Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dilluns, 8 de setembre de 2014

La política més rastrera que es pot fer

Des de fa ja temps, pràcticament des de l'inici de la legislatura, la sensibilitat mostrada pel govern municipal del senyor Jordi Juan cap a les persones més necessitades de Tavernes no ha existit. Potser la raó siga que som sensibles a allò que volem i apreciem. Recordem a l'inici de legislatura que el senyor Juan va dir "no" al local que havia preparat per a Càrites, recordem el de les beques de menjador, recordem la racanería amb les ajudes a Càrites i Creu Roja, i podríem anar presentant mes baules de la cadena de menyspreu cap a les persones amb necessitat de la nostra localitat.

Anem a puntualitzar un assumpte que per la seua importància i pel tractament donat pel senyor Juan i els seus regidors i per l'instrument propagandístic que utilitzen habitualment és necessari aclarir. Ens estem referint a l'ajuda de 100.000 euros sol·licitada pel Partit Popular per a poder finalitzar les obres del centre d'Adisva.

El tractament d'aquest assumpte per part del govern municipal ha sigut el de polititzar les necessitats de les persones integrades en Adisva. S'han polititzat i s'han utilitzat com a arma política i per aqueix motiu és necessari aclarir totes les circumstàncies que envolten a aquest assumpte.

En el seu
instrument propagandístic aboquen una sèrie de FALSEDATS a les quals ja ens tenen acostumats. Comencen dient que el Partit Popular no ha tingut voluntat política perquè s'acabe el centre d'Adisva. Afigen que en el ple del mes de juny el govern municipal del senyor Juan va proposar una modificació de crèdit per valor de 100.000 euros i que el PP es va oposar. FALS. Expliquem:
No es va proposar una modificació de crèdit de 100.000 per a Adisva, es va presentar una proposta que contenia una modificació de crèdit que contemplava de manera conjunta:

• 251.000 euros per a senyalització horitzontal.
• 130.000 euros per a accessibilitat i passos de vianants i voreres.
• 80.000 euros per a l'adequació de la plaça Lepanto-Riu Vaca.
• 52.000 euros per a elaboració d'un projecte especial pla d'aigua.
• 50.000 euros per a un taller ocupacional.
• 976.520 euros per a un Fons de Contingència
• 100.000 euros per a ADISVA.

El Partit Popular no es va oposar a aqueixos 100.000 euros per a Adisva. Açò és una altra FALSEDAT.

3º En el ple on es va debatre la modificació de crèdit de què parlem, es va fer un recés per a estudiar la proposta del govern del senyor Juan, ACORDANT deixar sobre la taula l'assumpte. Queda clar amb açò que el PP no es va oposar a la proposta per a ajudar amb 100.000 euros a Adisva. Va ser un acord sobre la proposta conjunta assenyalada en el punt 1º.

4º Es va arribar a aquell acord perquè la normativa vigent no permet la utilització del superàvit de 2013 per a una altra cosa que no siga l'amortització de deutes municipals.

5º Cal precisar que la proposta presentada era portar la política a la situació més menyspreable i vil. Es va posar en aquell paquet de mesures els 100.000 euros per a Adisva com a cimbell per a l'aprovació de la proposta conjunta íntegrament.

6º Aqueixa proposta a més d'il·legal pretenia que s'aprovara la quantitat de 976.520 euros com a Fons de Contingència. Diguem-ho clarament, el senyor Juan volia aqueix fons amb quasi UN MILIÓ D'EUROS per a utilitzar-ho a la gana i per a aconseguir açò va jugar amb una cosa tan sagrada com les necessitats de les persones integrades en Adisva. No li va importar polititzar a un col·lectiu com els discapacitats per a aconseguir els seus interessos.

7º Hem dit que la proposta presentada era IL·LEGAL. La normativa actual, ja ha quedat dit, indica que els superàvits pressupostaris han de dedicar-se al pagament de deutes municipals.

8º La prova que esta proposta comentada era un parany per a aprovar el seu Fons de Contingència i que en realitat no hi havia interès en ajudar a Adisva és que en el pressupost recentment aprovat per a 2014 no han inclòs aqueixa partida. Tampoc han atès la petició feta pel Partit Popular en les seues al·legacions a aquest pressupost, fixant-se i quedant-se en les formes de presentació d'al·legacions i no en el fons de les mateixes i en el que aquestes perseguien el que demostra la nul·la sensibilitat cap als temes socials mostrada pel senyor Jordi Juan i tots els regidors del seu govern.

La ciutadania de Tavernes ja es va adonant de la sensibilitat d'aquest govern. Es comenta i
es publica
. És el que tenim, no són opinions: són fets contrastables.

Qualsevol societat moderna sap que les persones, totes les persones, i si cap les que tenen necessitats especials encara mes, necessiten l'atenció que es mereixen per al seu desenvolupament i integració en aqueixa societat. Les persones, totes, tenen el mateix valor i els mateixos drets i és la societat la que ha d'organitzar la forma d'aconseguir la igualtat d'oportunitats per a tots. El centre d'Adisva és un instrument per a les oportunitats dels discapacitats de Tavernes. Negar-los el suport és negar-los la integració i reduir les seues possibilitats.

Des d'ací una gran abraçada a tots els integrants d'Adisva, als discapacitats i als seus familiars i altres persones que amb el seu lliurament estan aconseguint, encara que alguns vulguen posar frens, algo tan important com el centre ocupacional.

Al mateix temps el menyspreu mes gran per a aquells que amb les seues actuacions plenes d'hipocresia i cinisme volen posar traves a una cosa tan gran i noble com el poder aconseguir que els que necessiten aquest centre puguen tenir-ho i aconseguisquen amb açò la seua realització i integració sense eixir de Tavernes.

22 comentaris:

 1. Me alegro mucho de que se publique un escrito como éste pues se ponen en claro muchas cosas. Se pone en claro la manipulación que el BLOC y el PSOE han hecho de este tema del centro ocupacional de Adisva. Se deja meridianamente claro que nunca han querido, los miembros del gobierno de Jordi Juan, ayudar a los discapacitados de Tavernes, si lo hubieran querido hubieran incluido en el presupuesto la partida necesaria. No, solo han querido utilizar politicamente las necesidades de estas personas. Cuando se habla de atender a los discapacitados se habla de amor, comprensión, solidaridad, voluntariado, educación, integración, realización social, eliminación de barreras, cariño, dignidad ..., pero estas palabras no existen en el diccionario de Jordi Juan y sus concejales. No existen ni quieren incorporarlas, prefieren seguir gastando el dinero municipal en un retén de la policia cerrado, prefieren seguir pagando cantidades ingentes de dinero en horas extra a una sola persona, prefieren incluir en el presupuesto cantidades importantes de dinero para defensa jurídica y promoción de la alcaldía, prefieren seguir mirando a su ombligo y olvidarse de lo demás.
  Señores concejales del PSOE hasta en el desprecio a los discapacitados os han arrastrado los del BLOC, hasta en eso os habeis dejado llevar, allá vosotros.
  Por aprobar una modificación de crédito cuyo objetivo era conseguir un Fondo de Contingencia de 975.000 euros utilizaron a los discapacitados, intentaron que se aprobara sabiendo que eso iba contra la normativa establecida, llevando, caso de haberse aprobado, a todos los que lo hubieran votado a la prevaricación.
  Señor Alcalde y señores concejales del gobierno pasarán a la historia de Tavernes como los que se opusieron a ayudar a los discapacitades a terminar su centro.
  La dignidad de las personas no debería tener color político pero ustedes se lo han puesto y la gente del pueblo ya lo ha visto.

  ResponElimina
 2. Jordi Juan, LLum Sansaloni, Evarist Sansaloni, Josep LLàcer, Perfecto Benavent, Victor Borràs, Carmen Canet, Pilar Altur no podeu caure mes baix.

  ResponElimina
 3. Ja era hora de fer notes normals. Dient les falsetats que diuen els de Bipartit en dades.

  ResponElimina
 4. Espere que els en vajen les ganes de dir mes mentires.

  ResponElimina
 5. En quina cara podran mirar a la gent ara que sa vist que son

  ResponElimina
 6. El protector de Jordi sempre contant mentires.
  Jordi preferix donar diners als seus amics del festivern o gastar en autobombo abans d'ajudar als discapacitats.

  ResponElimina
 7. Llegint aquest post em ve a la memòria que en el mes de maig el BLOC va organitzar una xarrada per a parlar de l'economia del be comú. Van portar a un bon conferenciant que va explicar eixa nova teoria. Al final de l'acte va prendre la paraula el nostre alcalde, Jordi Juan, que va tancar l'acte dient: "...va posar com a exemple el superàvit aconseguit en l’Ajuntament i que la llei obliga a destinar a pagar deute bancari en comptes de dedicar-lo a mesures contra la desocupació i a ajudar les persones més necessitades i desateses socialment.."
  Heus ací la hipocresia personificada. Es va fer una descripció de l'economia del be comú, posant a les persones en el centre de l'activitat i organització econòmica. El senyor alcalde es va fer ressò d'aqueixos missatges i va dir la frase que acabe de reproduir.
  Parlar és molt fàcil, aplicar el que es diu és una altra cosa. Hem vist amb tot este assumpte d'Adisva la vertadera cara. Es parla per a enlluernar a la gent però a l'hora de la veritat es deixa de costat " a les persones més necessitades i desateses socialment".
  Obras son amores y no buenas razones.

  ResponElimina
 8. a tot açò....la desfeta en dependència, sanitat i educació i sanitat també són osa de Jordi??? Per favor, un poc de coherència i dignitat que el PPCV no ha fet ni fa res més que donar "caritat" mentre desfà el sistema de benestar que tant ens ha costat. "menos lobos caperucita"

  ResponElimina
  Respostes
  1. No mezcle usted las churras con las merinas y no desvíe el tema. Aquí no está hablando nadie de ninguna "desfeta" como usted dice. Aquí se está hablando de algo muy serio y queda muy bien explicado en la noticia. Léala con detenimiento y deje de lado, aunque sea momentáneamente, su fanatismo y su ceguera y sea objetivo, lo entenderá perfectamente.
   Aquí se ha utilizado al colectivo de discapacitados locales como arma política por todo el gobierno municipal, he dicho todo el gobierno, no solamente Jordi, también los del Psoe que han permitido todo esto.
   Aquí no se está hablando de caridad, se está hablando de dignidad. De dignidad de personas, de personas que tienen su dignidad, como usted y como yo, sean discapacitados o no lo sean. Primero que nada son personas y se merecen ser tratadas como tales, en todos los aspectos.
   No tratarlas así es la mayor injusticia que se pueda hacer. Me da usted lástima, usted y todas las personas que piensan como usted y que tienen la mentalidad, en estos temas, anclada en la edad media. No señor, ahora no escondemos a los discapacitados, no nos avergonzamos de tener alguno en la familia o en nuestro círculo de amigos. Los tratamos como se merecen y por lo que son, PERSONAS, con todas las letras y todos los atributos, con todos los valores como cualquier otra persona.
   Ese es el tema que aquí se trata. Si usted no es capaz de entender eso, busque apoyo y comprensión en el gobierno del bipartito, han demostrado que tampoco lo entienden y, lo que es mas grave, no quieren entenderlo.

   Elimina
  2. I sempre mesclant temes? El Bloc a Tavernes quan era oposició es queixava de l'administració de l'ajuntament i de tot el que feien, ara que esta ell tot el que criticava ho fa i més. Jo pense que no pots queixarte de retallades per part de la Generalitat quan el BLOC I EL PSOE DE TAVERNES sols destinen 5.000€ al comedor social o 10.000 a carites mentre aquest organisme demana més ajudes. Senyor de les 18:18 abans de criticar altres gestions, comença per la seua.

   Elimina
  3. no mescle temes...el PP vol fer una política neoliberal desuntant l'estat de benestar i dexant a l'almoina els necessitats. Si no hagueren malgastat els diners i boicotejat la llei de dependència, tota la gent que necessita ajuda, l tindria. Per tantno caldria que els ajuntaments destinaren partides "aleatòries" per a ests menesters. donant proporcionalment ajuda. Aixina que senyor NO mescle, sols profunditze en el problema.....i no sóc de cap partit. A vore quan els politics TOTS deixeu de ser hooligans d'unes sigles.

   Elimina
  4. Sóc el mateix que ha escrit el primer post...i no em tinga tanta llàstima, ja que jo el que he fet ha sigut defensar els drets de la gent amb minusvalia i criticat a aquells que no ho fan, profundintzant en el problema i no quedarme només en la punta de l'iceberg. Si el govern valencià no haguera bocoitejant la llei de dependència i malgastat milions i milions en tonteries...tal volt ara la gent que ho necessita no dependria de l'almoina que aleatòriament puga exercir cada govern...
   I perdona, però sé del que parle perquè treballat amb gent amb problemes psicològics. Aixina que s'agrairia menys condescendència i menys referències personals , ja que damunt sóc jo qui segons vosté se n'ha anat del guió.

   Elimina
 9. La coherència es cosa del govern del Bipartit i el Sr. Juan al capdavant.Es queixa de tot el que fa el govern central i el autonòmic i ell fa meins que res

  ResponElimina
 10. L'ajuda a la dependència l'ha llevat Jordi també o la gent de l'ocellet "valenciano"? Estes persones necessiten més recursos que ADISVA. Gràcies!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Haurem de donar gràcies a ZP per fer una llei plena de bona voluntat i intencions, però impossible de mantindre econòmicament. Una llàstima, perquè al món de les idees era boníssima, però al món de la realitat... crec que es queda en necessària però impossible.

   Elimina
  2. No es impossible.Es IMPENSABLE.
   Entre el que es deixa de recaptar a les grans empreses i fortunes i el que es gasta En boatos,politics,amics de politics i empreses pseudopubliques esta tot pagat.

   Elimina
  3. el que sí és sostenible és la "Ciudad de las Artes" i la Fòrmula 1, no?

   Elimina
 11. Respostes
  1. almenys han fet alguna cosa que no siguen només porocessons

   Elimina
  2. De les processons millor que no parle ningu del Bloc,oi?

   Elimina
  3. no sóc del Bloc, per tant supose que puc parlar, "oi"?

   Elimina
 12. Tu si, pero els del Bloc a qui defenses no poden parlar res de processons,oi?

  ResponElimina

Escriu el teu comentari