Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 18 de juny de 2014

Homes i dones amb sentit d'estat

Cánovas del Castillo i Sagasta van arribar a un acord, al novembre de 1885, anomenat Pacte de El Pardo, sobre qüestions importants de la política espanyola, en el qual el centre esquerra i el centre dreta, per ells representats, actuarien de comú acord. Aqueix pacte va donar estabilitat a Espanya durant dècades.

La Transició es va basar en un pacte d'Estat semblant. En qüestions com el terrorisme, la territorialitat, l'alta política nacional i internacional, el centre esquerra, a través del PSOE, i el centre dreta, amb la UCD primer i el PP després, es van posar d'acord. Tots els presidents van complir eixe pacte, és a dir, van complir l'esperit de la Transició. Tots menys Zapatero, que va preferir entendre's amb els nacionalistes que amb el PP Així hem arribat on hem arribat.

El dimecres passat va tornar a funcionar l'esperit de la Transició i el 86 % del Congrés, és a dir, de la voluntat popular expressada lliurement, va recolzar la llei orgànica d'Abdicació del Rei Juan Carlos. Espanya necessita homes i dones amb sentit d'Estat i aquest dimecres en el Congrés s'han vist molts homes i dones amb eixe sentit d'Estat.

S'obri als espanyols un nou temps en el qual no caben les equivocacions, especialment dels qui tenen responsabilitats polítiques. Cal vetlar pel ben comú i per l'interès general, ja ho deia Ortega i Gasset, cal estar a l'altura de les circumstàncies i les presents són per a eixos homes i dones amb sentit d'Estat.

Els que preferisquen seguir fent soroll i seguir fent el pallasso demanant referendums per la via impossible que seguisquen i que aconseguisquen una respectable situació de ridícul.
       

1 comentari:

  1. Menys sentit d'estat i mes sentit de servei a la ciutadania.
    Hui en dia i de fa ja prou anys, una cosa no te res a vore amb l'altra. Es mes, son antagòniques.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari