Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dijous, 26 de juny de 2014

El nostre ajuntament no és un circ


Últimament es parla pel poble que l'ajuntament és un circ. Es veuen mediocritats, caxondeos, irresponsabilitats, fanatismes, cobdícies, indignitats, equilibris impossibles per justificar allò injustificable i moltes més ombres allargades que ens fan dir que l'ajuntament és un circ.

Però no. Si fem un poc de memòria i recordem una gran pel·lícula, El mayor espectáculo del mundo, desitjaríem que açò fóra veritat, que el nostre ajuntament fora un circ. Analitzant bé les coses cal dir que el nostre ajuntament és un circ resulta prou injust i insultant, per al circ clar.

En eixa pel·lícula es veu a un director apassionat i entregat a la seua gent, que desafia a tots els problemes que van apareixent. Una actitud permanent i inesgotable d'humanitat, generositat i responsabilitat.

En la pel·lícula es veu a tots els que integren el circ formant una gran família, units pel que estimen, deixant de costat les diferències i egoismes. Tots a l'una, alçant la carpa cada dia. El companyerisme elevat a la màxima expressió.

En la pel·lícula es veu un gran espectacle d'optimisme, superació, entrega, exemplaritat. En definitiva una lliçó molt més constructiva que la que ens ofereixen els nostres governants municipals, estes estrelles mediàtiques de falsa esplendor en aquesta fira política en què han convertit el dia a dia de la gestió municipal.

En la pel·lícula es veu el que ens agradaria a tots que veren els nostres fills quan tinguen ulls per a veure la realitat: un circ molt diferent al que ens tenen muntat en el nostre ajuntament.

Tant de bó tinguérem un ajuntament com eixe circ. Tot seria diferent, molt diferent, ja tindríem els pressupostos, ja tindríem la caserna de la policia local, no hi hauria eixes injustícies en les hores extra de determinades persones... Cabrien ací moltíssims punts suspensius, afegiu vosaltres el que cregau que heu d'afegir. Però clar, cap integrant del govern del bipartit s'assembla en res no ja al director del circ de la nostra pel·lícula, sinó a cap artista, acomodador, taquiller, domador, netejador, venedor de gelats o al més humil dels muntadors del nostre circ.

Tan de bo tinguérem eixe circ! però tenim el que tenim i així ens va.

Enteneu ara per què van prohibir el circ dies arrere? Enteneu ara per què van presentar una moció en el ple en contra del circ?

Perquè mai seran com els integrants d'un vertader circ. Perquè mai tindran la seua categoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari