Butlletí digital de Tavernes de la Valldigna


dimarts, 23 de setembre de 2014

Vist a la premsa: ACEPLAT tambés es cansa de la mala gestió de JJ

ACEPLAT denúncia la falta de previsió de l'Ajuntament de Tavernes davant les inundacions
 • Escrit per LVDLV
COMUNICAT.- L'Associació de Comerciants de la Platja de Tavernes (ACEPLAT) ens ha remés el següent següen escrit, on denúncien i manifesten el seu descontent, davant la falta de previsió per part de l'Ajuntament de Tavernes davant les constants inundacions que ve patint des de fa molts any la platja de Tavernes.
La Platja de Tavernes inundada la passada nit
Després de l'aigua caiguda ahir de nit, manifestem que el consistori valler no té un clar Pla d'Emergència útil o eficaç, donat el resultats evidents any darrere any.

I és que no parlem ja del tema del col·lector, doncs coneixem bé la resposta que ens donen per a calmar els ànims del residents i comerciants de la platja; parlem d'altres que ens afecten tots els anys, als quals demanem solucions provisionals per a pal·liar els desastres que assoliran fins que s'arregle i finalitze el col·lector.

Ja no ens acontentem amb explicacions de si els va la llum o no, si hi ha motors de bombeig o si falla tot el Protocol d'Emergència. El ciutadà resident, turista o comerciant de la platja, no vol saber qui té la culpa, sinó quines solucions es prenen fins que s'hi solucione el problema, perquè cada vegada en menys temps, ens inundem amb mes rapidesa.

Ahir fórem molts els testimonis, i hi ha moltes fotos, que demostren que fallà el Protocol d'Emergències. Hi ha una empresa que s'encarrega de reiniciar els motors de bombeig si salten els automàtics. Si estàvem en alerta, ens preguntem per què l'operari d'Egevasa, desprès de 10 minuts de pluja intensa, tardà una hora per aplegar-hi i connectar les bombes d'extracció d'aigua. I per enllacar el problema, desprès de la campanya informativa llançada abans de les festes del poble sobre la neteja de rius i barrancs, no es continuà amb la neteja de la platja.

Perquè fa temps que denunciem que una vegada finalitza la temporada turística, la neteja en la platja és insuficient, per no dir nul·la, i segons ens diuen els veïns del passeig de la Goleta i del carrer Blasco Ibáñez, per posar exemples, no s'agranen els carrers ni es buiden les papereres des d'abans de l'inici de festes del poble. I la causa de les inundacions del passeig de la Goleta va ser la brutícia, fins que un veí, ajudat per una altra veïna, buidaren els claveguerams amb els seus mitjans.

La setmana de festes Aceplat féu entrega per registre d'entrada d'una sol·licitud d'informació sobre la recaptació d'impostos de la platja (antiga reivindicació) i sol·licitàrem l'expedient de finalització d'obra de l'avinguda de la Marina —en concret sobre el col·lector— als tècnics municipals corresponents.
I finalment sol·licitem que si tant volen ser transparents, ho demostren informant els ciutadans de les despeses aproximades que es produeixen, directes o indirectes, en la platja.
 
• Enviada per Aceplat

2 comentaris:

 1. Ferse la foto i inaugurar la aviguda si que varen saber. No han segut ni per fer la segon fase de les obres. Cm el colector no es veu.... Pues no el fan.
  Ara vorem a qui culpen de no fer el colector en 3 anys.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Deu ser que estaràn tramitant el permís per a l'estació de borderia i s'haurà transpaperat tot.

   Elimina

Escriu el teu comentari