI?
  La carrera de dret si que la pot aprofitar. Per ajudar al cunyat,si pot i vol.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Don Juan Carlos va propiciar que en Espanya tinguerem una gran democracia. Eixa grandesa de la democracia també contempla aguantar les impertinències. Eixa democracia ha fet que vosté puga dir eixes impertinencies. Eixa és la grandesa de la nostra democracia i del nostre rei

   Elimina
 4. Don Juan Carlos, un gran rey para un gran pais. D. Felipe seguro que también lo será.

  ResponElimina
 5. El Rei Juan Carlos I va fer fàcil el difícil, que va ser aconseguir passar d'una dictadura a una democràcia en pau. Aquesta etapa de la nostra història no va estar exenta de problemes i dificultats però amb la seua ajuda i la col·laboració de tots els demòcrates espanyols ho hem aconseguit. Ha sigut el Rei de tots i el gran ambaixador d'Espanya per tot el món. El seu fill Felipe de segur que també sera un gran rei.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari