Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 9 de juliol de 2014

EU: "L’Alcalde i La cotorra de la vall han informat incorrectament qüestions del llac de la goleta"

EU de Tavernes, soci del tripartit que governa Tavernes, ha publicat una nota en la que afirma que l’Alcalde i La Cotorra de la Vall han informat incorrectament, segurament per desconeixement, qüestions del llac de la goleta i que, si omplim d’aigua potable el llac, el nivell freàtic de les aigües l' anivellarà en poques hores i quedarem com “camot”.
  
Este és altre dels recents episodis de la crisi entre els membres del tripartit de Tavernes (BLOC-PSOE-EU) i que es suma a la destitució del cap de prensa, el triatló a la platja, la no prohibició del circ, els dies de festa local o la no aprobació del pressupost.


Fotografia del llac de la goleta hui dia 6/07/2014
Les obres del llac i el sistema de sobreeixidor (aliviadero)  responen al expedient 326/88 i la certificació d’eixes obres al expedient  509/88. Per  tant es varen executar al llarc de l’any 1988, si bé com va quedar clar, com va demostrar el grup de regidors de l’oposició EUPV+UPV,  les obres executades no eren les del projecte  aprovat, es varen repetir desfent el que no era correcte, i finalment es varen recepcionar al agost de 1990.

El equip de govern tripartit d’aquell temps PSPV+PP+UV, va reconèixer que les obres dirigides per l’enginyer  Juan Catalá, respecte a la consolidació del llac i es sistema de sobreeixidor, no s’ajustaven al projecte, i que malgrat que l’empresa constructora ja havia cobrat (abans de fer l’obra, per cert), va tenir que desfer el que havia fet i executar el projecte correctament.

A la memòria del projecte i les medicions es pot comprovar, i comprendre, com funciona el sistema. I deixa clar dues qüestions de les que l’Alcalde i La cotorra de la vall han informat incorrectament, segurament per desconeixement:

1.- El nivell d’aigua del llac es el nivell freàtic de les aigües subterrànies  de la zona .  Les aigües de pluja que també van a parar al llac, s’equilibren en poques hores. El sistema de sobreeixidor sols funciona en moments de moltissima pluja.

2.- No hi ha cap sistema de malla al fons del llac. Es contemplava  en aquella època, que quan el nivell fora baix, apareixeria la bova, i que caldria netejar-la al inici de temporada.  Es el mateix que passa als aigua molls del inici de la calçada. Inevitablement en cas de sequera continuada la falta d’oxigen produeix mort de peixos, al llac de la goleta i a tots els aigua molls, i si els omplim d’aigua potable, el nivell freàtic de les aigües el anivellarà en poques hores i quedarem com “camot”.

6 comentaris:

 1. "Tanto monta, monta tanto" l'alcalde i la cotorra son el mateix.
  Opinen igual, pensen igual,...

  ResponElimina
 2. En lloc de dir "incorrectament" tindrien que dir "han manipultat" com sempre fa un i l'altre.

  ResponElimina
 3. Tanto monta, monta tanto, no jo o cambiaria per Tonto monta, monta a tonto.

  Si es aixi com diu EU, el unic que hem fet es abocar aigua al Llac per a intentar nivellar tot el nivell freatic de la cantorna, o el que es millor hem tirat l'aigua potable a les sequies i als aiguamolls de la zona.

  hi ha que se cap de suro per a fer aixo, o millor dit per a no saber-ho.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No, si han perdut l'aigua ells ho sabrien els primers, pero la propaganda de que ha millorat el llac ja l'han fet. No han solucionat el nivell ni l'oxigenacio, s'ha demostrat que les bombes d'oxigenacio no son suficients i que els peixos morts no els ha tornat ningú nit han solucionat el problema quan torne a passar el mateix (pluges escases i temperatures altes).
   Pero ells sempre se la inventen per a quedar be.

   Elimina
 4. Menos mal que tenim als comunistes explicant-nos el nivell freàtic. Deurien de parlar amb el seu teniente coronel Jordi Juan i dir-li que el que està fent es una "xapussa" i que pagarem tots els ciutadans. De qui ha sigut la culpa de no obrir les bombes oxigenadores, 13.000€ que han costat? Que ho pagen els culpables!!

  ResponElimina
 5. El que està clar és que La cotorra no és blog informatiu, sinó un blog polític que informa de coses amb visió política parcial i partidista. Tots ho sabem.
  El porten endavant familiars del sr Juan i un grapat de panxagraïts i idealistes que "treballen per la independència dels països catalans". Això també tots ho sabem.
  El que no sabem és si el sr ex-cap de premsa de l'ajuntament hi participava també amb diners i temps de tots els ciutadans, fent campanya de visió sesgada cap als veïns.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari