Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 30 de setembre de 2014

Realment ens mereixem açò?


Fem aquesta pregunta a la vista de la situació en la qual es troba el govern municipal dirigit per Jordi Juan. Un govern municipal trencat, enfrontat, sense comunicació, sense rumb, sense contingut, sense objectius i sense un director que marque el camí a seguir i sense uns regidors disposats a seguir el camí que se'ls marque.

S'ha arribat a aquesta situació insostenible perquè l'acord de base per a aconseguir l'alcaldia va nàixer viciat. Va nàixer viciat i mai ha estat viable per molt que se'ns haja volgut fer veure. Anem a fer unes reflexions del per què d'aquesta situació.

Quan es vol aconseguir una coalició de govern es fa sobre una base sòlida, eixa base sòlida només pot ser el tenir una finalitat per a eixa coalició, tenir uns objectius. És a dir, les parts que van a integrar eixa coalició han d'arribar a acords per a aconseguir resultats. Eixa coalició ha de decidir quina serà la seua política, quins seran les seues actuacions i que objectius es proposen aconseguir. Solament actuant així es podrà dotar de contingut a eixa coalició i només dotant-la de contingut podrà ser viable i duradora en el temps.

Només si es dota de contingut a la coalició podrà aconseguir ser un equip de govern. Res d'açò ha ocorregut en el govern municipal del senyor Juan. Mai s'ha explicat quina ha sigut la finalitat ni l'objectiu d'eixa coalició. A la vista d'açò és fàcil deduir que l'únic objectiu era que no governara la llista mes votada. Açò per a ells era suficient, però el temps i els esdeveniments han demostrat que era un objectiu no vàlid.

Mai hi ha hagut un programa d'actuació municipal que expressara els objectius de la coalició. Tampoc s'ha formalitzat un acord amb unes elementals regles:

1.- Delimitació de l'àmbit de la coalició.- Delimitar les persones a les quals afecta l'acord de coalició, els temes que entren a formar part de la coalició i les regles que marcaran les decisions de la coalició.

2.- En qualsevol grup humà inevitablement es produeixen tensions pel que és indispensable establir unes regles molt clares per a tractar les situacions en què no hi ha acord i/o apareixen conflictes.

3.- Definició de l'estructura de la coalició.- Establir la cadena de lideratge dins de la coalició perquè la distribució del poder dins de la mateixa no provoque conflictes.

Res d'açò s'ha establert en aquesta coalició de govern. El resultat l'estem veient: investidura amb plors i amenaces, tensions internes contínues, contradiccions entre els regidors, falta de cohesió interna, absència d'equip de govern doncs cadascun ha anat pel seu costat.

Este és el resultat de la coalició que actualment està al capdavant de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Fracàs total d'eixa coalició i dels seus integrants amb Jordi Juan al capdavant de l'alcaldia.

Hem de preguntar-nos si ens mereixem a Tavernes de la Valldigna aquest fracàs de govern que va nàixer entre llàgrimes i pressions i que mai va tenir, com hem exposat, una base ferma i sòlida que garantira el seu èxit.

Si els queda un poc de dignitat i de vergonya als integrants d'eixe govern només els cap la dimissió, sobretot a Jordi Juan com a alcalde i director d'aquest suposat equip.

A Jordi Juan només li queda un govern municipal que ha convertit en el seu joguet trencat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari