Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 9 de juny de 2014

NPR KARINA VERCHER PROPOSA UNA ORDENANÇA PERQUÈ TAVERNES SIGA CIUTAT LLIURE DE MALTRACTAMENT ANIMAL

La regidora progressista realitzarà aquesta proposta per a evitar  “parxes”  populistes i demagògics com el que vol proposar l’alcalde Jordi Juan respecte al circ, ja que considera que s’han de perseguir tots els maltractaments als animals que es produïsquen tant en circs com en zoològics o al carrer.Després que el nacionalista Jordi Juan anunciara la prohibició d’actuar a un circ a Tavernes amb l’excusa del maltractament animal, tot i haver permés als últims anys diverses formes de maltractament animal al municipi, la regidora progressista Karina Vercher proposarà a tots els partits polítics de la ciutat que el Ple aprove una moció que declare Tavernes de la Valldigna ciutat lliure de maltractament animal i que comence de manera urgent la tramitació d’una ordenança municipal que impedisca que siguen maltractats animals salvatges i domèstics en espectacles públics o privats així com per part dels seus propietaris.


Per a la regidora progressista no té cap sentit fer una ordenança contra el circ com la que ha proposat la formació nacionalista Compromís, mentre res impediria que a Tavernes una empresa privada poguera obrir un zoològic o un safari park. A més a més, tampoc té sentit prohibir una activitat concreta ja que, en opinió de Vercher, s’han de perseguir les actuacions contra els animals i no activitats concretes.


Així, la regidora ha recordat que, mentre moltes associacions ecologistes i de defensa dels animals han denunciat en diverses ocasions determinats zoològics, com ara el de València ciutat, per convertir-se en presons per als animals, la pròpia UICN (Unión Internacional para la Conservación de la Naturaleza), considera necessària l’existència de zoològics com el de Jersey, creat pel naturalista Gerald Durrel, o el de Barcelona per la seua tasca de suport a la conservació d’espècies en perill d’extinció.


En este sentit, la regidora progressista realitzarà la proposta de fer una ordenança contra el maltractament animal per a evitar  “pegats”  populistes i demagògics com el que vol proposar l’alcalde Jordi Juan respecte al circ, ja que considera que s’han de perseguir tots els maltractaments als animals que es produïsquen tant en circs com en zoològics o al carrer.


Així mateix, li recomana que aclarisca la seua postura respecte a la celebració d’espectacles taurins, ja que fa la impressió que els nacionalistes i els socialistes la canvien cada dos mesos. De fet, Karina Vercher, ha ironitzat que, una vegada més, la resposta de l’alcalde a una proposta conservacionista com la de declarar Tavernes ciutat lliure de maltractament animal, mostrarà a tots quina classe de polítiques realitzen ell i els nacionalistes de Compromís a Tavernes.

1 comentari:

  1. Molt coherent la proposta de Karina. O es permet tot o es prohibix tot però prohibir el circ i permetre els bous al carrer per motius populistes no és coherent.
    L'alcalde sap que prohibir els bous al carrer li lleva vots i els que manen en el seu partit no li ho van a permetre i per això no vol tocar-los.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari