Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dissabte, 26 de juliol de 2014

NPR Partit Popular: Què succeeix amb l'Avinguda de la Marina a la Platja de Tavernes

Historia de la Avinguda de la platja de Tavernes

L'Avinguda de la Marina serveix de vial de trànsit rodat paral·lel a la costa i al mateix temps un passeig intermedi peatonalitzat. Va ser construïda en la dècada dels anys 60 del passat segle i posteriorment pavimentada amb trossos de material de construcció formant dibuixos ondats.
Amb el pas del temps aquests materials van anar desprenent-se i contínuament havien d'estar reposant-se mitjançant pegats amb el que el passeig anava adquirint una imatge d'envelliment i al mateix temps d'inseguretat per als vianants.

Reforma de l'Avinguda

En la passada legislatura municipal, el Partit Popular va iniciar grans canvis en la urbanització de la platja apostant pel turisme i creant nous parcs com el del Molló o el Parc Accessible en el Canal. També es construïsc una nova carreta d'accés a la Platja molt més àmplia que evitaria el seu aïllament en època de pluges i milloraria la seguretat vial en eliminar corbes. Al mateix temps es van remodelar places permetent que des de les mateixes es vera el mar i es van enjardinar carrers i van crear nous accessos. També es va construir una Escola Infantil que l'actual govern no ha volgut posar en funcionament malgrat ser una petició expressa dels veïns de la platja i que permetria l'assentament de joves parelles.

També li va arribar el moment de la remodelació a l'Avinguda de la Marina i es va aconseguir a través de subvencions. Es va millorar i va renovar el paviment, l'enjardinament i per tant la imatge oferida. Però no era suficient. Tal com ja s'havia fet en el casc urbà de Tavernes ciutat, també havia d'adequar-se la platja amb una xarxa de col·lectors que impediren que romanguera anegada l'aigua després de fortes pluges. I el primer pas va ser la construcció d'un col·lector de pluvials sota la pròpia Avinguda. Amb açò s'aconseguia no haver de desfer posteriorment el passeig i al mateix temps tenir ja una fase del col·lector realitzat.

Aquest col·lector quedaria pendent de completar-se amb la construcció del mateix fins a la zona del Canal. Però no quedava pendent sense més. També l'anterior govern popular va deixar consignat l'import de 700.000 euros per a completar el que seria el primer gran col·lector de la platja.

Finalització del projecte

Amb açò arribe el final de la legislatura popular i ací acaba el col·lector. L'actual govern del Sr. Jordi Juan va inaugurar l'Avinguda, es va guardar els diners i el col·lector mai es va acabar. Diu que no hi ha suficients diners i en el passat any 2013 li van sobrar 1.300.000 euros en pressuposat fruit d'un increment del 30% de les contribucions urbanes que paguem els veïns de Tavernes. Inclosos els de la platja.

No és d'estranyar que no vulga designar el que faltava a construir el col·lector. Tampoc va voler destinar 20.000 euros per al menjador d'estiu dels xiquets més necessitats de la nostra ciutat.

Però tornem al col·lector de la platja. Ha pensat el Sr. Jordi Juan que en comptes de construir el col·lector per la zona urbana del carrer Blasco Ibañez ho podria fer per darrere de la línia d'edificació? Allí el terreny és d'arena i no hi ha encreuament d'instal·lacions que puguen molestar. Açò abaratiria moltíssim el cost. Sabia el Sr. Jordi Juan que l'anterior govern municipal del Partit Popular ja havia consensuat aquesta possibilitat amb tots els propietaris afectats?

Solució provisional fins que s'acabe el col·lector

I ara tornem a les inundacions que pateix la platja de Tavernes quan plou i concretament la zona de l'Avinguda. Igual que succeïa abans, l'aigua de pluja caiguda ha d'extraure's mitjançant bombament. Llavors, quin és la diferència? Molt senzill, que s'estava molt més pendents en anteriors governs populars dels problemes dels ciutadans i immediatament s'engegaven les bombes extractoras quan acabava de ploure i es feia una vigilància extrema en el seu manteniment.

Què succeeix ara? L'alcalde Sr. Jordi Juan està molt més pendent de les seues fotos que dels seus veïns, per la qual cosa li demanem que inicie ja d'una vegada per sempre la finalització d'un col·lector que seria la solució a una gran part de les inundacions que pateix la nostra platja i mentre, que treballe seriosament i sense despotisme i obtinga tots els permisos necessaris per a abocar l'aigua.

2 comentaris:

  1. Un articulo muy interesante pero sobre todo muy esclarecedor. Pone de manifiesto lo que se hizo en la anterior legislatura y la previsión para ésta. La irresponsabilidad de los actuales gestores municipales, con el señor Juan al frente, se manifiesta no haciendo nada y no realizando lo que ya estaba previsto. En tres años de legislatura sólo han sabido "llorar" y decir que si el PP esto o aquello pero de trabajar y llevar a cabo las inversiones necesarias para acabar el colector nada de nada. Por no preocuparse no se preocupan ni de que las bombas esten a punto para cuando hagan falta. La vez pasada no arrancaban, hasta ahí llega la desidia.
    Muchas gracias por informar y decir las cosas como son.

    ResponSuprimeix
  2. He llegit en la cotorra una cosa molt greu. Acusa al PP de robar l'expedient del col·lector de la platja a més de emportar-se moltes altres coses. Em sembla que l'acusació és molt greu. El pare d'aqueixa idea, el pare d'aqueixa acusació hauria de rectificar immediatament. Si no ho fa, que algú del seu partit li'l diga. Crec que està incorrent en un delicte. La paternitat en acusacions com aquesta és algo molt greu.
    Supose que qui corresponga prendrà les mesures necessàries per a veure les conseqüències d'aquestes acusacions tan greus.

    ResponSuprimeix

Escriu el teu comentari