Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


divendres, 26 de setembre de 2014

NPR PP: Les festes de Tavernes passen desapercebudes

Les últimes festes patronals de Tavernes de la Valldigna han perdut protagonisme un any més. La desídia del govern municipal del senyor Jordi Juan ha calat en els ciutadans i finalment s’han caracteritzat per un esdeveniment rutinari d’escassa repercusió al municipi, que ha passat sense pena ni glòria. Any rere any les festes patronals van en decadència i l’alcalde no posa remei perquè es troba massa ocupat amb assumptes del seu partit i d’eleccions. Tot i que no han estat passades per aigua, no han sigut de grat per als veïns. Alguns fins i tot les han qualificades com “les pitjors que Tavernes ha tingut”.

L’escassa participació ciutadana ha estat la nota predominant. Sols 10 carrers engalanats. Al concurs de disfresses sols es presentaren cinc comparses i 20 minuts de començar abans acceptaren la participació de dos últimes per salvar la imatge de la festa. El concurs de grafitis sols va comptar amb tres participants. Fins i tot, alguns actes a la plaça Major se suspengueren. I dels que se celebraren, en molts casos la gent va abandonar la seua cadira abans d'acabar. En definitiva, un desastre.

Des del Partit Popular volem agraïr públicament l’esforç dels veïns i associacions que han fet possible que estes festes ixiren avant. Concretament, les associacions, tot i que han vist reduïdes les seues ajudes i han suportat un augment de la contribució del 30%, són les que han omplit fins a quasi el 40% del programa a base de presentacions de clubs esportius, concurs de xarangues, exhibicions esportives, ral·li fotográfics, competicions… La resta han sigut actes religiosos (al menys un 10%) i la part que ha estat encomanada a la regidoria de Festes que aquest any aprovà un pressupost en junta de govern amb 132.400€ per a este fi.

Jordi Juan, de Compromís, com a abanderat de la democràcia participativa, no va permetre que des del Partit Popular coneguérem el contingut del programa de festes. Manolo Vidal, portaveu del Partit Popular a Tavernes veu clara “la seua faceta més caciquesca que en cada plenari o acció deixa patent l’alcalde de Tavernes”. I li recorda que “per a fer mostra del seu talant participatiu deuria haver acceptat l’ajuda que els populars li prestaren per a fer un programa de festes del gust de tots” ja que “són els qui representem la majoria dels votants”.

No obstant això, el programa haguera estat més ampli de no ser perquè a l’ajuntament no li va semblar bé que alguns grups de veïns celebraren els seus actes dins la ciutat o, com ja ve sent una costum, se celebrara la nit de cantants locals.

A més, des del Partit Popular volem denunciar l’ús que el bipartit ha fet d’estes festes. Sembla que per a ells ha sigut el començament de la campanya per a eleccions locals. Han aprofitat les festes per a acusar-se en premsa de no saber ocupar el càrrec que ostenten. Una volta més, els seu interessos partidistes han quedat per damunt del saber estar i el respecte als veïns de Tavernes que poc els interessen les seues disputes internes.

En definitiva, unes festes convertides en una barata telenovel·la de migdia: poc contingut interessant i moltes llàgrimes pel matrimoni trencat.

1 comentari:

  1. Lo pijor de les festes va ser l'espectacle dels bous al carrer.
    És un espectacle la gent que fuma porros al costat de menors d'edat que estan mirant el bous i això que vaig vore policies locals al voltant.
    Anaves a pegar una volta i ixies colocat de la pudor a maria.
    Indignant el que va pasar als Bous al carrer de Xordi Juan.

    ResponElimina

Escriu el teu comentari