Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 18 d’agost de 2014

La interpretació interessada de les paraules o el cinisme més rastrero

Volem comentar una nota publicada en la qual el senyor Jaume Talens exposa la seua opinió respecte de la transició a Espanya. 

Comença el senyor Talens parlant de la Transició Espanyola i per a açò comença atacant a la Constitució i a la democràcia. Diu que a Espanya, la sobirania no resideix en el poble “si no en un grup oligàrquic que raja d’una forma intervencionista en un mal anomenat sistema de llibertats econòmiques”. No sé en quin país viu el senyor Talens, ací a Espanya tots els que volem anem a votar quan hi ha eleccions, a tots els nivells: estatal, autonòmic i local. A propòsit, a nivell local també considera vàlida la seua afirmació? O com ací té l'alcaldia Compromís-Bloc si que existeix democràcia i si que la sobirania està en el poble i tot és de color de rosa? Al final del seu escrit corrobora tot açò en una parenceria de cinisme que espanta.

En segon lloc per a atacar a la Constitució parla de democràcia i que la Transició no ha de ser definitiva. Senyor Talens vostè mateix diu que transició és passar d'un lloc a un altre, i si ens referim a la Transició Espanyola, cal deixar molt clar que és el període històric que abarca el pas de la dictadura de Francisco Franco a una democràcia regida per una constitució que consagra un Estat social i democràtic de dret. Si açò no ho entén el senyor Talens poc pot parlar de democràcia. Açò és la transició i ara estem en una DEMOCRÀCIA PLENA encara que a vosté semble no agradar-li.

Vol atacar a la Constitució Espanyola parlant de corrupció. Tots estem en contra de la corrupció, de tot tipus de corrupció i de qui protagonitze esta corrupció però, senyor Talens, quan pose exemples pose els que siguen significatius, pose “Em referesc a Els Barcenas, els Blascos, els Pujols fills, i els Urdangarins... Aquesta classe és la que ha fotut a la gent “, estan molt bé posats però, per favor, en el seu cinisme no s'oblide de Jordi Pujol i de tots els personatges del Psoe involucrats en els escàndols dels ERES d'Andalusia, i dels sindicalistes que s'han aprofitat, presumptament, dels diners destinats als aturats. Mala memòria té vostè, i açò que estan eixint tots els dies en tots els periòdics i telenotícies.
Parla també del poder judicial i de com funciona. Però s'oblida, de nou, del seu ídol i de l'ídol del seu líder local, Jordi Pujol i de tot el que va ocórrer amb Banca Catalana.  No sé si és falta de memòria o que de nou apareix el cinisme.
Després de parlar de tot açò se li il·lumina a vostè la ment, s'oblida de tot l'anterior i parla del que ocorre ací en Tavernes. Ja tot és bonic, ja existeix sobirania popular, ja existeix democràcia, ja no existeix corrupció, ja tenim el cel guanyat tots. Ací, segons vostè, s'ha produït la conjunció planetària tan anhelada per Leire Pajín. Ací tenim la sort d'estar governats per un déu, que és un valent, intel·ligent, sap anglés, és matemàtic, doctor, premi extraordinari, diu que ha unit a l'esquerra local, encara que açò siga una cosa que està lluny de la realitat, s'estan suportant uns a uns altres i res més. Ja no desitja vostè una transició perllongada com ha parlat al principi del seu escrit. 
Ací també regeix la Constitució Espanyola, eixa que ha fet possible que el seu déu tinga l'alcaldia, eixa Constitució que vostè denúncia i que no obstant açò ha permès uns acords d'interessos, que no d'objectius pel bé de Tavernes, que els permeten governar sense ser els més votats. 
El súmmum del seu cinisme és que vulga erigir-se vostè mateix com a historiador i cronista oficial de Tavernes en afirmar que amb l'arribada al poder del seu déu acaba la transició en Tavernes. El punt final al seu cinisme s'aconsegueix en dir que són d'esquerres. Creu realment que algú se'l creu?

5 comentaris:

 1. Este home te un greu problema.

  I el problema es que "Ell parla i s'escolta" i ell mateix es magnifica.

  Si ell realment creu tot el que ha escrit...... Jutjen vostes mateix qui es este home.

  Ja va donar indicis de qui era als inicis democràtics a este poble, en temps de UCD

  ResponElimina
 2. Una altra vegada Jaume dient "astracanadas"? No hi ha ningú que li diga que pense be les coses abans dir-les i que no faça el ridícul. Parla de corrupció i es deixa a Pujol que està al cim en aquests moments, es creu que som tontos. I els de Andalucia tampoc els nombra.
  Mes que cinisme es que vol burlarse de la gent que te sentit comú.

  ResponElimina
 3. Hay un detalle muy importante en el escrito de Jaume Talens y es que es la segunda vez que públicamente le dice cosas a Enrique Estruch. La primera vez Estruch ya cambió el tono de sus artículos, ahora veremos que ocurre. Ya se van preparando las campañas, parece un pacto de no agresión, todo muy bonito y tirándose elogios.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pues pareix que si li agrada a E.Estruch que li pase la má pel llom i que l´acaricie.

   Elimina
 4. Que cara mes dura la de Jaume Taléns, mira que parlar de corrupció i no citar ni a Jordi Pujol ni a Chaves ni a Griñán ni als sindicalistes, ni a ningú de tota la trama que ha investigat la jutjesa Alaya.
  Este home es un dels ideòlegs de Compromís a Tavernes? Com no l´aparten prompte els farà mes mal que una pedregada.
  Que hipocresía mes gran.

  ResponElimina

Escriu el teu comentari