Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 8 de juliol de 2014

Al ple d'ahir es van decidir les festes locals per a 2015

Comencem amb la bona costum de resumir els plenaris per a que la gent que no va poder assistir tinga la informació pertinent.

Hui començarem per un punt del l'ordre del dia que pot interesar als joves, falles i confrares de Tavernes: la determinació dels dos dies de festa local per al 2015.

Per possar en antecedents, ja sabeu que any rere any s'han de possar al calendari dues festes locals. Des que governen els del bipartit les festes locals han anat ballant al llarg de l'any més com una mostra de autoritarisme que d'orelles que diuen escoltar.

L'any passat el bipartit (i no el ple) va aprovar que les festes locals serien el divendres de festes del poble i el 18 de març. Ells dien que volien potenciar dos festes genuïnes, que havien tingut bona resposta de la ciutadania i que els xiquets del col·legi podrien gaudir de les festes. Ja tots coneguem com acabà el dia de Sant Vicent (si algú el va començar de festa).

Doncs per a este any, lluny d'haver aprés que la gent vol disfrutar de les seues tradicions, segueixen encabotats en deixar la festa el 19 de setembre (festes del poble) i, per sort, retornar al poble el que sempre havia sigut seu, el dia de Sant Vicent. És a dir, la seua proposta era el·limiar de les festes locals el dia 18 de març.

El PP valler va haver de presentar una esmena proposant que no es retirara el dia 18 de març com a festiu. L'esmena va ser aprovada amb les abstencions del Bloc i els vots en contra del PSOE. Així, les festes locals per al 2015 seran el 18 de març (per a que tots puguem gaudir de les falles) i Sant Vicent. 

Enhorabona per als fallers, confrares i valencians, que recuperen les seues festes i (ells sí, i no l'ajuntament que pren decisions sense cap sentit per a fomentar el que ells diuen turisme) faràn de estes unes bones festes.

2 comentaris:

  1. Entonces el PSOE ha votat en contra de la festa fallera del 18 de març i el BLOC no està a favor de la festa perquè s'ha abstingut. Ni en això estàn d'acord els socis del govern de Tavernes.

    Cadascun vota una cosa encara que, al principi, els dos volien llevar la festa fallera però el BLOC que, electoralment parlant, és mes llest s'ha abstingut en veure perduda la votació i ha deixat al PSOE com a únic contrari a la festa fallera.

    Al final l'únic que defensa aquesta festa és, com sempre, el Partit Popular.

    ResponElimina
  2. Ahir es va vore una altra fractura interna en l'actual govern de Tavernes. Però tranquils que per manar que no quede!! Segur que ninguna de les dos parts diu res fins a les eleccions...

    ResponElimina

Escriu el teu comentari