Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


diumenge, 6 de juliol de 2014

Hui, en el Levante EMV: El tresor del Castell de Marinyen

La llegenda de la reina mora que habita al castell de Marinyén és una de les històries que formen part de la campanya d’animació lectora “Llegir en valencià, paisatges de llegenda”. Un llibre, escrit per l’autora Isabel Canet Ferrer, on la Valldigna és la principal protagonista. El llibre es podrà aconseguir este diumenge, 6 de juliol per només 1€ en comprar el diari Levante-EMV.
El tresor del castell de Marinyén conta la història de Gonçal, un xic que el dia que va fer díhuit anys va dir que estava fart de l’hostal de son pare i que se’n volia anar a buscar fortuna. Començaria pel castell de Marinyén, per si hi trobava el famós tresor. Però els seus majors li contaren la llegenda de la reina mora, aquella que, segons alguns, encara ronda per la Valldigna des dels temps de la fundació del monestir. En el seu viatge, Gonçal descobrirà que l’ambició és una mala consellera i que els tresors més grans no es poden pagar ni amb tot l’or del món.
Llegir en valencià, paisatges de llegenda és una campanya d’animació lectora que vol fomentar la lectura i promocionar el valencià. Va dirigida a tot tipus de públic, estan escrits en lletra gran, interlineat generós i tenen al final un glossari que ajuden al lector a comprendre les paraules amb més dificultat. A més, al final dels llibre s’ofereixen informacions pràctiques i interessants sobre els espais descrits que animen al lector a visitar el paratge. La campanya està formada, entre moltes accions, per una col·lecció d’11 llibres que narren llegendes situades en alguns dels paisatges més emblemàtics del nostre territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari