Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimecres, 3 de setembre de 2014

Resum del ple extraordinari del dia 2 de setembre

L'únic punt a tractar era el dictàmen de la Comissió Municipal informativa d'Economia, Hisenda, Patrimoni i Especial de Comptes del 25 d'agost, l'únic punt del qual era la resolució de les al·legacions presentades a l'aprovació inicial del pressupost general per a l'exercici 2014.
El Ple va ser presidit per la Tinent d'Alcalde Na Carmen Canet, per absència del senyor Juan.
En primer lloc la presidenta dóna la paraula al regidor d'Hisenda, Víctor Borrás, que explica la seua postura en contra de l'acceptació de les al·legacions presentades pel Partit Popular basant-se en què els partits polítics no poden, en el període d'exposició pública, presentar al·legacions. Fa referència a resolucions judicials en aqueix sentit.

A continuació pren la paraula el portaveu del Partit Popular, Manolo Vidal, assenyalant que el govern municipal de l'absent Jordi Juan ha aprovat els pressupostos basant-se en una llei que ells mateixos han recorregut i que aqueixa mateixa llei també té interpretacions, com va assenyalar en l'escrit d'al·legacions, que sí que permeten als partits polítics, com a representants legítims dels ciutadans, presentar al·legacions a aqueixos pressupostos.

Fins a ací estem parlant d'argumentacions de tècniques jurídiques. El més important, i és ací on ni tan sols ha volgut entrar el govern municipal, és que les al·legacions presentades pel Partit Popular es resumeixen en 156.607,50 euros sobre un pressupost de 14.862.122,74 euros. És a dir, estem parlant de poc més del 1% del pressupost.

D'aqueixos 156.607,50 euros que es demana incrementar només la partida destinada al taller ocupacional d'Adisva representa 100.000 euros. Per a Càrites es demanava un increment de 10.000 euros. En només dues partides, amb un marcat caràcter social, es demanaven 110.000 euros. A açò s'han negat els components del govern municipal de l'absent Jordi Juan. La resta de partides per a les quals es demanava increments eren per a clubs i associacions esportives i per a Aceplat, comerciants de la platja.

A continuació va intervenir la representant del Bloc-Compromís, la senyora Llum Sansaloni, dient que els pressupostos es basaven en la realitat de la recaptació de Tavernes. Si açò fóra veritat, amb l'increment en els impostos que s'ha dut a terme seria lògic que les ajudes a col·lectius necessitats i associacions benèfiques i esportives augmentaren. Precisament aqueixa era la petició que feia al Partit Popular i que els grups del bipartito s'han negat ha acceptar.

A continuació intervé Karina Vercher que assenyala que li sembla del tot incongruent que es basen, per a aprovar els pressupostos, en una llei que ells repudien i han recorregut.

En el segon torn de paraula, Manolo Vidal, ha assenyalat, encertadament, que no s'ha entrat al fons de la qüestió, que s'han perdut en argumentacions tècniques. Que els pressupostos, en les reunions que es van mantenir, mai van estar molt treballats i que es van canviar moltes vegades, presentant diferents versions en diverses ocasions i on els mateixos membres del govern municipal no estaven d'acord.

Manolo Vidal ha volgut deixar clar que les seues intervencions no han perseguit mai confondre als ciutadans, com ha insinuat el senyor Borrás, sinó que les esmenes als pressupostos es van presentar en comissió, en el ple urgent per a l'aprovació de pressupostos, encara que es van fer verbalment, per escrit en el període d'al·legacions i com una alternativa presentada en l'última comissió d'Hisenda.

Un punt important. Per què motiu en un ple tan important com l'aprovació del pressupost municipal no està present el senyor alcalde? Tan poca importància tenen per a ell aquestes associacions i clubs esportius i entitats benèfiques que no solament no està present sinó que es nega a dedicar-los poc més de l'un per cent d'aqueix pressupost? Què està cercant en realitat amb aqueixa actitud? 

5 comentaris:

 1. Vull felicitar a Manolo i a tot el grup Popular de l´ajuntament. Es nota que s´han treballat molt les al-legacions als pressupostos. Es nota que miren pel poble. Han posat en evidència a Jordi Juan i al seu equip de govern no acceptant una cantitat de 156.000 euros per a partides de deport, asociacions i persones necesitades d´atenció. Han tret les vergonyes del Bloc i del Psoe. El colmo del mesinfot ha sigut Jordi que ni tan sols anat al plenari.

  ResponElimina
 2. Ara tornarà l'alcalde de les seues vacances!!
  Ell cobra igual vaja o no vaja als plenaris.
  Estava tot previst per no votar ell contra les subvencions i fer quedar mal a Carmen i a Borràs.

  ResponElimina
 3. Ara que Jordi, Borràs, C.Canet, Pilar, Llum, Evarist, LLàcer i Perfecto que expliquen als discapacitats de ADISVA i als seus familiars els motius de negar-se a donar els diners necessaris per al seu centre. També que li expliquen a les persones necesitades del poble i als voluntaris que porten cap avant Càritas el motiu de negar un increment d´ajuda a Càritas. Que li expliquen als integrants d´Aceplat, dignes de lloança per tot el que fan i la voluntat que posen, el perque no tenen ni un duro de subvenció. O també al Grup Montanya, que tant ha fet este i altres estius per el turisme a la Valldigna, tampoc té ni un duro de subvenció.
  Esta es la sensibilitat de estos regidors en el poder.

  ResponElimina
 4. No fan res per el turisme i tant els comercians de Aceplat com el Grup Muntanya que fan moltes coses i en moltes ganes no els donen cap ajuda. Son com el perro del hortelano ni come ni deja comer.

  ResponElimina
 5. algu podria explicar perque eixa mania a certes associacions, que sols fan que ajudar a la gent del poble?,o sols per cer de les classes mes humils no es mereixen una subvenció com la de la banda de musica i vull dir les dos bandetes que hi ham i que van davant de totes les proceson

  ResponElimina

Escriu el teu comentari