Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 30 de juny de 2014

Les mentires del catecisme lingüístic català

Dissabte passat 14 de juny va haver-hi una manifestació a Barcelona a favor de l'escola en català i contra la , segons els catalanistes, “aberració” d'introduir l'espanyol en el 25 % de les classes en 5 escoles catalanes.
Els mitjans de comunicació públics i subvencionats al servei de la causa secessionista parlen de “…la quasi unanimitat del suport dels partits polítics…” a la manifestació, per a aclarir a posteriori que eren tots els partits excepte el Partit Popular i Ciutadans.
 

Som Escola (una altra organització al servei del Sistema i de la Causa, casualment el seu lema sobre aquest tema és “Per a un país de tots, DECIDIM, escola en català”), l'escenari ja està servit, les falses premisses estan degudament difoses i les mentires del catecisme lingüístic català preparades i esteses per a complir la seua part en el procés de construcció nacionalista. 

 1. Mentira número 1: a Catalunya es dóna un amplísim consens social entorn de l'estricta obligatorietat de la immersió lingüística. 
 2. Mentira número 2: el sistema d'immersió lingüística obligatòria en llengua catalana garanteix que tots els alumnes obtinguen una molt notable competència oral i escrita en la llengua castellana, malgrat estar esta exclosa de tot ús docent. 
 3. Mentira número 3: estudiar en la llengua materna de l'alumne manca de la més mínima importància pedagògica.
 4. Mentira número 4: disposar d'una doble línia d'escoles, les unes en català i les altres en castellà, suposaria segregar als alumnes. 
 5. Mentira número 5: la immersió obligatòria en català contribueix a garantir la cohesió social a Catalunya. 
 6. Mentira número 6: qui gose posar en dubte els cinc dogmes anteriors solament pot ser un fastigós fatxa anticatalà.

 1. Prova que el primer és mentira, la Generalitat porta més de trenta anys negant-se en redó a realitzar una consulta als catalans sobre l'assumpte. Amb l'afició que li tenen a les consultes! Ni una enquesta, ni un sondeig telefònic, ni una llista de preferències, ni una pesquisa municipal, ni un referèndum no vinculant... Res de res.
 2. Que el segon és mentira pot certificar-ho qualsevol que escoltara el discurs en les Corts de la senyora Marta Rovira, la de l'Esquerra, en alguna cosa que pretenia ser castellà. 
 3. Que el tercer és mentira ho acredita la pròpia història del nacionalisme, amb lesseues airades campanyes a favor de l'escolarització en la llengua materna quan era el català el marginat i perseguit.
 4. Que el quart és mentira ho demostra el que en tots els països bilingües existisquen línies escolars separades. Repetim, en TOTS. 
 5. Evidència fàctica que el cinquè és mentira, la gent es maneja en els dos idiomes fora de les aules amb absoluta normalitat i sense que hagen d'intervenir els cascos blaus de l'ONU. 
 6. Quant a la sisena, en fi, ni a mentira arriba: solament és una sobirana estupidesa.

7 comentaris:

 1. Me ha gustado mucho el artículo que aclara las manipulaciones continuas que llevan a cabo los nacionalistas en torno a la lengua.

  ResponElimina
 2. 1 - Prova de que el PP (l'amo d'aquest pseudo-noticiari) te més doble rasera que altra cosa. O és que el govern de madrit ens ha preguntat si volem a felip V? O es que el que defeneu vosaltres no es una imposició del castellà? Perque una imposició es una imposició... Vinga d'on vinga.

  2 - Sí clar, els dirigents populars de Valencia i Catalunya saben parlar molt bé el castellà i el valencià (està bé que ho conegues com a castellà, els teus amos de madrit li dirien espayol). Aixó sols demostra que TOTS els polítics sou uns ignorants que l'unica cosa que busqueu es tirar-se tots els diners posibles a la butxaca...

  3 - Que el català, el valencià o el mallorquí ja no estan perseguits i minoritzats? Que ens em perdut? O serà que vosaltres viviu en el vostre món de fantasia, luxe i golf?

  4 - El que passa es que en els altres paisos tenen un sistema educatiu modern, coherent i descontaminat de ideologies i doctrines religioses... Per cert, exactament amb quins paisos estas comparant? Perque ara mateixa la teua espanya te més en comú amb corea del nord que amb qualsevol pais europeu...

  5 - Sí clar, parla-li a un guardia civil foraster en valencià... Segurament a part de multa per desobedencia a l'autoritat i visita al cuartel, també et diran que ets un maleducat per parlar en valencià. Ja veus, a Tavernes no s'ha parlat en la vida en valencià (sarcasme).

  6 - Qui use el poder que li ha otorgat el poble per a imposar dogmes, doctrines o creençes personals (per supost fòra del programa electoral i diguent mentides), doncs si, es un fascista. De tota la vida. No oblideu que sou els hereus de franco. No vullgau disimular, despres de tant de temps i sobretot tantes accions vostres marca de la casa, tots sabem exactament qui sou. Que vosaltres viscau en els anys 40 no significa que la resta també tinga'm que fer-ho.

  Anónimo: Lloraste cuando cerraron Canal9? No pasa nada, tienes a intereconomia i a los obispos para aprender lo que és peridismo objetivo, sin adoctrinamientos ni manipulaciones... (si, esto tambien es sarcasmo)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cotorri pareix que vos piquen les veritats? Ja era hora que algu diguera les manipulacions que feu. Ja esta be de victimismes i de dir que tots estan en contra vostra.

   Elimina
  2. No, no soc ni tinc relació amb la cotorra. De manipulacions no vaig a poder parlar, ja que sempre dic les veritats i tal com son, no sols com em convé dir-ho. Es graciós que els amics dels fascistes i dels nazis (que encara esteu pagant favors) vaja diguent a un poble avasallat, arruinat, minoritzat, perseguit i reprimit que va de victima. Tambe eren victimistes els jueus, no?

   Ni tan sols has dit be que tots estan en contra nostra (en contra de VALENCIA, per si no ho tenies clar)... Vosaltres, els dirigents, simpatitzants i interesats del PPSOE no sou TOTS. A vore si vos entra al cap, Porteu massa temps enganyat a la gent i furtant tot el que sabeu i més. Podeu vore en quin estat eu deixat la comunitat valenciana...

   Vosaltres a lo mateix de sempre, dissabte de putes i diumenge a misa...

   Ara continua escoltant a malhuenda, que eixe si que no manipula.

   Elimina
 3. Quants en governa la farina1 de juliol de 2014 a les 19:03

  A mi també m'ha agradat molt pel mateix: aclareix les manipulacions contínues que duen a terme els nacionalistes (perquè d'espanyolista també hi ha un nacionalisme) entorn de la llengua.

  ResponElimina
 4. Un respecte a Catalunya que esta donant faena a la mitad de mestres de la comunitat valenciana ..per cert l'atra mitad treblla en privats,concertats o en oposicions,per no contar tots els que estan al paro..molt poca vergonya del govern valencia..aso esta posanse ben xungo ,a vorem qui mos rescata de la puta miseria

  ResponElimina
  Respostes
  1. Que hagen mestres valencians treballant a Catalunya no té res que veure ni ha de significar que hàgem de deixar-nos manipular per totes les mentires que s'inventen els catalanistes independentistes

   Elimina

Escriu el teu comentari