Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 20 de juny de 2014

Plenari extraordinari i urgent 14 de juny 2014: el govern segueix "a salto de mata"

Com ja tots sabeu, el passat 17 de juny se celebrà un plenari extraordinari i urgent per a aprovar dues modificacions de crèdit que a continuació explicarem. No obstant, el que més interesa d'aquest plenari és el seu caracter extraordinari, urgent i de consens. I este tema també vos l'explicarem. 

Anem per parts: 

Modificacions de crèdit

Alguns conceptes d'estes modificacions es portaren ja al darrer ple del 5 de juny i, com recordareu, es van quedar sobre la taula després d'un breu recés. En esta ocasió es van portar dues modificacions de crèdit que incloïen alguns dels aspectes ja vistos el dilluns.

La primera modificació de crèdit consistia en 55.000€ que es repartirien en 50.000€ per a la dotació per al taller d'ocupació i 5.000€ per a beques de menjador de l'estiu. Cal aclarir que el termini per a sol·licitar el taller d'ocupació acaba este diumenge i que per això era urgent tindre preparada la partida pressupostària, ja que això millora la puntuació de la sol·licitud i fa que siga més probable que arribe a Tavernes el taller d'ocupació.
Pel que fa a les beques de menjado d'estiu, responen a la demanda que el Partit Popular va fer l'any passat: que cap xiquet amb necessitat es quedara sense estes ajudes; i així ho va aclarir el sr Juan.
El portaveu popular va tendir la mà al govern municipal perquè no faltaren diners en partides com aquesta i va afirmar que el PP estaria a favor de tantes modificacions de crèdit com feren falta.

La segona modificació de crèdit, d'uns 24.000€, tenia dos tipos de partides on es destinaven els diners: per una banda a reparacions urgents en el camp d'esports i poliesportiu; i per altra a pagar factures que havien tingut una objecció que ja s'ha s'havia alçat i que ara calia pagar.


Consens:

El sr Juan començà la seua intervenció explicant el consens que s'havia aconseguit per tal de dur endavant estes aprovacions. De fet, hem pogut saber que les modificacions havien estat consensuades per PP, PSOE i Bloc. No obstant, l'intervenció de la sr Vercher va posar el punt sobre la i: "Parlem de consens quan estan tots a la reunió. No uns sí i altres no". Va posar així de manifest com el govern municipal intenta ningunetjar-la i apartar-la de les decisions i del dia a dia de la vida política.

Urgència del plenari:

Una volta més el govern ens mostra que no té previsió i va a salto de mata.


Al plenari el sr Llàcer va explicar que el taller d'ocupació era el mateix que l'any anterior. I nosaltres ens preguntem: si és el mateix que l'any 2013, perque no presenta el projecte a les comissions que corresponen i es duu al plenari ordinari en comptes de fer-ne un d'extraordinari?Aquesta visible mostra de poca organització al treball és res comparada amb la inexistència d'un pressupost municipal des de 2012. A Tavernes el bipartit governa amb un pressupost prorrogat des del 2012. Açò l'obliga a fer modificacions de crèdit per a pagar el que ha de pagar, amb la conseqüent càrrega "extra" de treball per al departament d'intervenció i el retard en la marxa general dels comptes de l'Ajuntament. El que prova açò és la falta d'enteniment entre els components del bipartit.I el tema més important. Com ja sabeu fa uns anys el regidor d'hisenda en vanagloriava de desmuntar unes aules homolagades per a ubicar-hi el jutjat de pau. Esperàvem que fora una mesura temporal fins resoldre el problema que tenien els locals on es trobava el jutjat amb anterioritat, però s'ha convertit en un pedaç permanent. Ara, quan necessiten les aules per al taller d'ocupació no en tenen i repartixen els alumnes, tal com va explicar el sr Llàcer al plenari, entre el Viver d'empreses, el Braç treballador, la casa de la cultura i les instalacions municipals del poligon industrial.Senyores,
senyors,
improvisació, falta de serietat i poques ganes de treballar. Eixe és el lema del bipartit. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari